woensdag, december 26, 2007

boos

Aggie werd vandaag heel boos op Brian. Daardoor werd Brian weer heel boos op Aggie en riep toen met nederlands accent: "konjoo mamma".

kaarten

Ik zit met Brian een kaartspel te spelen wat hij me geleerd heeft. Ik vraag aan hem: "Hoe heet dit spel?". Brian: "Kaarten".

kaarten

Ik zit met Brian een kaartspel te spelen wat hij me geleerd heeft. Ik vraag aan hem: "Hoe heet dit spel?". Brian: "Kaarten".

woensdag, december 19, 2007

heart breaking news

Snowy is vanochtend gestorven. Ze lag er al vreemd bij vanochtend en ze maakte vreemde geluiden. Wat later vond ik haar teruggetrokken onder het trapje liggen.

Toen Romy vanmiddag (met Soraida) thuiskwam vond ze haar dood in het hok. Ze schijnt veel gehuild te hebben. Brian heeft een kuil gegraven en haar daarin begraven. Hij heeft zelf het dooie beest uit de kooi gehaald. Heeft ie geen moeite mee.

Toen ik zelf thuiskwam was Romy al weer met hele andere dingen bezig. De traantjes waren al op.

Ik ben opgelucht dat het arme beestje nu is waar die al eerder had moeten zijn. En ook dat Romy niet haar vader maar moeder natuur de schuld kan geven van de dood van haar geliefde Snowy.

zwempootjes

Van de eerste lichting konijntjes zijn er dus twee gehandicapt (zwempootjes wordt het genoemd). De ene, 'Puk' is aan een kant verlamd en redt zich redelijk. Snowy is wel helemaal verlamd. Ze kan zich alleen 'zwemmend' een beetje voortbewegen en kan zich niet schoonmaken met als gevolg een grote bruine prop aan het achterwerk. De dierenkliniek heeft ons aangeraden om Snowy een spuitje richting hiernamaals te geven.

Deze boodschap heb ik voorzichtig aan Romy overgebracht. Hartverscheurend tafereeltje was het gevolg. Ik krabbelde meteen terug en beloofde haar Snowy niet meer naar haar beul te brengen. Maar Romy moest Snowy dan wel regelmatig de billetjes schoonmaken en veel 'personal care' geven. Dat zou ze doen.

Mocht ik echter merken dat Snowy uiteindelijk toch een hondeleven aan het lijden (met lange 'ij') is, dan zal ook Romy moeten leren aanvaarden dat de spuit het beste is wat ze haar Snowy kan aanbieden.

Van dieren hebben en verzorgen leren ze heel veel.

zondag, december 16, 2007

dzjing, klang

Brian is verslaafd aan Age of Empire. Dat is een oorlogsspel. Elke dag komt hij me met afkickverschijnselen vragen of hij het mag spelen. Als ik "nee" zeg gaat dat bij hem door merg en been.

Dan pakt hij zijn geweer of een denkbeeldig zwaard en dan gaat hij in zijn fantasie verder met het spel. "Dzjing, doesshh, klang..." hoor je dan urenlang. En laat hij zich elke keer weer "dood" neevallen in de woonkamer. Meestal op de bank want die is wat zachter.

zondag, december 09, 2007

boomkap

Er is weer een boom gesneuveld in onze tuin. Dit keer is het de grote flamboyant waar we de boomhut in gebouwd hadden. Aan de ene kant zonde want het is mooie grote boom. Maar hij werd te groot voor de tuin en er zaten termieten in.

De boomhut werd trouwens alleen nog door de katten gebruikt als save haven voor honden en kinderen. Die moeten dus op zoek naar een nieuw stekkie.

Aggie had een mannetje gevonden die de boom voor 600 piek wel zou neermaaien en meenemen. Hij dacht dat het een ochtendje werk zoou worden maar hij is er de hele dag mee zoet geweest.

dinsdag, december 04, 2007

bij de konijnen af

Soraida is tot de ontdekking gekomen dat Chula weer een nieuwe set konijntjes heeft geworpen! Dus die ene keer dat we Pepsi en Chula even bij elkaar hebben gezet is het die geile Pepsi toch weer gelukt. En we bleven er nog bij staan om ze uit elkaar te houden. We denken dat het er vier zijn. Dus het hok is nu overbevolkt. De eerste lichting kan wel over 10 dagen vertrekken.

taal

Romy: Taal is mijn saaiste ding

zondag, december 02, 2007

voetbal

Vandaag zijn er drie dejongones-goals gevallen: twee van Romy en een van Brian. Brian heeft een tijd drooggestaan. Maar al tijdens de laatste trainingen zag je dat er weer een beetje strijdlust terug kwam. En dan vallen er weer goals.

De officiele cijfers moet het nog bevestigen maar het lijkt er op dat Romy top scorer gaat worden van het team in haar categorie (U9). Ik heb weer al die uren langs de kant gestaan en ben nu verbrand op mijn kuiten, oorschelpen en de knieholten.

eXTReMe Tracker