zaterdag, mei 31, 2008

later

Aggie: "Wordt je later een zangeres?"
Romy: "Nope, ik wordt een voetballeres"

vrijdag, mei 30, 2008

voetbal (2)

Overigens, verleden week werd, nadat we in het SDK hadden gespeeld, onze dominicaanse bongosero Nuno opgehaald door een kleine rode Suzuki vol met kinderen. Vlak voordat hij vertrok werd de achterbak geopend. Tussen tassen, bongos en tamboras lagen drie levende kippen. Met de pootjes vastgebonden natuurlijk.

woensdag, mei 28, 2008

spreekbeurt

Brian heeft vandaag een voldoende-tot-goed gekregen voor zijn spreekbeurt. Het ging dit keer over de Mount Everest. Enige opmerking van de juf was dat hij af en toe te snel praatte waardoor het verwarrend werd.

dinsdag, mei 27, 2008

voetbal

Afgelopen week was het de week van de Chippie Polar Cup. FC Groningen, een brazilliaans team, het Surinaams elftal en het Antilliaans elftal deden hier aan mee. Wij, Los Presidentes dus, waren gevraagd de pauzes wat muzikaal op te luisteren. Daarvoor kregen wij (naast de gage) gratis ruimte in het VIP gedeelte met gratis eten en drinken. Vooral onze dominicaanse medebandleden hebben het er goed van genomen. Het spelen ging lekker en we hebben ons er goed 'gemarket'.

We moesten beide avonden in de pauze van de eerste wedstrijd en tussen de twee wedstrijden in spelen. Dus ongeveer telkens een kwartiertje spelen. De eerste avond liep onze set al meteen uit en FC Groningen en de brazillianen stonden met de bal op de stip te wachten tot die teringherrie eindelijk eens was afgelopen. Volgens mij speelden we nog toen de aftrap viel. Voetbal met live background music.

Domper was wel dat we de tweede avond maar een keer hebben kunnen spelen in plaats van de afgesproken twee keer. De organisatie had anders besloten.

Brian en Romy zijn beide avonden met Tico en Brandon meegegaan.

donderdag, mei 22, 2008

intriges

Afgunst, haat, nijd en vergeving. Het is een en al intriges onder de meisjes van groep 4b.

Een tijdje geleden is er een Dierenreddingsclub opgericht. De eerste baas is Elena, de tweede baas is Femi. Romy is de derde baas en Chiara de vierde. Verder zijn er nog andere meisjes lid. Maar bijvoorbeeld Tessa en Manou weer niet en het ziet er niet naar uit dat die er nog ooit lid van zullen worden.

De emoties lopen hoog op en slokt al de energie van de meiden op. Met wie je wel en niet speelt zijn op dit moment levensbedreigde beslissingen.

Verleden week sprak de mamma van Tessa mij aan over het feit dat Tessa nu een vreselijke tijd doormaakt en de juf er niets aan kan doen. Of ik er wel iets aan kon doen. Dus ik met Romy praten en prediken dat ze met iedereen goed moet zijn.

Twee dagen later komt Romy met het goede nieuws dat ze uit de Dierenreddingsclub is gestapt en met een paar andere meisjes (waaronder natuurlijk Tessa) een Voetbalclub is begonnen. Romy was trots op haar oplossing. Ik gaf haar meteen de wijze raad door met iedereen, dus ook de dierenreddertjes, op goede voet te blijven.

"Ik heb het gefixed" zei Romy weer twee dagen later. Ze was nu lid van beide clubs. Eerste baas Elena had haar namens de dierenreddertjeseen mooie kaart gegeven:

Liefe Romy warom ben je met die anderen???
We hebben er spijt van wil je ons vergeven?
Wij houden heel veel van je kom alsjeblieft trug
van Elena Femi en chiara groetjes

Sori!

zondag, mei 18, 2008

vlooidagen

Er heerst dus een ware vlooienplaag hier in de Kaya Moises. Iedereen om ons heen wordt gek van de vlooien en niet alleen Mugsy is kassiewijle, ook de hond van twee huizen verderop is dood.

We houden ons huis dicht, de katten buiten en als we naar binnen komen moeten we onze schoenen, broeken en benen ontdoen van de talloze vlooien die ons als fastfood beschouwen. Farida, onze buurvrouw trof ik net wanhopig aan het hek met een broek vol zwarte spikkeljes.

Morgen wordt er in al onze huizen en tuinen gespoten. En volgende week weer.

vlootdagenElk jaar loopt de Annabaai een keertje vol met allerlei oorlogsboten, commando's en matrozen. En dan mogen de ouders met hun kinderen aan boord van de schepen en rubberen bootjes gaan.

Wij hebben een rondje Schottegat gedaan met van die reddingsboten van de kustwacht. Loeihard gaan die. Daarna aan boord geweest van een grote kustwacht boot. Toen met de Schotborgjes op het Brionplein naar geweren gekeken en aan boord geweest van de nederlands tankschip die schepen op zee van dieselolie kan voorzien. Om 1 uur vloog er een F16 laag over de Annabaai. Het gebrul van dat ding is overweldigend.

Op weg naar de auto kwamen we Michael tegen en we pakten een terras. Toen we (weer) naar de auto liepen realiseerden we ons dat het 5 uur was en het engelse oorlogsschip weer open was voor publiek. Dit was de grootste boot en ik had van onze huisarts gehoord dat het de moeite waard was. Dus wij weer rechtsomkeerd op de Ruiterkade en aan de Otrabandazijde de hele kade afgelopen. Het engelse schip was erg groot en en we moesten tig trappen op om bij de brug te komen.

Uiteindelijk hebben we ruim 7 uur in de stad doorgebracht. Brian, die al ruim een jaar in oorlogsstemming is, had zichzelf in militair tenue gehesen en had mijn baret op. Maar ook Romy vond het geweldig, al die boten, geweren en matrozen...

woensdag, mei 14, 2008

in memoriam

Vandaag heeft Mugsy onze tuin ingeruild voor de eeuwige jachtvelden. Soraida ontdekte haar achter het huis bij haar etensbak. Zowel Brian als Romy hebben een traantje moeten laten. Een latina "veterinaria" heeft Mugsy in een vuilniszak gestopt en meegenomen in haar glimmende SUV. Richting Selikor dus.

Mugsy ging de laatste dagen zichtbaar achteruit en doordat ze zich niet goed meer kon krabben zat ze de laatste paar dagen onder de vlooien (en wij dus ook).

Eerst moesten we de tuin laten spuiten tegen die vlooien en daarna zullen we ons richting dierenasiel begeven om daar een waardige vervanger voor Mugsy uit te zoeken.


praatjesmakers

Vandaag was Romy's vriendin Chiara te gast bij Praatjesmakers. Klik hier om de uitzending te bekijken (begint eerst met reclame). Chiara is het meisje met roze T-shirt. Chiara heeft het op een gegeven moment nog over "mijn vriendin Romy".

dinsdag, mei 13, 2008

afstuderen

Het afstuderen kan ik nu wel helemaal op mijn buik schrijven.

zaterdag, mei 10, 2008

sportdag

Klik hier voor wat fotos van sportdag van Romy's school.

woensdag, mei 07, 2008

presidentes op koninginnedach

zondag, mei 04, 2008

Romy Winehouse

britney

Romy is tegenwoordig fan van Britney Spears en zingt nu de hele dag Piece of Me. Brian heeft het nog steeds alleen maar over geweren en oorlogen.

familie

Gisteren met Hans, Monique en kids doorgebracht op Blauwbaai. Monique en Hans waren een weekje op CuraƧao in verband met een tandheelkundige conferentie. De laatste jaren vinden onze ontmoetingen nagenoeg uitsluitend op het strand plaats en ik kan ze me niet meer voorstellen zonder sun tan en en een winterjas aan.

donderdag, mei 01, 2008

undertaker again

Brian en Romy doen The Undertaker na (maar nog niet zonder vingers).

porch

Old man on the back porch

eXTReMe Tracker