zondag, april 27, 2008

zweetRomy showt trots haar eigenste deo en op de tweede foto heeft ze tissue tussen haar oren en de headphone zitten omdat die nog doordrenkt zijn met mijn zweet. Wanneer ik de guira train worden de schuimrubberen 'kussentjes' atlijd drijfnat.

hekHet metselwerk is al een tijdje klaar maar hier dan twee fotos. Tussen de pilaren komen houten planken. Ook moet het hekje nog vervangen worden. Op de eerste foto zie je onze tuinman Franklin die het houten deck aan het voorzien is van een laag weater sealer.

zaterdag, april 26, 2008

spreekbeurt

Romy heeft een A (10) gekregen voor haar spreekbeurt en haar collage van fotos is ook uitgekozen om in de hal opgehangen te worden. Iedereen hier apetrots.

nederlander

Romy vraagt aan Paul: "Pappa, is het leuk om nederlander te zijn?"

sardienen

Romy beweert te weten wat een blik sardienen betekent en lult zich eruit: "Ik weet wel wat het is maar ik ben vergeten hoe ik het uit moet leggen."

woensdag, april 23, 2008

droom

Romy heeft verleden week haar spreekbeurt gehouden over de Galapagos eilanden. Na het houden van haar spreekbeurt kreeg ze de volgende nachtmerrie:

Ze moest in de lerarenkamer ten overstaan van alle leraren haar spreekbeurt vijf keer vertellen. Juf Aida gaf haar daarna de doodsteek met de zin: "Het is een E geworden".

Romy was zo boos geworden dat ze meteen the Undertaker opbelde. Die had blijkbaar niets te doen want die kwam meteen naar de Albert Schweitser School te CuraƧao en gaf iedereen in de lerarenkamer een choke slam. "Behalve juf Ella.." voegde Romy er nog aan toe.

zondag, april 20, 2008

konijn

Romy over het konijn van Elena die ze niet mocht aaien van haar (vrouwen!): "Mijn konijnen zijn veel chuchu-der dan haar stomme konijn".

boos

Pappa is boos en gaat tegen Brian tekeer. Zegt Brian: "Paultje, Paultje, Paultje, dat zie je helemaal verkeerd...".

lesbie

Romy: "Ik wordt geen lesbie want dan wordt je gepest"

maandag, april 14, 2008

de beste

Romy melde ons vanavond bij het avondeten dat ze de beste voetbalster gaat worden. En dat Brian de beste tennisser gaat worden en ik de beste muziekant. Toen Aggie vroeg of er nog wat voor haar inzat gaf Romy te kennen dat Aggie de beste afwasser zou worden.

gezondBrian en Robin hebben gister in het kader van een schoolproject een groente-en-fruit-kop gemaakt. Met tooth picks is het een en ander aan elkaar geprikt. Vanochtend is hun creatie naar school gebracht waar het nu in de vriezer ligt te wachten op de prijs voor het mooiste werkstuk.

genieten

Romy: "Pappa, waarom doen mensen hun ogen dicht als ze op de mond kussen?"
Paul: "Ik denk dat je er zo meer van kunt genieten" (ik zeg ook maar wat).

Romy even later: "Pappa, geniet jij er ook zo van?"

zaterdag, april 12, 2008

gel

Brian moet zo naar een feestje. Er moet een hanekam in zijn haar en er moest dus net gel gekocht worden.

dinsdag, april 08, 2008

Tan Chachi

Romy wordt door mij vaak "Tan Chachi" of "Manuelita Boezem" genoemd. Zij was een nicht van mijn oma op Bonaire en een heel spraakzaam persoon. Zo hebben we een interview met haar op de radio jaren geleden opgenomen. Romy weet dit interview met een duidelijk bonairiaans accent na te doen. Laatst vertelde ik dat Tan Chachi heel zuinig leefde. Als je haar zag zou je niet denken dat ze zoveel geld op haar bankboekje had.

Romy's antwoord terwijl ze heel interessant deed met haar handen: "Je moet wel sparen maar je moet ook wel een beetje geld in je portomonaie hebben om bijvoorbeeld de belasting te betalen...."

zaterdag, april 05, 2008

oksel

En ook Romy heeft haar eerste oksel haartje.Ze is apetrots, vraagt aan andere kinderen of die het ook al hebben en moest en zou haar eigen deodorant krijgen.

vrijdag, april 04, 2008

afscheid

Terwijl ik Romy drop bij haar school zegt ze tegen me: "Doe goed je best op werk!".

donderdag, april 03, 2008

black pot

Voor mijn verjaardag heb ik van Aggie een black pot gekregen. Dit is een zwart aardewerken pot waarin je kunnt koken. Niet alleen ideaal voor de doorsnee indianenprak maar ook je eigen gerechten. Je kunt zonder boter of olie koken maar ik doe er toch altijd een beetje olie in. Of het was toeval maar ik heb er een geitenstoba in gemaakt en die was echt heerlijk.

Lucille, tante van Aggie die op Plantersrust woont, dealt in deze artefakten.

vampier

Vanochtend vond ik Brian in diepe slaap op de bank in de woonkamer met een T-shirt om zijn nek. Ik vond het raar maar heb verder niet gevraagd wat de reden was.

Pas tijdens het avondeten vertelde hij me dat hij gisteravond een nachtmerrie had over een vampier. Hij durfde dus niet meer in zijn kamer te blijven en ik hoef jullie niet uit te leggen waarom die hij T-shirt om zijn nek had zitten...

woensdag, april 02, 2008

heart breaking news (not again)

Er is een hoop gebeurd in konijnenland. Van de eerste lichting is er geen een overlevende meer sinds Puk op een dag dood in het hok lag. Zelfde ritueel: Romy huilen, Brian begraven, Mugsy weer opgraven en uiteindelijk pappa weer een keer begraven maar dan dieper.

Van de tweede lichting zijn er twee naar Soraida gegaan, twee naar Bernardo en eentje, Snowy II, mocht Romy houden. Soraida had er al eerder een gehad maar die was reeds doodgescheurd door Doppie.

Bernardo had er dus twee van ons meegekregen. Hij had heel knap als 11 jarig jochie een tweeverdiepings konijnehok in elkaar getimmerd en zo goed als het kon super-anti-hond beveiligd. Dit laatste bleek niet helemaal adequaat uitgevoerd. Het hok werd compleet door de twee honden verwoest met uiitzondering van de konijnen want die lagen binnen. De moeder van Bernardo had de weerloze konijntjes gelukkig al uit voorzorg 's nachts binnen gehouden.
Uiteindelijk hebben die honden er toch eentje te pakken weten te krijgen. Ze wisten uit hun hondehok te ontsnappen toen de konijnen buiten waren en hebben er eentje te grazen genomen.

Snowy II, die Romy dus zelf had gehouden leek het heel goed te doen en zij (of hij?) was ook de enige die nog kennis heeft mogen maken met haar vader. Maar ook zij lag op een dag dood in het hok. De foto's hieronder geven de trieste begrafenissen weer van Puk (links) en Snowy II (rechts).

Dus een hoop levenslessen weer voor Romy en Bernardo.

dinsdag, april 01, 2008

opgelost

Zoals je gemerkt hebt is de website weer up to date. Wat was er aan de hand? Mijn provider is ooit overgenomen door een andere provider en die zijn beurt weer door een ander. Ondanks al die overnames bleef mijn site gewoon op de originele server. Maar ergens eind januari begin februari hebben ze mijn site toch maar gratis en voor niets verhuist naar een andere server zonder mij te vermoeien met vervelende waarschuwingen enzo. Zo'n beetje was alles gewijzigd (username en password, de URL voor FTP enz).

Anyway, we hebben het weer uitgezocht en ik ben er weer aan gewend. Ik vind dit altijd %$@&#-werk en heb tussen af en toe een weekje 'vrij' genomen anders gaat het zo ten koste van mijn gitaarspel.

Er mist nu dus info over februari en maart. Ik zal kijken of ik snel wat in elkaar kan compileren de komende dagen.

Heb in ieder geval net Dubliners uitgelezen van James Joyce (en meteen corned beef & cabbage gemaakt) en ben nu begonnen aan Amuse-Gueule van Arnon Grunberg.

Brian zit de laatste tijd de hele tijd met zijn neus in het boek De Groei. Da's een boek uit de 70-er jaren over de menselijke groei met veel foto's en plaatjes. Heb ik als 10-jarige ook veel in mijn handen gehad.

prik

Vandaag is Romy voor het eerst geprikt. En dan heb ik het niet over een mug of zo maar over zo'n mevrouw in een witte jas met in haar hand zo'n lange dikke naald! Maar Romy hield zich sterk.

Gister vond ik nog ergens een blaadje waarop geschreven stond: "morgen moet ik gaan prikken".

update: Romy doet zelf ook verslag van de prik.

eXTReMe Tracker