dinsdag, maart 27, 2007

Aiden Angel Sambo

Even een zeer trieste post. Het pasgeboren zoontje van Aaron en Amaryllis is overleden aan een aangeboren hartafwijking. Hij was 14 maart geboren en 18 maart overleden. Afgelopen donderdag is hij begraven. Ik ben die avond bij hun langs geweest. Ze zijn behoorlijk ontdaan. Zijn broertje en zusje begrijpen er niets van. Wat dat betreft is zijn tweede naam wel erg toepasselijk.

Klip Kleun

Zondagochtend de Klip Kleun gedaan. Familie Janssen minus Lennert plus Claus de mechelse herder deden ook mee en parkeerden om half 7 de auto bij ons. Om 7 uur startte de wandeling. Voor de meesten een wedstrijd, voor ons een wandeling. We kwamen dan ook als laatsten binnen. Brian heeft de route (5 km) wel hardgelopen. Ik vroeg hem zijn tijd bij aankomst en hij antwoorde: "81:55".

Harry had dus zijn 6 maanden jonge mechelse herder meegenomen. Daar had hij al vrij snel spijt van want hij was nogal onrustig, hapte naar een renner die te dicht langszij kwam en viel later elke auto aan.

Best leuke route, wel hier en daar oude koelkasten en dode honden erlangs. Harry en ik maakten meteen van de gelegenheid gebruik om te kijken hoe de Ronde Klip op te gaan. Het leek onmogelijk maar inmiddels zijn we er via Dolfi Debrot van Carmabi achter gekomen dat het wel degelijk kan. Dus komende zondag gaan we het proberen.

De rest van de ochtend hebben we nog koffie bij ons in de tuin gedronken en wat geouwehoerd. Ik bleef nog vol energie die ochtend en omdat het bewolkt was heb ik de Klip Kleun nog eens overgedaan op de fiets. Via Playa Canoa en Industriepark Brievengat weer terug gefietst.

zaterdag, maart 24, 2007

christoffel

Vandaag met Peter Thot de Christoffel beklommen. Hij wou nog graag de berg op voordat hij terugvliegt naar Nederland. En ik wil altijd die berg op.

Om half negen begonnen we. De avond ervoor hebben we nog tot 1 uur bij de Heeren gestaan, dus dat was vroeg genoeg. Na een uur waren we boven. Twee mannen van 43 en 50 doen er gewoon wat langer over. Aggie beweerd dat ze er vroeger een half uur over deed. Moehaha...

Of het was mij nooit eerder opgevallen maar vandaag stikte het van de ratten op de top. Ze schoten heen en weer op zoek naar afval van al die natuurgenieters.

Morgen gaan we het gezin de Jong aan de Klip Kleun meedoen. Da's een wandeltocht om Ronde Klip heen wat ongeveer 5 kilometer is.

vrijdag, maart 23, 2007

vliegeren

Brian heeft vandaag vliegerwedstrijd met zijn school gehad. Van de week hebben ze allemaal een vliegertje in elkaar geknutseld. Overal vliegerpapier, houten latjes en bollen verward vliegertouw. En alle kinderen super geconcentreerd.

Het slagveld De vliegerwedstrijd werd op Kinderoorden Brakkeput gehouden, net als verleden jaar. Het was wel een leuke dag, zei Brian. Maar hij klaagde dat hij vreselijk last had van die driehonderd andere vliegertjes op het terrein. En hij vond de kinders vandaag erg "hyper".

Hyper is geen onbekende term op zijn school. Elke lerares heeft een lading Ritalin op haar bureau staan (leraren zijn er niet op de Divi divi).

Brian's vlieger en het touw vol met takken en een staart van een ander vliegertje:

Labels:

donderdag, maart 22, 2007

konijnenWaarschijnlijk ben ik allergisch voor de konijnen. Even aanzien.
Romy had een en ander opgevangen en vroeg mij: "Pappa, als je te dicht bij de konijnen komt dan worden je ogen heel groot??"

zaterdag, maart 17, 2007

blogs

Brian en Romy willen zelf nu ook een eigen website. Ik heb dus nu ook voor hun beide eentje gemaakt. Ik heb geen hoge verwachtingen van aantal posts, maar hier zijn ze dan. Die van Brian heet briangabber en die van Romy is geworden lutuscutu. De URL's staan ook links in mijn links opgenomen.

vrijdag, maart 16, 2007

dildo

In Jackass 2 is een scene met een dildo. Romy refereerde ernaar als
"die hele grote spijker".

brandwonden

Brian heeft laatst van de moeder van Robin wat geleerd over 1e, 2e en
3e graads brandwonden geleerd. Brian verzon er zelf een volgende
graad bij. "Met 4e graad ben je helemaal as geworden"

donderdag, maart 15, 2007

gay cruise boat

Vandaag is heel Curacao in rep en roer want vandaag meert er een full
gay cruise boat aan. Ik vertelde dit aan Brian en Romy. Brian vroeg
toen: "Lopen ze zonder T-shirts?"

woensdag, maart 14, 2007

verjaardagsfeest

Het is lang geleden dat ik een verjaardagsfeest heb gegeven. De reden waarom ik het dit jaar wel heb gevierd hoef ik jullie niet uit te leggen.

Het feest was dus afgelopen zaterdag. Ik heb het express een paar weken na mijn verjaardag geschoven. 26 februari valt namelijk te snel na carnaval en dan komen de meeste mensen dus niet opdagen. Zogenaamd heeft dan iedereen het feesten en vooral de alcohol afgezworen. Na een weekje of drie zijn dat soort voornemens meestal door de curacaose zon verbleekt en door de noord-oost passaat weggewaaid.

Van de ongeveer 90 genodigden zijn er 60 op komen dagen. Wat drank betreft kwamen we heel goed uit. Niet gigantisch veel over. We hadden wel te veel hapjes besteld. Kan volgende keer twee keer minder. Ook ben ik er vanuit gegaan dat iedereen zijn partner mee zou nemen. Maar vooral mijn collega's lieten hun vrouwtjes massaal thuis. Dus de volgende keer moet ik zelf wat meer dames uitnodigen voor de juiste balans.

Ik geloof dat de meeste mensen het gezellig vonden. Vooral de formule: in de tuin - veel feestverlichting - geen tafels met stoelen sloeg denk ik goed aan.

Brian, Romy en Sean (die bij ons bleef slapen) vormden in het begin het bar personeel. Je had geen voet binnen gezet of ze kwamen al op je afrennen. Ze deden het heel leuk maar de mix drankjes waren te moeilijk. Jossy had aan Brian een whisky cola gevraagd maar hij had er ook nog soda bijgegooid.

Marina en Kiki hadden iedereen verzocht om kadobonnen van Kooyman te kopen. Dit in verband met de aankomende verbouwing. Geweldig idee want ik heb nu aardig wat credit bij Kooyman. Anne had nog een CD met bachata's voor me opgenomen. De hoes had hij zelf gemaakt met als achtergrond de tekst van "the Young Ones" van Cliff Richard. Leuk bedacht. Het gezondste kado was van Roy en Seetah: een zak met warmoes en bachata dushi uit eigen kunuku.

De die hards (Gino en Quito) gingen rond 4 uur weg en om 5 uur lagen wij in bed. De kinderen waren zelf al eerder naar bed gegaan maar het zal niet vroeg geweest zijn. Brian en Romy waren beide bij Sean in de computerkamer gaan liggen. Romy op bed en Brian op de grond.

De volgende dag hebben een deel van het overgebleven bier in een jug gegooid en samen met Harry en fam op Baya Beach opgedronken. Natuurlijk in rustig tempo.vrijdag, maart 09, 2007

CD James Brown

bedangt opa. briande jong.

voer

Vreemd maar Mugsy (hond) is gek op konijnevoer. Ze heeft een halve zak opgegeten dat ze uit de schuur had weten te jatten. Ook heeft ze een zak met hooi opengereten. Jaloezie misschien?

donderdag, maart 08, 2007

konijnenDoppie is nog maar net weg of we hebben weer te maken met een gezinsuitbreiding (wel gepland overigens). Zowel Brian als Romy hebben een konijn gekregen. Ze komen uit de de kinderboerderij van de dierentuin. Al weken geleden hadden we ze uitgezocht.

Maar er moest ook een konijnehok komen. Die hebben we laten maken bij Totolika, de sociale werkplaats hierzo. Eergister was het konijnehok klaar. Het ding is loodzwaar, heeft twee 'verdiepingen' en kan van boven open voor het schoonmaken.

De volgende dag naar de kinderboerderij getogen om de konijnen op te halen. Omdat we zo lang gewacht hadden heeft Brian een ander konijn moeten uitzoeken. Romy's konijn heet Chula en die van Brian heet Pepsi. Het zijn beiden vrouwtjes en vlak voordat we weggingen vertelden ze ons dat ze beiden zwanger zijn!

Vandaag bij thuiskomst ontdekten we dat de mieren het konijnehok en voer al ontdekt hadden. Vooral Brian was kwaad en ging meteen tot actie over. "Stel je voor dat jij opgesloten zit en er allemaal mieren in je kamer lopen" zei hij nog tegen mij omdat ik naar zijn zin te langzaam in actie kwam tegen de mieren. We hebben de vier poten van het hok nu in het water met gasoil staan. De konijnen zijn al wat gewend en zijn gelukkig niet van die schijterds.

De volgende stap is om een stuk van de tuin af te zetten met een hek zodat ze ook lekker rond kunnen huppelen. De kooi is groot maar die grote achterpoten moeten in actie kunnen komen.

Ik zie nu al uit naar de Kerst.

Labels:

Romy over nadenken

"Van werken wordt je zo moe want moet je heel veel nadenken in je hoofd".

"Ik heb een goed idee nagedacht"

Labels:

dinsdag, maart 06, 2007

schelden

Brian tegen Romy: "Motherfucker"
Romy: "Kan nooit, mijn moeder is al getrouwd"

Labels:

zondag, maart 04, 2007

abrahamsz chainsaw massacreIn verband met aankomende verbouwing zullen een aantal bomen het onderspit moeten gaan delven. Onder andere alle flamboyans, te beginnen met die ene die achter in de hoek naast het tuinhuisje staat. Ik had gedurende de week al wat therapeutisch hakwerk met machete verricht. Ondanks dat ik aardig overweg kan met machete is het onbegonnen werk om de dikkere stammen te hakken.

Dus heb ik bij Rent-it-all een kettingzaag gehuurd. Een dream-come-true want ik heb altijd altijd willen kettingzagen (ook therapeutisch!). Echt, heerlijk. En binnen no time ben je klaar. Ik heb toen maar meteen ook een oude nim tree naar beneden gehaald die dit jaar dood is gegaan. En heb ik ook nog de 'boomhutboom' gigantisch getrimd. Die moet er uiteindelijk ook een keer aan (maar nu nog niet). Door 'm flink te trimmen kan de omliggende begroeiing alsvast een stuk verder groeien voordat we de boom weghalen, anders wordt het helemaal zo'n kale vlakte.

Om het verlies van de boomhut goed te maken overwegen we onze nieuwe schuur van een soort arabisch dakterras te voorzien met eventueel een houten uitkijktoren erop. Is leuk voor de kinderen, de chollers kunnen niet via het dak naar binnen, in de warme tijd biedt het dakterras verkoeling en met nieuwjaar hebben we mooi uitzicht. Ik weet de financiele impact van dit ideetje evenwel nog niet.

zaterdag, maart 03, 2007

geld

Romy houdt erg veel van geld. Ze telt altijd mijn wisselgeld wat ik op het buffet achterlaat. Ze opent ook bijna elke dat mijn portomonnai om de briefjes te tellen. Ze verzint van allerlei klusjes die ze voor mij kan doen en waarvoor ze mij dan meteen een prijs in rekening kan brengen. En ze heeft zelf een zakje met geld die ze elke avond onder haar kussen legt. Dan kan het niet gestolen worden.

Brian houdt op zich niet zo erg van geld als Romy. Hij is wel dol op
verkopen. Al zijn oude speelgoed wordt altijd door hem geprijst (met label en al) zodat het komende Konningedag verkocht kan worden. Hij is meer het handelaartje.

eXTReMe Tracker