woensdag, mei 30, 2007

oom Leo

Oom Leo (witte pet) ergens op een station in NL.

leuk dier

Ik vraag aan Brian wat voor dier hij zou willen zijn. "Een kettel" zegt hij en bedoelt hiermee dus een tekkel.
"Waarom zou je een tekkel willen zijn". "Want dan ben ik leuk". Om een of andere reden vind hij die kuttekkels erg leuk.

dinsdag, mei 29, 2007

Romy quotes

"Is gitaar een sport?"

"Moet ik helemaal overnieuw wachten."
Romy kreeg te horen dat ze te jong is voor deelname aan de ENNIA Kids Triathlon.

Labels:

zaterdag, mei 26, 2007

boogie

Ziehier het beeldmateriaal van Romy's optreden in La Tentashon. Romy is degene die vanuit rechtsonder als derde begint te huppelen.

rabbit chase

Brian ging gisteren even de konijnen eten geven. Deurtje open zoals altijd, maar dit keer besloot konijn Pepsi maar eens de benen te nemen. Brian zag hem opeens in de tuin huppelen. En Mugsy (hond) ook. Zij stoof meteen achter Pepsi aan. Brian schreeuwde in paniek. Toen ik naar buiten keek zag ik Pepsi als een haas voorbij rennen, direct achtervolgd door Mugsy met daarachter weer Brian.

Pepsi begon geluiden te maken. Als ze dat doen betekent het dat ze echt doodsangst uitstaan. Gelukkig bleef Pepsi hezelfde rondje rennen. Ik kon daardoor Mugsy redelijk makkelijk vastpakken. Pepsi schoot toen meteen achter het konijnenhok en bleef daar zwaar hijgend liggen. Ik kon 'm makkelijk pakken en weer in zijn hok terugzetten. Hij zit nu onder de autosmeer en heeft een klein wondje aan de poot.

vrijdag, mei 25, 2007

choller

Aggie vertelt Romy over een ex-klasgenootje die choller is geworden.
Romy: "Welke dag?"

Labels:

zondag, mei 20, 2007

Blame it on the JuryAfgelopen zaterdag was het dan zover. Romy's eerste optreden voor groot publiek met haar drie vriendinnen.
Ze hadden die ochtend al een generale repetitie gehouden. Wij werden er weggestuurd, het moest ook voor de ouders een verassing blijven. We zijn toen de stad in gegaan en hebben toen een camcorder gekocht om Romy te kunnen filmen. Daarna is Aggie met Romy naar de kapper gegaan voor een K3-look.

Romy was de hele dag zenuwachtig. Ik plaagde haar door haar elke keer te herinneren aan haar optreden. Dan voelde ze telkens weer die kriebeltjes in haar buik.

Wij waren als een van de eersten bij La Tentacion (voor Arowak Clay Products). Het is een oude loods maar de sfeer binnen straalt vrije creativiteit uit.

Gudrun (choreografie) liet de meisjes verkleden en schminkte een ster op hun gezicht. Romy en haar vriendinnetjes moesten als eerste op. Ze deden het goed en enthousiast. Leuk om Romy zo te zien optreden. Ben benieuwd of dit gaat leiden naar meer. Ze hebben volgens mij ook genoten van de andere optredens, de kleding, de belichting. Voor hun moet het allemaal net echt lijken.

Geen prijs gewonnen. Er werd van te voren al heel duidelijk gemeld dat de jury vooral zou beoordelen op het feit of de kinderen zelf iets in elkaar hadden geflanst. En dat was bij ons niet het geval. De invloed van Gudrun was duidelijk zichtbaar, maar daardoor wel leuker om te zien. Voor de meisjes wel jammer.

We zijn daarna nog net zijn allen naar Wilhelminaplein geweest. Daar werd Romy uiteindelijk overmand door de emoties. Opeens begon ze te huilen, ze had buikpijn zei ze. Ze was op en moest denk ik verwerken dat het achter de rug was en naar huis moest zonder prijs.

Ik heb alles gefilmed maar ik moet het nog voor elkaar krijgen om het materiaal naar het juiste formaat te converteren om het op YouTube te kunnen zetten. Blijft klote, die zogenaamde uitwisselbaarheid van digitale data.

donderdag, mei 17, 2007

broodkorstjes

Romy houdt niet van broodkorstjes. Haar tactiek is langzaam eten zodat wij haar ongeduldig naar de badkamer sturen en verwachten dat zij de rest in de auto opeet. De rest is meestal altijd korstjes. En natuurlijk vergeet iedereen de korstjes en wint Romy stiekum.

Van de week besloot ik dat het maar eens afgelopen moet zijn en bleef bij haar totdat ze haar brood helemaal opgegeten had. Romy met gezicht op onweer maar mondjesmaat malen op die korstjes. Duurde wat lang dus ging ik wat surfen (met mijn rug naar haar toe). Opeens hoorde ik heel zachtjes de klep van de afvalbak. Gauw kijken en ik vond daar Romy (de wenkbrauwen schoten naar boven). "Er was iets vies in mijn mond" was haar smoesje maar ik vond alle korstjes terug in de afvalbak. Ik was boos en zei tegen haar dat ik een straf voor haar zou ga verzinnen.

Even later toen ze in de badkamer kwam zei Brian, helemaal verrukt: "Romy, ik heb gehoord dat je straf hebt gekregen". Haar wenkbrouwen raakten bijna haar bovenlip.

dag moederBrian en Romy zijn dagen bezig geweest met moederdag. Halverwege de week kwamen de op school gemaakte kadootjes thuis en moet verscholen worden. Moederdag zelf was moeder 's ochtends vroeg verdwenen naar de Coredor. Vader en de rest bleef meuren in hun muffe koffers.

Aan de ontbijttafel kreeg moeder haar kadootjes. Van Brian een in kant aangeklede fles afwasmiddel (voor vaderdag neem je een fles whisky) en van Romy een broche. Van vader een vaas (zonder jurk). Het mooiste was eigenlijk het kaartje van Brian waarin hij aankondigde dat hij die dag mamma's slaaf zou zijn.woensdag, mei 09, 2007

Stamboom Rojer

1. Hendrik Pietersz Rojer - Sara Gijsberta Veeris
2. Frans Rojer - Geertruida Berch
3. Hermanus Rojer - Eva Evertsz
4. Nicolaas Rojer - Henriette Virginie de Quartel
5. Hermanus Bernardus Rojer - Maria Magdalena Boye
6. Cornelis Nicolaas Ernst Christoffel Rojer - Lucia Cornelia Damoen
7. Cornelis Ignatius Rojer - Eufemia Nicolasa Stroop
8. Ingrid Lucia Rojer - Pantaleon Armando Martis
9. Agnes Jarmila Philomena Thadina Martis - Paul de Jong
10. Brian Nathan de Jong - ???

Stamboom Martis

1. Cornelis Marten - Eleonore Elisabeth van Strack
2. Maria Alexina Marten - Johannes Nicolaas Martijn
3. Jan Hendrik Martis - Martilia Lucia Pop
4. Lourens Aloysius Martis - Maria Desponsation Christiaan
5. Lorensio Antonio Martis - Teresa Christina Nicolaas
6. Pantaleon Armando Martis - Ingrid Lucia Rojer
7. Agnes Jarmila Philomena Thadina Martis - Paul de Jong
8. Brian Nathan de Jong - ????

Bij Jan Hendrik is er iets fout gegaan bij de Burgerlijke Stand en is het Martis geworden!

Stamboom: een vrome start

Brian moest voor geschiedenis zijn stamboom maken. Dit bracht mij op het idee om verder te gaan kijken. En dit kon allemaal via internet:
www.genlias.nl,
www.bonairefamilies.com en
http://gw.geneanet.org/index.php3?b=hcbeers&lang=nl;p=hermanus+pietersz;n=rojer.

De stamvader van de Martis-tak "Cornelis Marten" ook wel "Papa Cornes" genoemd, was koster bij de katholieke kerk op Bonaire en heeft de eerste kerk op Bonaire gebouwd. Die van de Rojer-tak "Hendrik Pietersz Rojer" kwam in 1740 naar Curacao als diaken en werd later ouderling bij de gereformeerde kerk.

oma

We bekijken wat oude fotos, zegt Romy tegen me: "Oma Karin was vroeger lelijk".

Labels:

dinsdag, mei 08, 2007

jaar geleden

Het is precies een jaar geleden dat bij mij CML werd ontdekt. We zijn inmiddels 80.000 antilliaanse guldens verder aan medicijnen en er is dit jaar meer bloed afgetapt als in alle voorgaande 42 jaren. Maar goed, ik speel gitaar, dus ik leef!

Wat is er veranderd? Het belangrijkste is dat ik meer ben gaan houden van de mensen waar ik al van hield. Het gaat alleen maar om de mensen om je heen. De rest is bijzaak. In de begin periode had ik het meeste last van het idee dat iedereen zonder mij verder zou gaan. Ook moest ik een tijd lang bij elke bejaarde die ik zag denken aan wat voor geluk zij hebben het zo ver te hebben gebracht. Ik vond het haast onnatuurlijk dat hun lichaam zoveel jaren mee kon gaan.

Ik slik elke dag trouw mijn Glivec. Romy pakt de laatste tijd mijn doosje uit de kast en legt het naast mijn bord. Mini-frikandelletjes noemen we het. Was er verleden jaar alleen nog maar Glivec, nu zijn er al 2 andere middelen op de markt en er is er nog een in test fase. Ik denk dat ik nog wel een keer zal worden genezen.

Ondertussen eten, werken, tennissen, fietsen, tokkelen en schijten we vrolijk verder.

zondag, mei 06, 2007

Lessons learned

We waren gisteren naar een speelgoedwinkel gegaan, want met het geld dat Brian en Romy hadden verdiend op Koninginnedag wilden ze zelf bepalen wat ze gingen kopen. Brian had een set met oorlogsvliegtuigen en soldaten gekocht en hield de helft van zijn geld over. Romy had een dure set poppetjes (www.trollz.com) gekocht en bij het afrekenen besefte ze dat ze maar een paar dubbeltjes en centen had overgehouden. In de auto was het een drama. Romy ging vreselijk huilen omdat ze bijna geen geld meer over had. Ze wou haar geld terug en wilde weer naar het speelgoedwinkel om het speelgoed terug te brengen. Brian heeft haar nog gesust en wilde haar wat geld geven, maar dat hielp niet. Uiteindelijk was ze gestopt met huilen en zei: Ik hou het speelgoed, maar ik ga nu hard werken om weer geld te verdienen!

zaterdag, mei 05, 2007

Romy en Zubi

eXTReMe Tracker