woensdag, januari 30, 2008

gristelijk

Aggie vraagt aan Brian waarom hij niet in zijn soldatenpak naar school gaat vrijdag. Die dag is er carnaval op school.
"Omdat ik op een chrristelijke school zit" antwoord hij.

verkleden

Brian is dit keer tijdens carnaval 'on a mission' en Romy heeft op school een hoeden contest. De meest originele hoed wint een Wii. De hoed is nog niet klaar.

Dat witte kruis op Brian's helm is ook erg handig vanuit de vijand bezien...


kindercarnaval

Zondag was het kindercarnaval en stonden wij weer op de traditionele plek op Plantersrust. Kindercarnaval is relaxed omdat het veel minder druk is dan tijdens de Gran Marcha. Dan heerst er veel meer territorium drift en is het verkeer een stuk chaotischer. Ook lijkt het wel of tijdens de Kindercarnaval de grote mensen minder kinderachtig doen.

Er deden 20 groepen mee waarvan sommige heel erg mooi uitgedost waren. Na afloop nog een heerlijke vegatarische soep gegeten van Lucille, geprepareerd in haar black pot (indianen pottery).


zaterdag, januari 26, 2008

deck

Zo, het houten deck is klaar. Vandaag een watersealer erop gesmeerd zodat het hout beschermd wordt tegen zon en regen. Onze 'lebensraum' is enorm uitgebreid en in de buitenlucht zitten is nog altijd veel leuker dan binnen. Tenzij het regent.

Brian en Romy hebben aandachtig naar Eppie (neef van Cyrillia) en zijn maat zitten kijken. Ik vind het zelf ook altijd leuk om een timmerman aan het werk te zien.

vrijdag, januari 25, 2008

peuteren

Romy: "Kijk, ik peuter neus".

dinsdag, januari 22, 2008

houten deckVandaag is het onderstuk van het houten deck in elkaar gezet, aan het huis vast gezet en voorzien van betonnen paaltjes. Overmorgen worden de planken erop getimmerd. Dus van het weekendn kunnen we gaan genieten van ons nieuwe houten deck. Lijkt me heerlijk gitaar spelen op dat hout.

Van de week ook de offerte binnen voor het vernieuwen van de omheining en nog wat nieuw beton hier en daar. De totaalprijs is toch iets hoger als verwacht en hebben wat moeten schrappen.

bolo

Tintina is goed in bolo. Sinds jaar en dag bestellen we op verjaardagen haar taart en iedereen vind hem altijd lekker. Een aantal dames (Jeanine, Jacqueline en Aggie) zijn daarom pas geleden 'op les' geweest bij Tintina. Sinds die les heeft Aggie de taart twee keer gemaakt. Het lukt haar al heel aardig. Nog wel een beetje zoeken naar de gewenste verhoudingen. Speciaal hiervoor is er ook nog een professionele mixer aangeschaft.

BudyAfgelopen woensdag zijn Budy en Lien weer op Curacao. Het moest een surpise zijn voor de kinderen. Dat is aardig gelukt. Je had Brian zijn ogen moeten zien toen hij zijn opa's stem hoorde. Ze blijven dit keer voor een maand.

Ride for the Roses

Verleden jaar nam ik deel aan Ride for the Roses. Dit jaar waren het Brian, Romy en Aggie, ik bleef thuis vanwege sloopwerk aan het huis.

Aggie heeft 6 km gelopen. Was geen makkie want het was off road met afdalingen waar spieren gebruikt werden die al een hele tijd werkeloos zijn geweest. But she did it.

Brian en Romy hebben de Easy Ride gedaan. Dat is 15 km maar ze hebben hem twee keer afgelegd, dus 30 km.

Ik heb thuis 30 km gitaar gespeeld.

dinsdag, januari 15, 2008

heart breaking news (again)

Pip is niet meer. Pip was een van de konijntjes van de eerste lichting. Die is toen met Soraida mee naar huis gegaan. Eergister heeft Doppie zich los weten te breken. En met of zonder hok is geen konijn veilig voor dat beest. Dus het laatste beeld wat Pip nog van deze wereld meekreeg was twee rijen witte tanden met een natte neus erboven.

zondag, januari 13, 2008

pa-tiener

Brian is gister een teanager geworden, We hebben hem wijsgemaakt dat zodra je een teanager bent, je meteen verliefd wordt. Hij heeft van ons een Wii spel gekregen. Dit heeft hij gister heel veel gespeeld maar vanochtend heeft hij woest de remote op de bank neergepleurd. Het wilde even niet lukken.

Brian koos Larry's uit om daar babyribs te gaan eten. Maar eenmaal daar koos hij toch voor een lichter gerecht. De laatste tijd kiest hij veel bewuster zijn eten. Hij wil namelijk een 'six pack' vlak onder zijn tepels.Evenals Romy's verjaardag zijn we dit keer met zijn vriendjes naar the Movies geweest. Na de film in de lobby is toch altijd weer leuker dan de film zelf. Ze pakten allemaal de gratis filmposters, draaiden daar 'zwaarden' van en gingen mekaar te lijf. Ook de meisjes deden mee. Die trokken zich dan weer telkens terug op de heilige grond van het damestoilet.
's Avonds nog de familie over de vloer gehad. Straks naar feestje van Federico want die is gister 5 jaar geworden.Nog 8 jaar en dan is Brian een man, mag hij stemmen, auto rijden en de KLM naar Nederland pakken. En de kans is dan groot dan hij verliefd is.

vrijdag, januari 11, 2008

noepeloen

Brian denkt en speelt de hele dag Age of Empire zij het niet dat pappa het hem heel vaak verbied (de eikel), In dat spel kun je je in allerlei perioden en plaatsen uit de geschiedenis begeven. Zo was hij laatst terecht gekomen in het Frankrijk van Napoleon en vroeg hij ons wie die "Noepeloen" nou eigenlijk was.

YuriGeboren op 8 januari te Amsterdam Yuri Paul Nicolai. Zijn moeder heet Shareen en zijn vader heet Vincent. ZIjn zusje heet Julia. Zijn moeder is mijn zus. Hij is dus mijn nieuwe neef. En het nieuwe neefje van Brian, Romy, Ella & Eva. "Eindelijk een neefje" zeiden Brian en Romy.

maandag, januari 07, 2008

stok

We zaten te eten toen Romy de volgende superluie opmerking plaatste: "Ik heb geen beker". Aggie antwoorde dat ze dan twee opties had en ze mocht die mooi zelf bedenken. Dit was haar antwoord:

"Ik kan pappa vragen om een beker voor mij te pakken of...." (een korte stilte) "...of ik een pak een stok en steek die in iemand zijn reet".

vrijdag, januari 04, 2008

cross dressernight vision

Avond bezoek aan de Kaya Moises 19.

cojones

Vandaag is Pepsi bij de dierenkliniek afgeleverd waar men 'iets' aan zijn ballen heeft gedaan. Het is dus afgelopen met dat amoureuze gerotzooi in die konijnehokken.

De jonge konijntjes maken het uitstekend. We houden er een van zodat we straks vier konijnen overhouden. We hebben nu nog een jonkie in de aanbieding.

eXTReMe Tracker