maandag, april 30, 2007

k'dag

Vandaag heeft Brian ruim 53 gulden verdiend met zijn plekkie op de koninginnedag vrijmarkt in Punda. Vanaf half 7 zat hij daar (met Aggie) en toen ik om half negen kwam aankakken, had hij al voor 40 gulden verkocht. Ik schat dat de helft van de spulletjes weg zijn gegaan. Rond lunchtijd hielden we het voor gezien. Geld verdienen is leuk, maar als je honger hebt moet je eten.

Er is nu thuis wat frictie want Romy realiseert zich opeens dat Brian nu veel meer cash heeft als zij. We leggen haar nu uit dat dat haar eigen schuld is want zij wou niet op markt staan. Het leed is nu iets verzacht. Brian heeft namelijk haar wat toegeschoven nadat zij (terecht) opmerkte dat hij ook dingen van haar heeft verkocht. Geld maakt toch niet gelukkig...

Wat ook erg goed uitkwam was dat ik bij vertrek ontdekte dat mijn auto (ongevraagd) gewassen was. Ik weet niet door welke choller of autowasclubje, maar schoon was ie wel. En niemand te bekennen om bij afrekenen!


zondag, april 29, 2007

verbouwing

Aggie wou Brian wat wisselgeld geven. Brian zei toen tegen haar: "Nee joh, hou maar voor de verbouwing"

Labels:

zaterdag, april 28, 2007

boogie (3)

Alle dansgroepjes zijn door de voorrondes. Het opreden staat gepland voor 19 mei in La Tentacion in Otrabanda.

De vier meiden vonden het een leuke happening. Het was echt hun wereld: dansen, muziek (meeste K3), kleding en uiterlijk. Maar goed dat Brian er niet bij was. Die was bij Blauwbaai, feestje van Chrisje.dinsdag, april 24, 2007

2 goals!

Romy heeft afgelopen zondag 2 goals gescoord. Eén wedstrijd heeft zij zelfs beslist door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Helaas hebben we er geen fotos van. Zie ook de website van haarteam.

Labels:

maandag, april 23, 2007

spreekbeurt

Nou, de spreekbeurt van Brian is weer voorbij. Hij heeft een voldoende/goed gekregen. Het is dus weer goed gegaan. De kinderen waren vooral geobsedeerd door de blaas waar wij een ballon voor hadden gebruikt. Harry, het model is achter gebleven in de klas. Hij heeft namelijk een baantje gekregen als ondersteuning voor juf Dippel tijdens het vak 'Menskunde'.

Labels:

zondag, april 22, 2007

monopoly

Brian: "Ik heb weer een videotheek nodig"
Hij bedoelde dus een hypotheek.

donderdag, april 19, 2007

Hiep hiep hoeraMontserrat is op 15 april 2 jaar geworden! Dit heeft ze dan ook lekker gevierd met een grote taart!
Felicitaciones!

woensdag, april 18, 2007

punctie

De uitslag van de beenmergpunctie is goed. Er is nog maar 1% van leukemiecellen te zien. Na een stamceltransplantatie ligt dit tussen de 0 en 1%. Mocht deze waarde gaan stijgen, dan moet therapie veranderd worden. Het mag overigens best een beetje fluctueren. Iedereen schijnt trouwens meer als 0% te hebben, dat is normaal.

dinsdag, april 17, 2007

meet Harry

Brian heeft volgende week weer een spreekbeurt. Verleden keer ging het nog over vliegtuigen. Dit keer over het lichaam. Om Brian een kapstok voor zijn verhaal te geven hebben we een eigen showmodel gemaakt.

Het showmodel heet Harry. Deze naam heeft Brian zelf verzonnen. Harry is gemaakt van hardboard. Zijn slokdarm van PVC, zijn darmen van ribbeltjes PVC. Zijn blaas is een ballon. Hij kan dus plassen en poepen. Hij heeft een hart en longen, dus Harry leeft! Deze Harry mag geen alcohol want hij heeft geen lever. Misschien reeds kwijtgeraakt. Hij heeft trouwens net wat gedroogde vruchten gegeten. Die hebben we op zijn maaq geplakt.

Brian wil Harry als zijn vriend introduceren die hem wil helpen bij zijn spreekbeurt. Vanaf morgen gaan we werken aan zijn verhaal.


zaterdag, april 14, 2007

dansje

Op 28 april heeft Romy dus haar dansvoorstelling. Ze danst samen met haar vriendinnen Femi, Chiara en Amyatai. En alles onder begeleiding van Gudrun. Een echt meidengebeuren met een hoop gegiechel en aanstellerij. Je moet die blik van Brian zien wanneer hij het gedoe moet aanschouwen. Het stoort hem om naar zijn cartoons te kijken.

Vandaag heeft Romy op haar eigen houtje de tantes Tintina en Jossy uitgenodigd voor de voorstelling. "Wij gaan een dansje doen en we willen een prijs winnen. Kom je ook kijken?"

Romy is degene met wit t-shirt en rood rokje.

vrijdag, april 13, 2007

dansje

Romy toont aan Sean haar dansje die ze met haar vriendinnen aan het
trainen is.
Sean: "Zo gaan ze niet winnen"
Romy: "Waarschijnlijk zijn de anderen nog lelijker"

Labels:

dinsdag, april 10, 2007

Klip Kleun resultaten

Klik hier voor de tijden van de Klip Kleun. Brian is als zesde (van de twaalf) geeindigd met als tijd 40:58 ipv de 88:51 en Romy als zevende (van de acht).

maandag, april 09, 2007

kunstVandaag konden we onze artistieke driften niet meer onderdrukken en zie hier het resultaat. Brian heeft zich laten inspireren door stoplichten die voor iedereen in het leven af en toe op groen .. en af en toe op rood staan. Romy's boodschap aan de mensheid was gewoon 'Kenijn'.

zaterdag, april 07, 2007

rapporten

Rapport van Brian en Romy.
Zie ook hier.

donderdag, april 05, 2007

altijt klopenHangt sinds een paar dagen op haar deur. Naar mate ze ouder worden hebben ze meer te verbergen...

dinsdag, april 03, 2007

jaartal

Romy: "Tweeduizendnul"

Labels:

maandag, april 02, 2007

punctie

Vanochtend een beenmergpunctie ondergaan. Ging perfect. Na een uurtje wachten in de dagopname van het Sehos kwam dr. Scheper en nog een andere dokter bij me langs. Ze waren van plan het uit mijn borstbeen te halen. Toen ik hun vertelde dat ze het destijds in Daniel de Hoed uit mijn heupbeen gehaald hadden, besloten ze het alsnog over te gaan op de heup. Dat vind ik zelf in ieder geval wat prettiger.

Eerst een verdoving erin tot op het bot! De kunst ik doodstil te blijven liggen, dan is dat zo snel mogelijk achter de rug. In tegenstelling tot Daniel de Hoed kreeg ik vandaag het slaapmiddel Dormicon toegediend. Daarna niets meer totdat ik wakker werd met Aggie in de kamer. Heb helemaal niets van de punctie gemerkt maar wel onzettend lekker geslapen. Vreemd hoe lekker wakker je kunt worden van lekker slapen.

Labels:

kankahlezingAfgelopen week werd er een oncologisch symposium gehouden op Curacao. The latest over kanker door onder andere specialisten uit zowel Nederland, Trinidad als Curacao zelf.

Alhoewel uitsluitend voor medici mocht ik voor 25 pieken alsnog vrijdag naar de hematologie sessies gaan. Ik merkte dat ik aardig mee kon komen doordat ik me al behoorlijk heb ingelezen in de leukemie en Glivec.

Ik vond het erg interessant om te zien hoe het er aan toe gaat in die wereld. Maar vooral ook de positieve ontwikkelingen stemmen mij gerust. Er worden goede veruitgangen geboekt. Glivec is verreweg succes story nummer 1 in kankerland. Die heeft de vooruitzichten van CML patienten helemaal omgegooid. In een folder (Novartis,2005) stond als conclusie: "The efficacy of the targeted therapies suggests that CML has now become an indolent disease." Met targeted therapies bedoelen ze dus Glivec maar ook de nieuwkomers dasatinib (Sprycel ) en nilotinib.

Ook nog even langs de standjes gelopen. Gekkenhuis, kwam daaruit met tassen met folders, post-its, pennen en schijfblokken. Mooiste item was een Glivec potlood.

Zaterdag was door het PWF een speciale ochtend voor de patienten zelf georganiseerd. De opkomst was enorm, bijna iedereen was optijd (!) en er was bijna geen man te bekennen in de zaal. Ik heb nog nooit zo'n aandachtig publiek gezien en veel mensen hadden vragen.

Nog hilarisch moment meegemaakt toen een van de vragenstellers met zwaar antilliaans accent melde: "mijn nichtje van 8 heeft prostaatkanker". Toen zo'n beetje iedereen in de zaal haar corrigeerde zei ze nog: "Ja, ze had kanker in zijn ballen".

Naast behoefte naar informatie ben ik ook gegaan om contact te zoeken met andere kankerlijers. Dat is deels wel een beetje gelukt maar ben er geen CML'er tegengekomen.

Na afloop heb ik nog met iemand van het Erasmus ziekenhuis kunnen spreken. Naast nilotinib zag hij nog veelbelovende ontwikkelingen in beenmergtransplantatie op basis van stamcellen uit navelstrengen. Er wordt dus nu al een bank aangelegd met stamcellen verkegen uit navelstrengen.

spellen

Romy: "Pappa, conjo schrijf je met een c! Ik ben slim he?"

Labels:

eXTReMe Tracker