donderdag, juni 28, 2007

anekdotes

Ik speel de laatste tijd erg veel gitaar. Brian en Romy vinden dat niet altijd leuk. Toen Romy mij een keer weerhield van spelen zei Brian tegen haar: "Als we niet rijk worden dan is het jouw schuld".

Aan tafel vroeg ik wie weet hoe kruit gemaakt wordt. Romy was in een melige bui en zei: "Je maakt iemand dood en dan pak je zijn okselhaar".

Ik vertelde Brian over Andre die overleden is aan longkanker en had beschreven hoe ze anderhalf liter vocht uit zijn longen hadden gehaald. Het verhaal had indruk gemaakt op hem want een kwartier later begon Brian weer over Andre: "Pappa, die man met die emmers in zijn longen..."

maandag, juni 25, 2007

rapport brian

Brian heeft ook weer een mooi rapport en gaat naar groep D. Gezien zijn leeftijd en voortgang was hij de beste (of een van) de klas.

variashow

Romy en haar drie vriendinnen hebben afgelopen vrijdag opgetreden op de variashow van hun school. Ondanks dat ze niet meer hebben geoefend sinds hun optreden in La Tentacion wisten ze hun dansje zonder fouten te presenteren.


vrijdag, juni 22, 2007

prijsvraag

Vandaag kreeg ik dit bericht per e-mail.
--------------------------------------------------------------------------------------
Lieve Mensen

Wie is die knappe vent in het wit?
Ga naar www.fiesta-del-sol.nl en dan klikken op muziek.

je maakt kans op een prijs. Is het a. mohamed ali of b. romario of c.pancho amat of d.peter jan balkenende
--------------------------------------------------------------------------------------
Ik weet niet wat de prijs is, maar aub niet huilen als je niet wint. Het is geen postcodeloterij.

woensdag, juni 20, 2007

badkuip

Romy is woest op haar schoolvriendinnetje Femy en wil nooit meer met haar spelen. Zelfs geen hand meer geven. Femy had Romy op school het volgende naar het hoofd geslingerd: "Ik krijg een badkuip en jij lekker niet".

dinsdag, juni 19, 2007

foto's schooljaar 2006-2007

Juf Josee heeft een cd meegegeven met foto's die zij gedurende het schooljaar heeft gemaakt. Dit zijn foto's van Romy gemaakt in de klas, uitstapje naar het "kabouterbos", karnavalviering "ride with the clowns" en sportdag bij "Suvek".


rapport romy

Romy heeft al haar rapport gekregen. Zij gaat naar groep 4, volgens haar bij juffrouw Mireille.

Ze heeft weer een mooi rapport zoals hier te zien is.

maandag, juni 18, 2007

vaderdagDit is de winst van vaderdag. Een multifunctionele geverfde steen en een superhandig potje om allerlei rotzooi in te bewaren. Daarnaast ook nog onzichtbaar een kadobon te spenderen bij Mensings. De kadootjes werden wel erg vroeg afgeleverd (6:45). De kinderen hielden het niet langer uit.

Verder heeft pappa een groot deel van de dag bakkend langs de zijlijn doorgebracht. Romy heeft nog een goal gescoord. Ze wonnen 2 wedstijden en speelden er 1 gelijk. Brian heeft ook weer gespeeld (categorie super baby). Ze hadden een gelijk gespeeld en een verloren. Brian moest er duidelijk weer inkomen evenals sommige andere van zijn teamgenoten.

Brian is een echte smoezenman. Als het niet gaat ligt het altijd aan iets anders. Hij komt dan meestal met een of andere vergezochte smoes. In ieder geval ligt het nooit aan hem. E kuchu a korta mi i.p.v. Mi mes a korta mi mes. Het voetballen lukte niet zo want hij had zogenaamd last van de zon die door zijn t-shirt heen brande.

woensdag, juni 13, 2007

triathlon update

De CTA heeft de fotoreeks geplaatst. Hieronder de foto's van Brian die ik van hun site heb gehaald. De resultaten zijn nog niet gepubliceerd op de website van de CTA (terwijl toch alles geautomatiseerd ging).


(c) CTA

Hier nog wat foto's die Aggie gemaakt heeft. Op de eerste foto zie je Brian naast Kevin Rojer staan. Kevin is familie van hem uit Aruba. Kevin was derde geworden in zijn categorie.Brian samen met Luis.

En hier nog wat foto's die ik van de ENNIA site heb gepikt.(c) ENNIA

Labels:

mayo

We krijgen het er niet uit bij Brian: "Yamonaise"

Labels:

maandag, juni 11, 2007

ENNIA Kids Triathlon

Alweer Brian's tweede sportmoment. Brian heeft gister zijn eerste triathlon gelopen. Het doel was niet winnen maar uitlopen en dat heeft hij gedaan. Het was een beetje ingewikkeld allemaal. Met nummers, bakjes water om voeten te wassen, waar je wel en niet mag fietsen, niet bij de derde maar bij de tweede boei....

Eerst 1,5 km zwemmen. Bij de start kreeg Brian meteen wat gratis trappen in het gezicht. Hij was zeker niet de enige. Luis had er ook last van. Je ziet Brian op het filmpje ook naar de schuldige zoeken i.p.v. snel door zwemmen. Hij verloor zo een hoop tijd want op zich kan hij aardig zwemmen.

Het onderdeel aankleden voor het fietsen liep bij hem erg stroef. Ik zag hem kwaad met zijn handdoek smijten en dacht even dat hij het zou opgeven. Achteraf bleek dat hij zijn flesje drinkwater niet kon vinden. Beetje te langzaam trok bij sokken, ketsen, t-shirt en helm aan en ging toen weg op de fiets. Fietsen ging goed alhoewel hij later zei dat er iets met zijn remmen aan de hand was. En hij was niet gevallen.

Het rennen ging ook goed. Dat vond hij het minst zware en hij komt dan ook behoorlijk fit de finish over. Zijn eindtijd bedraagt iets van 1:07:26 zoals op de timer boven de finishlijn te zien is.

Ik vond het geweldig dat hij meedeed en het helemaal uitliep. Was apetrots. Luis heeft het ook goed gedaan. Die eindigde ongeveer 2 minuten voor Brian.

Brian doet november weer mee. Dan vindt de Triathlon plaats bij Vaersenbaai of Porto Marie en moet Brian in iedergeval de 1:07:26 gaan verbeteren.

Op de ENNIA website staat een fotoreeks. Op de derde foto zie je ons alle vier op de achtergrond te applaudiseren. We staan overigens op nog een paar fotos. Let daarbij vooral op mijn shirt, die is wel herkenbaar.

Op de website van de CTA zullen binnenkort ook wat foto's en in iedergeval de resultaten gepubliceerd worden. Blijf monitoren.

Labels:

donderdag, juni 07, 2007

konat of katijn?

I'm too sexy for my ...

Jossy

Laatst was Jossy jarig. Hier ze je haar haar kadootje uitpakken. We hebben haar toen meegenomen naar Chindy's waar ze de Tjou Mien zo lekker vindt.

woensdag, juni 06, 2007

strijkijzer

Brian noemt die dingen waarmee dokters een hartstilstand met electroshocks te lijf gaan als een "ijsstrijker".

Labels:

dinsdag, juni 05, 2007

makamba

Romy: "Brian praat het (papiamentu) een beetje raar want hij is een soort makamba"

Labels:

maandag, juni 04, 2007

stambetovergrootouders

Meneer Beers was zo vriendelijk om eenzogenaamde kwartierstaat voor mij te maken met al mijn voorouders die in zijn
bestand zijn opgenomen. Dit was gegenereerd met Aldfaer versie 3.5.2.

Mijn stamboom, althans het gedocumenteerde gedeelte, gaat terug tot Meneer Cornelisz Leenertsz de Quartel, geboren in 1550 in ´s-Gravendeel (ZH). Cornelisz is overleden op 10-06-1621 in ´s-Gravendeel (ZH), 71 jaar oud.

Zeven generaties verder, kwam Hendrik Willem de Quartel naar Curacao. Hij was geboren op 04-02-1782 in Rotterdam. Hendrik is overleden op 11-11-1863 in ´s-Gravenhage, 81 jaar oud.
Notitie bij Hendrik: ook Henricus Wilhelmus de Quartel
Beroep: kapitein ter zee (1813-1833), schout bij nacht (1838)

Mijn kwartierstaat ziet er dus als volgt uit:
martis.doc

zondag, juni 03, 2007

triatlon training

Gister was er trianing voor de ENNIA Kids Triatlon. Het fietsparcours zou afgelegd worden en ik besloot mee te gaan als begeleider. Luis en Carlo doen nu ook mee en ook Romy wou mee fietsen. Heel gezellig dus allemaal.

Het parcours start met een langdurige klim, zij het niet stijl. Ik zag aan Romy's kop dat ze er telkens minder zin in kreeg. Onder andere ook door haar nieuwe helm die telkens naar achter gleed.

"Ik vind het stom" zei ze opeens tegen mij en heb haar toen maar meteen weer terug gebracht naar Aggie en Jose bij het Lions Dive.

Ik sloot me weer aan bij de troep en we begonnen aan een leuke afdaling op een paadje tussen de struiken. Opeen verdween de fiets tussen mijn benen en ik vloog als Superman naar voren. Ik belandde met kin en borstkas op een grote steen. Gelukkig niets gebroken maar wel onder de schrammen en hevig bloedend aan mij kin.

Ook last van mijn rechterpols. En daar baalde ik nog het meest van want ik moest die avond guiro spelen in de Tropen met Los Presidentes.

De pols trok bij en ben dus gaan optreden met een bek vol schrammen. Ik moest alleen nog een smoes bedenken want om aan je vrienden te moeten vertellen dat je die verwondingen hebt opgelopen tijdens de training van de Kids triatlon is zwaar gezichtsverlies.

gebed

"Hallo God"

Zo begon Brian laatst zijn gebed aan tafel. Alsof hij 'm aan de telefoon had. Hij vroeg ook aan God of hij ervoor kon zorgen dat iedereen gezond blijft eten en noemde daarbij alle onderdelen van de Schijf van Vijf op (kent u ze nog!).

Labels:

eXTReMe Tracker