zaterdag, december 30, 2006

soul

Sinds zijn dood zijn Brian en Romy opeens fan van James Brown. Brian staat hier met mp3 player in zijn oren naast mij I feel good mee te zingen. Niet om aan te horen: so good tit tit so good tim boom, tap tap tap tap. Brian wil ook graag zijn moves leren.

Ik mocht Sex Machine niet op hun mp3-playertjes zetten. Ze zijn nog steeds allergisch voor het woordje sex.

maandag, december 25, 2006

scharen

Ik liet Brian net de digitale kerstkaart voorlezen die Shareen ons had toegestuurd. Shareen's naam las hij op als Scharen.

Labels:

glamour

Romy heeft speciaal voor de kerst nieuwe schoenen uitgezocht. Ongelofelijk smerige leuke dingetjes zijn het geworden.

kerstboodschap

Dit jaar zijn we twee keer in Santo Domingo geweest en hebben daar toch weer met bewondering gezien hoe de mensen daar met veel minder ook best aardig door het leven knallen. Dat mogen we in onze 'high consuming' samenlevingen ook wat meer doen. Anders eten we uiteindelijk onszelf op!

Iedereen een prettige kerst toegewenst en het allerbeste voor 2007.

zondag, december 24, 2006

fußbal


Mooi voetenwerk van Budy Völler.

Labels: ,

ferjardag

halo opa felictert met u verjaardag ik hoop vijne dag heeft dag opa ,brian

halo opa fellcytirt met je ferjardag koma romy

Labels: , ,

donderdag, december 21, 2006

koning en zijn

Brian: "Romy, pappa is de koning en wij zijn de slavers".

Labels:

dinsdag, december 19, 2006

kerstdiners

Brian had vandaag tijdens schooluren zijn kerstdiner en Romy die van haar deze avond. 's Avonds is toch wel veel leuker, maar goed. Ouders werden geacht bij te dragen aan het kerstdiner. Dus, voor die van Brian hebben wij voor het toetje gezorgd (ijs met fruit cocktail) en voor Romy's dineetje de drank.

Romy trok uiteindelijk haar roze jurk aan en daarmee was het drama dat zich vroeg op de avond afspeelde weer bezegeld. Romy had met haar klas nog een liedje gezongen, Luid klokje klingelingeling, en ze hadden veel applaus gekregen zei ze.

Labels:

kerstdrama

Die heerlijke kerstsfeer is er weer. Romy huilt nu hartverscheurend want ze mag haar favoriete (maar vreselijke) jurk niet aan naar het kerstdiner van haar school. En Brian schreeuwt naar haar omdat hij door haar gejammer zijn cartoons niet goed kan horen. Aggie gestressed en ik maar onverstoord asociaal bloggen.
Kling, klokje klingelingeling.

verliefd

Terwijl we voorbij het Radulfus College rijden zegt Brian: "Pappa,
hier zijn ze al verliefd"

Labels:

team van het jaar

Smiling Faces is uitgeroepen tot de team van het jaar 2006 in hun categorie "baby" (jonger dan 8 jaar). Ook de trainer is uitgeroepen tot de beste trainer! Het is dus bewezen dat zonder druk op de kinderen om te scoren ook wedstrijden gewonnen kunnen worden. Gefeliciteerd! Pabien! Congratulations! Felicitaciones! Lin Hou Pou!

Labels:

maandag, december 18, 2006

laatste wedstrijd

Gister was het Brian's en (waarschijnlijk ook) Romy's laatste wedstrijd met de Smiling Faces. Brian moet doorstromen naar de categorie super baby. Ja, vreselijke term, zeker voor voetballende jongens van die leeftijd. Wie dat bedacht heeft. De Smiling Faces hebben maar 1 team en omdat Brian 9 wordt moet hij eruit.

Dus gister de laatste wedstrijd. Nou, een beter afscheid hadden we niet kunnen dromen. Hun team heeft ten eerste gister alle wedstrijden gewonnen en geen enkele tegengoal gehad. Ze hebben 10 keer gescoord waarvan Brian er 4 heeft gemaakt en Romy 1 goal. Brian had al wel eens eerder gescoord, maar dit keer 4 goals in 2 wedstrijden op 1 tournooi, geweldig.

En Romy (Romario) heeft eindelijk ook haar eerste erin geknald. Het scheelde maar weinig of ze had er twee gemaakt. Een paar minuten na haar eerste goal knalde ze de bal namelijk tegen de paal.
Op de foto hier rechtsboven zie je Brian zijn derde goal scoren. De keeper was te laat, Brian poeierde 'm er gewoon te hard in. Nou was de keeper nou ook weer geen van der Sar zullen we maar zeggen.

Het ging de laatste tijd uberhaupt al een stuk beter met hun team. De laatste tournooien verloren ze nog maar weinig. Het is heel leuk om die kleine mannetjes en dat ene vrouwtje gedurende zo'n seizoen te zien groeien in hun spel.

Nu moeten we voor Brian een nieuw team gaan zoeken. Ik denk dat het Willemstad gaat worden. Romy zal dan hoogstwaarschijnlijk ook meeverhuizen. We weten dat bij Willemstad nog een ander meisje voetbalt die bij haar in de creche heeft gezeten. Dat is dan misschien wel leuk voor haar. Liefst speelt ze in een meisjesteam, maar er zijn te weining voetballende meiden op Curacao voor een damescompetitie. In de snek's hier is er trouwens wel een hele felle damescompetie aan de gang.

Labels: ,

update electra

Laatst afgevraagd hoe het met de electra staat? Na mijn terugkomst uit NL had Lennox de aannemer inderdaad voor een nieuwe plafondman gezorgd, een engelsprekende man, ik denk uit Guyana. Zaterdag is hij met zijn maat gekomen en het voelde meteen goed. Ze kwamen met hun eigen snijtafel, oftewel goed voorbereid. Het waren ook mannen van weinig woorden en meer van daden.

Maar toch sloeg het noodlot weer toe: er zijn weer geen plafondplaten te krijgen op Curacao! Dus restte ons niets anders dan deze beste kerels een prettig nieuwjaar toe te wensen.

Ai no, swa.

zondag, december 17, 2006

schotborgjes

Gister waren de Schotborgjes weer eens bij ons op bezoek. Dat zijn dus Luis, Bernardo en Carlo. De eerste uren hebben ze thuis gespeeld. Zo trof ik trof ze monopoliend aan met hun T-shirt tot onder hun neus opgetrokken want een van hun had een dodelijke puf gelaten.Daarna zijn we richting noordkust (Playa Canoa) gegaan en daar een beetje rondgereden met los ninjos in de achterbak. Af en toe expres een beetje hard gassen en remmen of door van die stinkende plassen rijden. En een lol daar achterin.

Toen lekker schransen in de Hollandse Snackbar te Brievengat waar (oom) Michael nog een muurschildering heeft "hangen".

Onderweg naar Otrabanda hebben we nog een enorm kabaal gemaakt in de auto met behulp van de radio (voluit), guiro, handen en kelen. Vonden ze leuk. In de Roodeweg en Breedestraat mochten ze weer even in de achterbak.

Volgens mij haddenen de vijf zich wel vermaakt.

Labels:

jonge ouders

Romy: "Jullie zijn pas 42, dat is best wel jong"
Paul: "Vind jij dat jong?"
Romy: "Ja, want 42 ligt dicht bij de 30 en de 20"

Labels:

zaterdag, december 16, 2006

30 jaar getrouwdVandaag zijn mijn vader en Terry 30 jaar getrouwd. Een hele rit die voorlopig nog niet afgelopen is. Felicitaties van dejongones aan deoldones.

Labels: ,

dinsdag, december 12, 2006

zwemdiploma

Brian zwemt in de zwemdiploma's. Hij heeft vandaag zijn diploma B van
de Antilliaanse Zwembond gehaald. Hij had al A, B en C van de
nederlandse zwemenbond gehaald. Dat betekent dat hij nu 5 diploma's
in zijn bezit heeft. Hij gaat nu verder met zijn tweede C diploma.

Labels:

maandag, december 11, 2006

sudoku en Goito

Brian heeft sinds kort ook de Sudoku ontdekt. Geheel zelfstandig en af en toe afkijkend maakt hij ze af. Zelfs voor het slapen gaan in bed sudokert hij erop los.

Gister was Goito bij ons. De scene spreekt voor zich, het heeft een hoog Irak gehalte. En aan Romy te zien zijn de verschillen tussen jongens en meisjes niet zo groot als ze in voorgaande post beweerd.

Labels:

vrijdag, december 08, 2006

meisjes

Romy over het verschil tussen meisjes en jongens: "Jongens denken dat
ze in hun eentje een oorlog kunnen winnen en meisjes denken alleen
over schminken en shoppen"

Labels:

hongconnell

By the way, we zijn een website aan het opzetten voor Marisa & fam. Klik hier und schnell.

En vandaag de eerste hit uit Hong Kong geregistreerd.

nederland (2)Mijn vorige post over mijn trip naar Europa was ik bij Shareen en Vincent thuis en hadden we net de o’Connells op het vliegtuig gezet. Die zelfde avond zijn Shareen en ik nog in centrum van A’dam geweest en hebben we nog een paar (ik precies 1) calvadosjes achterover geslagen.
De volgende ochtend schnell naar Schiphol gesneld om in de grasgroene Air Lingus kist richting Cork te vliegen. Vincent kon niet mee want die ging met zijn vader een long weekend naar Berlin.Op het geheel vernieuwde Cork Airport wachtte onze vader enn Jules en Tim ons op. Terry was aan het werk. Thuis meteen aan de niertjes gegaan, heerlijk.
Zaterdag zijn we Cobh in geweest om een bezoekje te brengen aan Tim’s flat. Shareen had die nog niet gezien. Ook zijn we in Ashton geweest waar Paddy met vrouw en zijn twee jongste zonen Conner en Felix wonen. In de oude keuken hebben zijn een grote tafel staan waardoor de keuken een mooie leefruimte is geworden.
Die avond hebben we nog een leuke borrel meegemaakt bij Gussy de buurman. De wijnglazen waren enorm en zijn dochter bleef ze maar volschenken.Zondag zijn we naar Killarney gereden om eens te kijken waar Jules woont en werkt. Mooi stadje en hele mooie surroundings. Jules woont midden in het centrum. Het weer sloeg die dag om naar storm zodat zelfd zelf de famous mountains niet meer te zien waren. Op de terugweg zijn we eerst nog naar Middleton gereden om daar geweldig thais te eten. De red curry was de beste.Maandag zijn Jules, Tim, Shareen en ik naar Dublin gegaan. Dat kost je met trein ongeveer drie uur. De treinen daar zijn geweldig mooi, veel mooier dan die kille design speelgoeddingen in Nederland. De WC is geheel geautomatiseerd en alles gaat met knoppen. In Dublin veel rondgebanjerd. Ons orientatiepunt was een sexshop in een drukke winkelstraat we we telkens weer op uit kwamen. Die dag was Aggie overigens jarig en ik sprak haar nog in een of andere marketplace met tweedehands spullen. Aan het eind van de dag italiaans gegeten in een klein restaurantje waar iedereen in de keuken en bediening italiaans was.Dinsdag nog in Cork geweest. Dinsdagavond afscheid genomen van Terry en Tim ondat die de volgende dag weer aan het werk moesten. En woensdag dus door Jules en mijn vader op het vliegtuig gezet.De rest van de dagen in Nederland besteed aan contact met oude vrienden en familie. Zo heb ik nog met Alfred Popken in een bar in Kijkduin gezeten. Meer bier gedronken als oncologisch verantwoord. We hadden elkaar tien jaar niet meer gezien maar ik herkende hem uit de verte aan zijn loop. En het is weer net alsof je elkaar een paar weken geleden voor het laatst gezien heb.

Ook ben ik nog met Tommy en Leo naar Antwerpen geweest. Tommy viel in bij zijn oude band Axioma. Ze traden op in Cafe Local en klik hier voor fotoreeks van die avond. Leo kende die tent en ging dus ook mee.
Toevallig had ik die dag ook Ron Lindhoudt opgebeld voor een afspraak en laat die nou net die zelfde avond een date hebben in Cafe Local. Dus die kwam ik daar ook tegen. Leuke avond maar wel lange reistijden. Ik lag om half zes in bed en Tommy pas om zeven uur.De terugvlucht was goed. Ik was precies 30 uur voor take off online en kreeg direct stoel 35J toegewezen bij zo’n emergency exit, dus weer lekker beenruimte. Naast mij zat een vent die op weg was naar Tortola voor een rampenconferentie. Hij is van beroep crisismanager maar ging daar ook om zijn Ikea lijkenkisten aan de man te brengen. Hier zie je hem op zijn website. Leuke gesprekken met hem gevoerd.

Op Hato schrok ik van Brian en Romy. Ik was vergeten hoe groot ze waren. De koffer met kadootjes ging niet meteen open. Brian en Romy kregen die pas de volgende ochtend van Sinterklaas.

Labels: ,

sinterklaas

Papa: "Romy, geloof je nog in Sinterklaas"
Romy: "Hij is niet echt, maar ik geloof wel in hem. Want als je niet meer in Sinterklaas gelooft, dan wil je geen kadootjes meer"

Labels:

Bogota (2)Klik op deze link voor een fotoserie die tijdens de Shakira trip van Aggie en Linda zijn gemaakt.

Labels:

zaterdag, december 02, 2006

Tennis clinic

Gisteren en vandaag zijn Brian, Romy en ik naar een tennis clinic geweest bij het CSC te Damacor. Het werd georganiseerd door de personeelsvereniging van de Bank. Er waren sessies voor kinderen en volwassenen. De kinderen hebben genoten en willen nu op tennisles gaan. Het schijnt dat de combinatie voetbal-tennis heel goed is voor de coordinatie. We zien wel, het waren in ieder geval twee gezellige dagen!

Labels:

vrijdag, december 01, 2006

kiespijn

Oma Karin: "Mis je je pappa niet?"
Brian droog: "Nee,nog niet"

Labels:

eXTReMe Tracker