donderdag, juli 26, 2007

Bonaire

Brian, Romy en ik waren weer even op Bonaire, bij de familie in Antriol. Het was fijn om hen weer te zien. Wij zijn heel vaak samen met Bjorn (zoon van mijn neef Omar) gaan zwemmen bij Sorobon en afgelopen dinsdag hebben Brian, Romy en Bjorn zelfs wat instructies gekregen van Patun Saragosa om wat te kunnen surfen.Met tante Betty en Omar zijn we met de jeep naar de Washington Park geweest. De leguanen in de Washington Park zijn heel tam en we konden zelfs heel dichtbij hun komen. Het was een mooie trip en de kinderen hebben op het laatst gezwommen bij Slagbaai. Natuurlijk hebben ze ook genoten van de flamingo's, de zoutpannen, de slavenhutjes en de stad op Bonaire. De laatste dag zijn Brian en ik zelfs gelopen van Playa (Kralendijk) naar Antriol. Dit was goed om wat calorieen te verbranden opgebouwd door de vele geitenvlees, vis, bolo's en cola's.Naast toeristische uitstapjes zijn we ook naar het huis geweest waar mijn oma Maay geboren is. Het huis is meer dan 100 jaar oud. We hebben ook het huis bezocht waar opa Budy geboren is. Hoewel het huis mooi is opgeknapt is het jammer dat het doorverkocht is aan buitenlanders, vooral als je de geschiedenis van het huis weet. Agnes ofwel "Ma Nenchi", zoals mijn overgrootmoeder heette, heeft dit huis laten bouwen met het geld dat haar overleden zoon Henry heeft verdiend. Hij was speciaal hiervoor gaan varen om geld te verdienen om naar de familie te sturen. Heel veel Bonairianen uit die tijd gingen varen of waren vissers. Helaas kreeg hij een ongeluk op de boot en overleed in New York. Zijn neef die ook op de boot was heeft het geld dat hij verdient had toen naar Bonaire meegenomen.
Heel veel lol hebben de kinderen gehad met mijn oom Jojo. Hij zorgt voor drie honden en in de namiddag krijgen een 50-tal duiven ook eten van hem. Zijn liefde voor zijn honden gaat zover dat hij een keer in zijn hoofd heeft gehaald om de hondenvoer te ontdooien in de microwave. Dit tot grote ergenis van mijn tantes. Gelukkig is dit ook maar een keer gebeurd en vloog de microwave ook in brand. Het is prachtig om te zien hoe iemand zonder veel geld toch een gelukkig leven kan leiden!

woensdag, juli 18, 2007

lang geleden

Het is lang geleden dat ik meer als een week lang niets gepost heb op de website. Dit komt omdat ik me helemaal suf werk aan een bachata die ik met Gino ga opnemen. Heb inmiddels het nummer gearrangeerd en in de laptop gestopt. Tegenwoordig kun je ook de gitaar rechtstreeks in de laptop pluggen en het getingeltangel opnemen. GarargaBand heet de software (Apple). Ben ook even met de laptop bij de zanger geweest om hem wat in te laten zingen. Op zijn porch aan de weg richting Bandabao.

Brian en Romy hebben geen rust in de vakantie. Vakantieplan en vakantieplan daar. Deze week 'zitten ze' in het vakantieplan van Jenny. Vorige was die van de Centrale Bank. Wanneer Brian thuis komt na een dag vakantieplannen kruipt hij meteen achter de laptop van Aggie om oorlogen uit te vechten in Age of Empire II.

Nog twee foto's. Een van internetcafe Dejongones aan de kaya Moises. De andere foto toont een postit die Brian laatst bij ons in de slaapkamer had opgehangen. We bleven naar hun zin te lang in de koffer.

maandag, juli 09, 2007

America

Ik vertel aan Romy dat ik ooit met een band (Arnell i su Orquesta) naar America ben geweest.
Rommy: "En, vond America jullie goed?"

Labels:

dinsdag, juli 03, 2007

Jossy's auto

Jossy's auto is op 7 juni gestolen. Nu is die weer terug. Was op 17 juni al weer gevonden ergens in Fuik. Moet nog wel even gewassen worden.

eXTReMe Tracker