maandag, januari 29, 2007

glivec

Vandaag stond in de Amigoe een artikel over Glivec. Novartis, de producent van Glivec, ligt overhoop met de Indiase overheid vanwege het feit dat er in India een generieke variant wordt verkocht. De kosten op jaarbasis van deze generieke versie bedraagt $2.000.

Da's een stuk goedkoper als de behandeling met de legale Glivec die op jaarbasis volgens het artikel in de Amigoe $27.000 bedraagt. Komt dus neer op ongeveer 1.85 x 27.000 = 49.950 ANGtjes, oftewel ongeveer een 4.162,50 per maand.
Maar ik betaal hier bij de botica wel 6.900 per doos! Toch een verschil van ruim 2.700 per doosje. Transportkosten? Douane?

zondag, januari 28, 2007

lantaarnpaal

Gister zaten we op het Wilhelminaplein toen we opeens een knal hoorde. Ik dacht dat het een auto was die ergens tegenaan reed. Maar Aggie was ongerust omdat Brian en Romy aan de overkant bij de speeltuin aan het spelen waren en ze ging toch maar even kijken. Pas na een lange tijd kwam ze terug. Er was iets gebeurd. Iets met Brian, lantaarnpaal en politie.

Klik op de volgende links voor meer brekend nieuws:

Relaas van Casaspider
Relaas van de zoon van Casaspider
Foto gemaakt door Casaspider.

maandag, januari 22, 2007

zonder onderbroek

Update (23 jan): Hier fotos van de Ride of the Roses 2007 gemaakt door digipicscuracao.com.
De foto van mij hieronder is van bovengenoemde site afkomstig. Deze is genomen bij de start (dus nog geen rooie kop).Gister heb ik meegedaan aan de Ride for the Roses. Dit is een fietsevenement dat Lance Armstrong heeft geinitieerd met als doelstelling geld in te zamelen voor de kankerbestrijding. Het wordt nu voor de derde keer hier op Curacao gehouden. En werd er de eerste keer nog 50.000 guldens binnengehaald, deze keer verwachten ze meer dan 200.000. Sigmund zit ook in de organisatie (mooi excuus om niet mee te hoeven fietsen).

Het is geen wedstrijd maar puur een doe-mee-gebeuren. Ik heb de 20km mountainbike gedaan die om de Jantiel Lagun heen loopt. Mooie route die goed te doen was. Het was alleen wel te druk zodat leuke beklimminkjes niet meer rijdend genomen konden worden maar alleen nog maar met de fiets aan de hand. In de zoutpannen ben ik driftig gaan inhalen. Maar in Bottelier moest ik toch echt van de fiets af om een stijle weg op te komen. Ik heb het in minder dan een uurtje gedaan (inclusief wachten dus).

Het fietsen in de knuku geeft me echt een kick en de hele dag had ik zin in nog meer fietsen.

Ik heb altijd afgegeven op die speciale fietspakjes maar uiteindelijk heb ik me laten ompraten door wat fervente fietsers. Ook ik heb nu zo'n strak zitten fietsbroek. Ik begon de laatste tijd namelijk last van mijn lies te krijgen. En zo'n homo-fietsbroek schijnt gewoon het beste te zijn. Daar zit gewoon een stuk zeem ingenaaid. Alsof je ongesteld bent en een Always in je broek hebt zitten. Een grote psychologische maar is het feit dat je deze broek zonder onderbroek moet dragen! Aggie kwam niet meer bij en heeft dit haar vriendinnen doorgemaild. De geweldig toenemende interesse hier op dit kont-obsessie-eiland voor de wielersport is verklaard.

Labels:

zondag, januari 21, 2007

rijk

Brian heeft van Michael dus een zo'n gameding gekregen wat je op de TV aansluit. Volgens Brian en Romy moet Michael dus heel rijk zijn want dat zijn dure dingen, dat weten ze.

Brian zei: "Weet je waarom oom Michael rijk is? Dat komt door die schilderijen".
Hij denkt hierbij o.a. aan Michael's muurschildering in de Hollandse Friettent bij Brievengat.

Romy: "Tante Sentia ook want ze hebben al die huisjes beneden".
Zij denkt hierbij dus aan de appartments die ze verhuren.

Labels:

gaming

Aggie en Brian aan het gamen.

verjaardagsfeest

Verleden zaterdag moest het worden uitgesteld vanwege de regen. Maar gister was het een en al zon en stof op St. Jorisbaai. En was het dus feest. Om twee 'smiddags verscheen Brandon en niet lang daarna stroomde het vol. Om 3 uur hebben we alle fietsjes in Quito's truck gestouwd en vertrokken we in caravaan richting St. Jorisbaai. De kinderen werden verscheept in de auto's van Aggie, Ruthlin, Soraida en die van mij. Het ging om ongeveer 20 kinderen. Best veel.

De kinderen vonden het prachtig daar. Meteen gingen de meesten het cross terrein op maar het nemen van de heuveltjes viel niet mee. Er waren twee jongetjes bij die groep motorrijders die van die mini-motors hadden. Brandon en Lennert hebben er nog een rondje op mogen maken.

Wij stonden op een hoger gedeelte waardoor we het hele terrein konden overzien. We hadden drank en chips bij ons. Behalve Quito en ik hebben de andere ouders geen gebruik gemaakt van deze unieke sportieve gelegenheid.

Een uur later begon het wat gevaarlijker te worden omdat er wat motors het terrein op kwamen. En daartussen dus wat kleine fietsertjes. Dus heb ik ze maar meegelokt voor een tochtje in de mondi. Die kinderen vonden het prachtig, dat fietsen en klimmen in de mondi. En dat nog eens zonder bezorgde ouders erbij.

Alleen Carlo heb ik een hele mooie salto zien maken omdat volgens mij zijn voet van de trapper schoot. Maar verder geen schram gezien die dag.

Om een uurtje of 5 togen we weer terug. En wat later liep onze porch vol met ouders en familie. Om een uurtje of 9 was het ten einde. Brian was blij met zijn feest en zijn kadoos. Het is voor hun zo belangrijk dat ze een leuk feest hebben. Verleden jaar lag hij 's avonds nog huilend in zijn bed omdat hij het geen leuk feest had gevonden.

Piñata of taart met kaarsjes doen we niet meer aan. Brian begint dat te ontgroeien en het scheelt ons een hoop gedoe.Labels:

zaterdag, januari 20, 2007

grote familie

In de auto na Brian en Romy van school te hebben gehaald:
Paul: "Terry heeft 10 broers en zussen".
Romy na een tijdje: "Dan zijn ze met z'n eenentwintigsten".

Labels:

zondag, januari 14, 2007

stukjes Romy

Hier weer twee stukjes Romy. Toen Romy woordjes begon te lezen, leerden ze dit door overdreven te artikuleren. Romy spreekt daardoor de 't' heel overdreven uit wanneer ze leest. Dit is mooi te horen wanneer ze het rijtje teen-toon-tuin opdreunt zoals hier in het eerstje filmpje.

Romy heeft haar eigen taaltje ontwikkeld. Dit taaltje noemen lutuscutu. Vroeger begon ze altijd zo te praten tegen Mickey, die ze destijd altijd en nu nog soms ook nog steeds Lutuscutu noemde. Inmiddels noemen we dit taaltje van haar ook lutuscutu. Romy, praat eens lutuscutu.rapportage

Reporting from Willemstad, Curaçao for CNN, Brian de Jong

zaterdag, januari 13, 2007

verjaardagsfeest afgelast

Vandaag zouden we Brian's feestje vieren op het cross terrein bij St. Jorisbaai. Maar het regende zo erg dat we het feest om 12 uur hebben afgelast en uitgesteld naar volgende week zaterdag. Na zware onderhandelingen met Brian zijn we als troost naar de film gegaan.

Maar voor we naar de film gingen hebben ze nog leuk gespeeld met Kareltje en de kinderen uit de straat: Lennert, Tamira en Nazira. Op een gegeven moment kwamen ze met een vogeltje aanzetten. Toen wij later in de film zaten is het vogeltje dood gegaan en hebben Tamira en Nazira het in hun tuin begraven.Gisterochtend hebben we Brian nog wakker gemaakt met zijn eerste verjaardagskadootjes. De vangst waren drie stripboeken van Kuifje en Suske en Wiske en een sprookjesboek (Grimm). 's Middags kreeg hij nog een fietshelm van zijn opa.

Labels:

donderdag, januari 11, 2007

feest

zondag, januari 07, 2007

miauw

Ik kwam thuis van een bezoekje bij Ruthlyne en vindt Romy op de bank aan het huilen. Wat blijkt nu, Paul heeft een blikje corned beef opengetrokken en volgens Romy is dat kattenvoer. Dus wou ze dat niet eten. Toen ze het na lang aarzelen had geproefd, vond ze het wel ontzettend lekker. Toen Brian meer corned beef wilde begon hij te miauwen.

i feel good

Brian met zijn mp3 player en zijn favorite song van James Brown:Voor degenen die het nummer niet (her)kennen hier de originele versie.

bon bini

Romy: "Wat betekent bon bini?"
Paul: "Welkom!"

Paul: "Wat betekent Welkom?"
Romy: "Goedemorgen!"
Paul: "En wat betekent Goedemorgen?"
Romy: "Hallo!"

Labels:

mailtje van Romy

hoj oma karien hoe is het met jou gulukg niew jaar 2007 van romy

tannis

Brian en Romy zijn nu ook begonnen aan hun tennis carriere want mijn pensioenopbouw is toch niet zo denderend. Ze krijgen les van Francis Hoyer en Robert (of Ryan volgens Aggie) Hollander. De lessen vinden plaats op de tennisvelden van CSC (naast het verkeerspark).

Labels: ,

zaterdag, januari 06, 2007

wens

Romy heeft een vriendenboek. Daarin schrijven vriendinnetjes en vriendjes wat ze het leukste vinden, het lekkerste vinden, wat de favoriete kleur, persoon, zanger, eten enz. is. Opvallend is de de allergrootste wens van een paar vriendinnetjes trouwen is. Samenwonen is ook zo ouderwets.

Brian heeft ook een entry geplaatst in Romy's boekje en daar heeft hij bij zijn allergrootste wens het volgende geschreven: dat mijn familie gezond blijft.

Mooi he? Het houdt ze wel degelijk bezig.

prettig kerstfeest

Van de week ben ik nog even met Brian en Romy langs Don geweest die samen met zijn moeder keukenzaak Unique runnen. Tijdens de ontmoeting wensten we elkaar allemaal een prettig nieuwjaar. Hoor ik Brian tegen de moeder van Don zeggen: Prettige Kerstvakantie.

Labels:

vrijdag, januari 05, 2007

drummer

Brian heeft vandaag zijn eerste drumles achter de rug. Hij krijgt les van Karen Basilia, oud klasgenootje van Aggie. Ging best goed. We moesten stokken voor hem aanschaffen (5A) en een schrift met notebalken. Zij schrijft namelijk alle partijen en oefeningen voorhem uit wat ik erg goed vind. Dan kan ik hem ook helpen.

De komende maanden wordt het thuis oefenen op banken, emmers, boeken en zusje. Een drumstel kopen stellen we nog even uit alhoewel ik er nu al naar uitkijk.

Labels: ,

timmermansgeduld

Hier Brian lekker rielekst en geduldig bezig met hout en gereetschap. Zowel het gereedschap als geduld is van zijn vader.

werk

Sinds ik op 8 mei 2006 dat ene telefoontje van de dokter kreeg - Ik kan nu niet want ik zit midden in een vergadering zei ik toen nog - ben ik niet meer aan het werk geweest. En sinds gister ben ik weer begonnen voor halve dagen (half werk dus). Eric, mijn plaatsvervanger blijft het meerendeel van de werkzaamheden uitvoeren en ik ga vier opdrachten uitvoeren. Ik moet en wil immers rustig beginnen en de hektiek en spanning nog even buiten de deur houden.

Gisteren was het voornamelijk handen schudden, braseren en kletsen. Het is leuk om weer onder de collega's en vrienden te zijn. Ik zit overigens weer op de ontwikkelzaal tussen de mensen waar het natuurlijk weer beregezellig is tussen het harde werken door.

Labels:

woensdag, januari 03, 2007

muziek

Brian zingt Could You Be Loved van Bob Marley en Romy doet hier een ouderwetse maar altijd gezellige Vader Jakob vergezeld van mooi gitaarwerk. Let ook op de zang.Labels:

dinsdag, januari 02, 2007

afgunst over afkomst

Net uitgelegd aan Romy dat ze verschillende soorten bloed door haar adertjes heeft stromen, waaronder afrikaans en indiaans bloed. Ze keek toen heel erg afkeurend en zei dat ze geen afrikaans bloed wil hebben want dan is ze bang dat ze niks te eten krijgt. En ook geen indiaans bloed want dan moet ze de hele dag in haar blootje lopen.

Labels:

schoon

Brian en Romy hebben dit jaar nog niet gedouched.

maandag, januari 01, 2007

schone autos

De laatste dag van 2006 hebben we de autos door Alfred - een Haitiaan
- laten wassen. Ik moet zeggen, hij heeft goed zijn best gedaan en de
autos zijn zowel binnen als buiten 'spic and span'. Alleen stinken
ze nu van binnen naar zweet.

2007Iedereen uiteraard nogmaals weer een keer het beste toegewenst voor 2007. Wij hebben het thuis gevierd met BBQ en vuurwerk in gezelschap van Budy en Lien.

Dit keer geen kokerspul meer maar alleen vuurpijlen en wat sierdingen. Kan me geen jaarovergang voorstellen zonder iets af te steken. Brian en Romy mochten dit keer ook zelf hun kindervuurwerk afsteken. Het vuurwerk was dit jaar weer wat minder maar het lijkt wel of er relatief meer mooier siervuurwerk de lucht in gaat.Aggie had dit jaar geen sensia aangeschaft. Dus de boze geesten konden niet verdreven worden. Volgens goed Boneriaans gebruik werd ons hoofd toen maar afgespoeld met champagne (lees schuimwijn).Mugsy en Doppie hadden hun pilletjes gekregen en Doppie heeft de hele avond rustig doorgepit. Maar Mugsy is altijd zo zenuwachtig, die bleef toch wakker en blafte af en toe. Ik moest haar aan de lijn doen anders zou ze in halve slaaptoestand het vuurwerk gaan aanvallen.Verleden jaar had Doppie als kleine puppy nog de pillen van Mugsy opgegeten. Die was toen helemaal buiten westen.

Labels: ,

sintjorisbaai

Tijdens een van mijn mountainbike tochtjes in de omstreken van Sint Jorisbaai was ik op een stuk terrein gestuit waar ze een cross terrein voor motors en trikes hebben ingericht. Ik dacht dat de kids dat wel schitterend vonden om daar een beetje te crossen.

Dus toen Chisje en Sean afgelopen donderdag kwamen spelen zijn we met zijn allen daar geweest. Voor Romy was het allemaal een beetje te veel, ze kwam de heuveltjes niet op en had op een gegeven moment last van haar maag (zenuwen?). Maar de drie jongens vonden het prachtig en waren meteen niet te houen. Brian ging nog wel een keer op zijn bek maar daar wordt je sterk van.
De auto en Aggie stonden op een verhoogd gedeelte zodat zij alle overzicht had. Zij had leesvoer bij zich en genoot van de rust (totdat Brian viel en zij van verre zijn doodskreet hoorde). De trip werd afgesloten met een bezoek aan de bar van de Struisvogelfarm. Ook een mooie plek (tenzij je een struisvogel bent).

Een ideale plek voor Brian's volgende verjaardagsfeest.

Labels: ,

eXTReMe Tracker