zaterdag, september 29, 2007

ierland

Ben verleden week dus ook in Ierland geweest samen met Shareen en Vincent. Maar gezien ik de foto's niet goed kan bewerken hierzo komt het Ierland verslag pas wanneer ik weer terug ben op Curacao. Keda pendiente.

caiman

Caiman is de naam van de Son band van Leo. Gisteravond moest er op een bruiloft gespeeld worden ergens in een dorpje onder Rotterdam. Ik ben met hun meegeweest.

Maar eerst moest ik Leo ophalen bij Rosita, moeder van Marisol, op de Hoefkade. Daar zou ik ook weer Monserat, Lysbeth en Maciel zien en hun de kadootjes geven. Maar helaas was Maciel ziek en Monse net opgestaan. Ze was niet echt in een socializing mood.

Overigens ben ik aan het begin van de Hoefkade door oom agent aangehouden omdat ik in mijn ene hand het stuur vast had en in mijn andere een mobieltje. Inkomsten voor de staat: EUR 130,=.

Vanuit de Hoefkade eerst nog naar Leo's huis en daarna richting bruiloft met soms 130 km per uur. Mischien ligt er dus nog een bekeuring in het verschiet.

Ik vond de zang van Caiman erg goed. Sonja (cubaans) zingt erg goed en straalt energie uit op het podium en de begeleiding (tres, gitaar en bass) klinkt erg mooi.

woensdag, september 19, 2007

amstelveen en uithoornShareen en Vincent hebben me met gepaste trots hun nieuwe woning laten zien. Hun etage ligt mooi, heeft goede maten, is stijlvol ingericht en heeft perfecte lichtval. De zelf gemaakte erwtensoep van Vincent mocht er ook zijn. Vincent's vader Peter is ook nog even langsgeweest om kennis te maken.

In de vroege middag vertrokken we weer omdat Shareen moest voorslapen. Wij zijn toen naar Uithoorn gereden om de oude kleuterschool en ouderlijk huis na 32 jaar weer eens te bekijken. Het huis wordt op dit moment verbouwd. Dus konden we ongegeneerd naar binnen kijken en foto's maken.


dinsdag, september 18, 2007

siman di kultura

Deze week vieren we "week van kultuur". Wij hebben dit afgelopen zondag bij de Bank gevierd. Brian heeft meegedaan met een tekenwedstrijd en maakt kans op een cadeaubon bij een boekhandel. Hij heeft een hardwerkende vrouw naast een kunuku-huis getekend en een man met een mooie hoed en met een sigaretje in de mond die uit het raam naar buiten kijkt.
Romy heeft op haar beurt foto's gemaakt in traditionele klederdracht en samen hebben we wat lekkernijen naar binnen gewerkt.


maandag, september 17, 2007

0031

Vanochtend weer op nederlandse bodem geland en opgehaald door Shareen, Vincent en mijn moeder. Door de motregen en haagse files toch nog Nieuw Waldeck gehaald.

Gezeten aan het gangpad, met een goed boek en de iPod helemaal vol met bachata verliep de vlucht goed.

dinsdag, september 11, 2007

klein foutje

zondag, september 09, 2007

san pedro

De Amigoe van verleden week kondigde een tentoonstelling aan van de kunstwerken van Jules Adriaens. De tentoonstelling was gewoon bij hem thuis en ik vond dit een perfect moment om hem eens op te gaan zoeken.

Zodra je bij hem de tuin binnen stapt kom je in een andere wereld. ZIjn terrein is helemaal begroeid en en staan overal houten huisjes die hij verhuurt. Zijn eigen paalwoning staat midden op het terrein. Onder - dus buiten - is de keuken en een soort woonkuil. Die woonkuil is gemaakt van rotsen. Oom Jules heeft San Pedro sfeer naar zijn tuin gebracht. Echt heel leuk gedaan.Bij de tentoonstelling aangekomen ging ik direct op oom Jules af. Maar ik herkende ook meteen Dominique. Die kwam ook meteen naar me toe om kennis te maken en later ook Saskia. Dominique woont in Weert en Saskia in London. Maurice uiteraarde gewoon hier. Ik heb met allen wat staan kletsen over vroeger. Saskia liet me nog het geraamte zien van die rieten hangstoel die destijds bij de bbq hing op de Jan Haayen weg. Ook de bar die pappa vroeger gemaakt had van de balustrade van Badaracco staat nu bij hun en wordt nog steeds gebruikt. En uiteraard de bekende groene MG
.

Ook bij hun merk je dat ze de San Pedro tijd een geweldige tijd hebben gevonden. Zij zijn daar nog tot in de jaren negentig blijven bbq-en.

Oom Jules heeft twee jaar geleden een hersenoperatie ondergaan. Gaat nu weer goed.

woensdag, september 05, 2007

begin van het einde

Vandaag realiseerde ik me dat dejongones.net in de nabije toekomst een stuk minder interessant zou kunnen worden. Tot nu toe kon ik immers ongecensureerd anekdotes, foto's en filmpjes posten. Maar vandaag brak Romy in hartverscheurend huilen uit toen ze ontdekte dat ik haar stiekum filmde in terwijl ze in het konijnehok zat te kletsen tegen die beestjes.

Aggie: "Waarom huil je zo"
"Omdat pappa het op het Internet gaat zetten, bwaaah" zei ze.

begin van het einde

Vandaag realiseerde ik me dat dejongones.net in de nabije toekomst een stuk minder interessant zou kunnen worden. Tot nu toe kon ik immers ongecensureerd anekdotes, foto's en filmpjes posten over Brian en Romy. Maar vandaag brak Romy in hartverscheurend huilen uit toen ze ontdekte dat ik haar stiekum filmde terwijl ze in het konijnehok zat te kletsen tegen haar beestjes.

Aggie: "Waarom huil je zo?"
"Omdat pappa het op het Internet gaat zetten, bwaaah" zei ze.

dinsdag, september 04, 2007

schuur (5)

De schuur is niet na Felix in de tuin van de buren terecht gekomen. Vandaag hebben Brian en ik de dakbedekking aangebracht. Ik snijden en leggen, Brian timmeren. Mocht ik mijn baan verliezen en hij van school getrapt worden dan weten we wat we moeten doen...

zondag, september 02, 2007

schuurtje (4)

Gisterochtend kon dan eindelijk het leuke werk beginnen: het in elkaar zetten van het schuurtje. Elk kind zet zo'n ding zo in elkaar en daarom konden Brian en Romy dus ook zo goed meehelpen.Het gaat echt razendsnel. Het enige wat tijd kost is de dakschrootjes timmeren. Maar daar kwam Brian mij weer goed van pas. Hij timmerde aan de hoge kant, ik aan de lage kant.Aan het leggen van de shingles van het dak kwamen we niet meer toe. Orkaan Felix kondigde zichzelf aan met regenbuien en we moesten het dak afdekken met plastic. Ik zal nog even geduld moeten hebben met de dakbedekking want vanmiddag rond een uur of een wordt er weer een hoop regen verwacht (de staart van Felix).


felix en moczi

We hebben vanacht bezoek gekregen van Felix, orkaan categorie 1. Maar gelukkig op 100 km afstand en dus voornamelijk veel regen. Brian en Romy waren heel vroeg op - om 5 uur ongeveer volgens Brian - om de dieren te checken en te spelen in de regen en de modderstromen.

De altijd zorgzame Brian had nog een briefje achtergelaten:

papa/mama
Moczi (Mugsy) zat te trillen en in de schuur was een hand(doek) voor Moczi

eXTReMe Tracker