dinsdag, september 26, 2006

zak

Tijdens de zoveelste biologieles van pappa tijdens het eten zei ik
tegen Romy: "Jij komt uit mijn sak'i webu!".
Waarop Romy zei: "Jij komt uit de sak'i webu van jouw vader, nog
viezer!"

Labels:

zondag, september 24, 2006

ongeluk (2) en congas

Updatje ongeluk: Reno en Florella maken het goed en zijn weer thuis. Vooral Florella is nog erg stijf.

Hieronder een foto van Tommy met zijn congas. Deze congas zijn ooit nog van mij geweest. Ik heb ze in '90 aan hem verkocht toen ik naar Curacao emigreerde. Nog steeds enorm spijt van want ze klonken echt heel lekker. De meeste rechtse conga heeft hij er net bijgekocht via Marktplaats.nl. Deze conga's zijn originele Patato model (vernoemd naar de bekende congaspeler Patato Valdez).

zaterdag, september 23, 2006

auto ongeluk Reno en Florella

Reno en Florella hebben gisteravond rond 10 uur op weg naar hun huis
in Banda Abao een auto ongeluk gehad. Een tegenligger botste frontaal
tegen hun. De botsing werd veroorzaakt door een auto die inhaalde en
weer invoegde en tegen de banden van een andere auto kwam. Deze
verloor controle over het stuur en kwam recht op Reno af. De auto die
het ongeluk heeft veroorzaakt reed gewoon door. Ze zijn met de
ambulance naar de Poli gebracht. Paul is naar de Poli gegaan en heeft
Reno meegenomen naar ons huis. Florella moest helaas in het
ziekenhuis blijven voor observatie. Het ziet er naar uit dat ze
morgen wel naar huis mag. Reno heeft een grote bult op zijn
voorhoofd, veel schrammen en pijn in zijn benen. Gelukkig wist hij
vanmiddag nog zijn bril te bemachtigen tussen het puin op de plek van
het ongeluk.

Reno sliep bijde kinderen op de kamer. Die schrokken zich rot toen
ze opeens een vreemde vent in hun kamer vonden.

electricien

Romy: "Ik wil electricien worden. Kan ik lekker boren"

electra (4)

Sinds gister zitten we op het nieuwe systeem. De oude stoppenkast is obsolete geworden en alle oude stopcontacten en schakelaars zijn verwijderd of vervangen. We hebben nu veel meer stopcontacten en lichtpunten. Shannon, de electricien, is nu het kabelwoud aan de buitenkant van het huis aan het verwijderen. Het kamperen is grotendeels achter de rug en we zullen weer nagenoeg constant & permanent online zijn.Nu moeten we de voeding nog via de nieuwe nis gaan krijgen en moet de keuring plaatsvinden. Maandag komt de metselaar gaten vullen. Het plafond ziet er nu niet uit. De oude platen zijn tijdelijk teruggeplaatst omdat er op Curacao geen softboard plafondplaten meer te krijgen zijn.

verjaardag Quito

Quito is afgelopen woensdag 43 geworden. Fior had een surprise party georganiseerd compleet met gegrilde varken. Helaas had Trucu het niet helemaal begrepen dat het om een surprose ging, want toen Quito haar vroeg waarom ze haar nagels aan het doen verklapte ze het.

Het varken was ergens stiekem voorbereid en moest alleen nog door Danny aan het spies geregen worden. Hij had dit nog nooit gedaan maar zijn methode was simpel: waar steek je normaal iets in een lichaam. Simpel. Het vlees smaakte overigens geweldig.

woensdag, september 20, 2006

Leraar op Curacao na 24 jaar

Gerard Poelwijk kon niet incognito zijn vakantie vieren op Curacao. Ja, Tamira had hem herkend: onze leraar Nederlands op de middelbare school "MIL". Ze mailde dit natuurlijk door naar ons en we hebben hem samen met zijn familie ontmoet op een happy hour bij Hook's Hut. Hij was na 24 jaar weer hier op vakantie. Hij was natuurlijk benieuwd hoe we de jaren in Nederland hadden doorgebracht. Het was ons toch wel gelukt om met onze "boekentaal" verschillende studies af te maken. Het deed hem goed om te zien dat we allemaal goed terecht zijn gekomen. Gerard had toendertijd ook in het week-end veel met ons gedaan. De beroemde beach parties en beruchte week-end huis parties blijven zoals gisteren in onze herinneringen. Gesprekstof genoeg voor die avond, het was hartstikke gezellig!

dinsdag, september 19, 2006

electra (3)

Vandaag gaat het plafond weer dicht, de stekkerdozen in de muur en
krijgt de nieuwe schakelkast voor het eerst zijn stroom. Nog steeds
staat alles ingepakt en leven we buiten als indianen. Een levensstijl
wat Aggie uitzonderlijk goed past met haar indianengenen.

zondag, september 17, 2006

huisbezoek

Gisteren hadden we bezoek van juf Dippell-George, de juffrouw van Brian. Elk jaar is er een huisbezoek om een beter beeld van de kinderen te kunnen vormen en hun dus ook beter te kunnen begeleiden.We hebben gezellig onder een boom gezeten aangezien het binnen onmogelijk was in verband met de bouwwerkzaamheden. Aan het eind van het officiele gesprek hebben we nog wat gebabbeld over Bonaire, waar ze vandaan komt. Het blijkt dat juf Dippell de hele familie Martis kent. Ze wist te vertellen dat Opa Budy vaak op bezoek kwam bij haar oudere zus (hmm hmm) en dat vader van Opa Budy, Padrino Looy, de peetvader van haar oudste broer was. Naast vriendschappelijke banden blijkt er ook een familieband te zijn. Haar tante was getrouwd met opa Budy's oom en hebben zij dus gezamenlijke neven en nichten. Juf Dippell ging heel blij naar huis en vond het prachtig dat Brian toch een beetje familie van haar is.

republiek van Mexico

Ik was laatst Brian aan het overhoren over de eilanden in de Caribische Zee. Hij moest een aantal eilanden noemen en noemde Santo Domingo waar zijn nichtje Monserat vandaan komt. Maar ik zei: "Santo Domingo is de hoofdstad. Hoe heet het eiland zelf?" Brian, die wist dat er "republiek" in de naam voorkomt, antwoordde heel lakoniek: "De Republiek van Mexico".

Labels:

vrijdag, september 15, 2006

electra (2)

Het huis is ondersteboven en ben dus nagenoeg de hele dag niet connected. Vandaar dat het ook zo stil is op de website. Gister en vandaag worden de leidingen getrokken. Dus niet zoveel stof meer. Gisteravond hebben we ze ook weer de plafondplaten tijdelijk terug laten zetten in de slaapkamers zodat we weer in de airco konden slapen. Niet voor de warmte of muggen maar er is een loopse hond in de buurt. Ik heb altijd al meer last van honden gehad als van criminaliteit.

maandag, september 11, 2006

electra

We lopen nu 2 dagen achter. Morgen komt het af, althans dat wat verleden week af had moeten zijn komt dan af. In alle slaapkamers en in de woonkamer is gehakt en gemetseld. Morgen zijn de badkamer en de keuken aan de beurt. De rest van de week en een deel van de volgende week worden de draden getrokken, en dus ook het plafond opengebroken.

Met uitzondering van zondag kamperen we sinds donderdag achter in de tuin omdat het binnen ground zero is. Vandaag ben ik wel tussen het geboor door gaan koken omdat we sinds donderdag ook al 'op straat' eten. En ik ben in de meantime wel verslaafd geraakt aan verse groeten.

Maar verbouwen is lijden. Trouwens, het valt best mee. Twee dagen vertraging op 1 maand is goed. Lennox, de aannemer, regelt verder alles en let een beetje op de kwaliteit. Hij heeft het niet makkelijk en moet nogal schipperen met mannetjes. Een metselaartje mag hij van mij vervangen. Een aardig oud mannetje, maar een aantal stekkerdoosje staan niet waterpas volgens mijn waterpas.

Brian baalt trouwens als een stekker wat de computer waar hij SimCity op speelt is bijna continue opgeborgen in verband met stof. Trouwens, de stofoverlast is enorm. Dat betonstof dringt overal door. Dus al het electronisch spul moet goed achter het plastic.

donderdag, september 07, 2006

grenada

We hebben weer een hit uit Grenada. Dat is mijn vader natuurlijk. Die is daar nu voor de allerlaatste keer in verband met afronden van zijn werkzaamheden bij de bouw cruise terminal in St. Georges haven.

woensdag, september 06, 2006

liever

Romy (boos): "Ik vind Soraida liever dan jullie"

Labels:

dinsdag, september 05, 2006

hondebrokkenpiloot

Brian vond het een goed idee om eens een hondebrokje uit te proberen. Hij vroeg of ik dat wel een gedaan had en ik zei "ja". Dus hij ook proberen. Die dingen zijn best wel hard, maar hij brak het met zijn kiezen en begon te kauwen. Toch maar in de WC uitgespuugd.

Ik heb het overigens ooit met kattebrokjes geprobeerd. Ik was dronken en vond ze best borrelnootachtig toen. Maar ook niet te vreten.

maandag, september 04, 2006

internetverslaving

Romy bevindt zich op een gevaarlijk pad rechtstreeks richting internetverslaving. Sinds een tijdje speelt ze alleen nog maar op MyScene.com, een echte meisjessite waarin je de hoofdpersonen kunt schminken, "vingers nagelen" zoals Romy dat zo mooi zegt, haren kammen, enz. Ze heeft het zelf ontdekt. Neem zelf een kijkje

verjaardag Rene

Gisteren was Rene, de oom van Aggie jarig. De laatste paar jaar wordt dit bij hem thuis gevierd op Tera Kora met familie erbij. Rene is sinds zijn stroke een tijd geleden in de rolstoel beland en praat ook nogal onduidelijk. Dat maakt communiceren een beetje moeilijk en wordt er voornamelijk rond hem gefeest en niet met hem. Toch geniet hij van de familie om hem heen. Elke keer als Norman Zalm hem feleciteert breken de tranen bij Rene los.Tegen het doktersadvies in mag hij op zijn feest wel drinken en kreeg dus een paar biertjes van ons. Verder wou hij ook de hele middag naar oude cubaanse sextetos en septetos luisteren.

Viveca was weer de drijvende kracht achter het feest. Maar ook Rebecca en Chelita waren druk in de weer. Anto was DJ.Brian en Romy hadden helemaal geen zin om naar Rene zijn feest te gaan. Romy zei: "Is Rene alweer jarig. Hoeveel keer per jaar is hij jarig? Ik ben pas een keer jarig geweest en hij veel meer?!"
Toch hebben ze juist heerlijk gespeeld. Ik heb de hele middag geen last van ze gehad. Iliana en Hanna deden alleerlei spelletjes met de kinderen. Romy had nog een plastic bord, een ballon en een ui gewonnen.

ploink ploink

Romy toont veel meer interesse in de gitaar als haar broertje. Zit te overwegen een gitaartje te kopen voor haar. Het grappige op de foto is dat haar vingerzetting er nog professioneel eruit ziet ook!

eXTReMe Tracker