donderdag, augustus 31, 2006

bachata

We zijn bezig met een nieuwe missie. We gaan een bachata band beginnen. Harry op bass en ik op gitaar. Gisteren hebben we met een dominicaanse zanger Joachim kennisgemaakt. Zaterdag as neemt Joachim een bongosero mee en gaan we het repertoire samenstellen. Harry en ik hebben al een nummertje van Frank Reyes uitgezocht (Tu me pides que te olvide). Ben benieuwd maar ook serieus aan het oefenen.

Voorbeeldje voor de bachafabeten onder jullie:

nis

We zijn op dit moment bezig alle bedrading en stopcontacten te vervangen. Dit ter voorbereiding voor de verbouwing verderop in het jaar. De stoppenkast en meterkast in het bijkeukentje moeten daar weg.

Beleid van Aqualectra is dat bij verbouwing de meterkast in een nis in de tuin aan de wegkant moet. Dus daar zijn we nu mee begonnen. Ik heb alles uitbesteed aan Lennox, die electrotechnisch installateur is maar ook alles regelt tot en met het opduikelen van betrouwbare en goede metselaars e.d.

Ik moet zeggen dat we goed zijn begonnen. De nis is in 2 dagen gebouwd. Morgen gaat de bekisting eraf. Ze hebben netjes en keihard doorgewerkt en het ding is mooi afgewerkt. Het staat naast helemaal in de linkerhoek van de voortuin (met je rug naar ons huis).

De werklui waren beleefd en maakten er geen teringzooi van. Ik vandaag de metselaar naar huis gebracht nadat hij al een uur of 3 zat te wachten. Hij woont ergens in Mahuma en doet naast metselen ook carbon (houtskool) maken.

woensdag, augustus 30, 2006

school

Vandaag een dag van primeurs. Brian heeft zijn eerste tafel (van 10)
gekregen en Romy haar eerste huiswerk. Romy is zo enthousiast dat ze
meteen na het eten er mee begon.

Brian moet dit jaar ook voor het eerst een spreekbeurt houden. Een
onderwerp heeft hij al: sportvliegtuigen. Daarom wil hij nu als
voorbereiding alvast een remote bestuurbaar vliegtuigje hebben. Is
voor school, pappa.

Labels:

xtreme

Met Xtreme Tracker houd ik bij en in de gaten wie er zoal op de website komen. Sinds de start van dejongones.net wordt dit bijgehouden. Maar helaas moest ik over op een nieuwere versie waarbij ik helemaal opnieuw moet beginnen. Alsof die 6 duizend unique visitors er nooit zijn geweest. Ik heb hier een overzichtje uit welke landen we sinds januari 2004 bezoek hebben gehad. Klik.

maandag, augustus 28, 2006

studeren

Romy: "Ik ga in Nederland studeren"

Labels:

zondag, augustus 27, 2006

bbq Cindy

Cindy was gister jarig en daarom zijn we vandaag gaan bbq-en op Jeremy. Omdat wij een druk programma hadden gedurende de dag (info ochtend op Divi Divi en voetbal toernooi op Willemstad) reden we pas om half 3 richting Bandabou.

Tent tegen de zon bij ons. Dat was wel nodig want op Jeremy heb je niet veel schaduw en door zijn ligging zo heet als een oven. Doordat we later op de middag begonnen trok de hitte gelukkig snel weg inclusief de andere strandgangers. Zoals je op de fotos kunt zien hadden we verder ook veel kinderen bij ons.

zaterdag, augustus 26, 2006

okselhaar

Brian windt er geen doekjes om, blijkbaar heeft haast. Hij heeft namelijk nu al haar onder zijn oksels!! Straks met schaamhaar en jeugdpuistjes erbij is het schattige er echt helemaal van af.

ps: ik mocht er geen foto van maken

Labels:

sinterklaas

Paul: "Jongens, bestaat Sinterklaas?"
Romy: "Ja"
Brian: 'Nee"
Romy: "Hij bestaat een beetje"
Brian: "Vroeger heeft hij echt bestaan, maar nu is het altijd iemand
anders"

Paul: "Maar wie speelt nu dan Sinterklaas?"
Romy: "Een meneer met een baard"
Romy: "Mag ik een keertje naar Spanje gaan?"

Labels:

vrijdag, augustus 25, 2006

oren

Jules heeft zijn oren ook laten schoonspuiten. Nou klinkt zijn
nieuwe gitaar nog mooier.

shareen

Shareen en Vincent (oude foto) zitten nu in Spanje.

donderdag, augustus 24, 2006

airborne

Zoals reeds aangekondigd zouden we afgelopen maandag vliegen met Cor. En dat hebben we dus ook gedaan. Brian en Romy achterin en ik voorin om het over te nemen mocht Cor een black-out krijgen. Heerlijk om met zo'n ding op te stijgen. Je ziet ten minste weer de landingsbaan (of stijgingsbaan) en de wereld wordt langzaam kleiner.

Eerst zijn we via de noordkust naar Ronde Klip gevolgen en over
Abrahamsz. We hebben ons huis gezien maar Aggie en Soraida hebben we
niet kunnen ontwaren. Aggie gooide nog een witte bal in de lucht zei
ze. Alsof we die zouden kunnen zien! Daarna richting Klein Curacao en
via de zuidkust richting Punda. Daarna weer terug richting Hato via
Ronde Klip. Maar bij Hato aangekomen moesten we terug naar St. Joris
omdat er nog 5 vliegtuigen voor ons zaten.

Landen was ook geweldig. Ik houdt er wel van om zo recht op die landingsbaan af te stevenen en een lullig touchdowntje te maken.
Brian en Romy vonden het prachtig. Hoogtepuntenvoor hun waren de vlucht over
Klein Curacao en het landen. Het is trouwens wel een hoop kabaal in
zo'n kissie en voor de take off ook erg warm.

We willen nog een keertje gaan en dan richting Banda Bou. En dan wel met fotocamera met volgeladen batterij!

Labels:

vis

Paul: "We eten vandaag vis"
Romy: "Ai no, ik houd niet van vis". "Wie heeft die idee gemaakt?"

Labels:

technisch mensenprobleem

Ik heb een paar dagen niet naar de weblog kunnen posten vanwege technische man-kementen. Maar na een hoop heen en weer ge-ticket doet ie het weer. Morgen of vanavond zelfs nog wordt er weer geblogd. De groeten.

zaterdag, augustus 19, 2006

vriendinnetjes

china

Marisa: "Isn't it amazing that we are going to be living in China!?"
Eva's antwoord: ""Yes, and we're not even chinese!!!"

vrijdag, augustus 18, 2006

klaar

Romy: "We are clear"

Labels:

pappa juliet charlie alpha charlie

Cor, een ex-collega van mij is naast Oracle ontwikkelaar ook piloot. Hij heeft zelf een eigen wrak kist maar die staat voorlopig nog aan de grond. Gisteren hadden Brian, Romy en ik (Aggie's interesse in vliegtuigen is nada) een afspraakje met Cor op de Aeroclub. Gewoon om rond te kijken.

Cor verraste mij door op een gegeven moment voor te stellen een rondje te gaan vliegen. Het vliegtuigje van de Aeroclub was namelijk voor het komende uur niet besproken. Ik zei meteen ja tegen Cor, ik kon het niet weerstaan. Helaas bleek Cor zich in de dag vergist te hebben (als hij dat maar niet wanneer we airborne zijn!). Errol Scoop, een andere ex-collega van mij vloog een kwartiertje later met 2 passagiers met fototoestelweg.

Komende maandag 4 uur is het zover. Dan vliegt Cor ons drie kwartier over Curacao. We vliegen dan over ons huis, Caracas baai, de school en Campo. "Cabin crew, yellow door selector automatic". To be continued...


juffrouw

Romy: "Mijn juffrouw lijkt op een meester"

Labels:

donderdag, augustus 17, 2006

bidden

Romy klaagde net in de auto dat ze soms bid, bijvoorbeeld dat school
pas om1 uur 's middags begint, maar dat het helemaal niks helpt. Dat
vindt ze gek. Volgens Brian komt het omdat God niet altijd tijd voor
je heeft. Romy weet in iedergeval wel waarom je God niet kunt horen.
Hij zit namelijk te hoog.

Labels:

makkie

Brian en Romy gebruiken veel het woord "Makkie". Maar nu gebruiken
ze ook hun eigen woordje "Makkieste".

Labels:

woensdag, augustus 16, 2006

punctie en scriptie

Mijn oncoloog heeft nog steeds geen resultaat van mijn beenmergpunctie ontvangen van Daniel de Hoed Kliniek. Of is het zoekgeraakt in de papiermolen? Ik heb gister zelf de kliniek gemaild en ze reageerden meteen dat ze er werk van zullen maken.

Heb toevallig eergister een gepeperde rekening binnengekregen a EUR 669,-- voor behandeling 191120 TUMORCYTOGENETICS oftewel beenmergpunctie. Krijg trek in een straf bouillonnetje.

Ben nu druk bezig met de scriptie. Gister hoofdstuk 1 naar mijn begeleider gestuurd. Aan het eind van deze week wil ik hoofdstuk 2 op kunnen sturen.

spam voor Brian

Brian heeft zijn eerste email ontvangen. Het is wel meteen spam. Zij spelen vaak spelletjes op spelletjes.nl. Bij sommige spelletjes moet je een emailadres intikken en ik heb ooit wel eens zijn emailadres gebruikt.

Brian en Roompie zitten nu elke dag op de computer (spelletjes dus). Ze ontdekken zelf van alles en zoeken zelf uit welke toetsen ze moeten gebruiken. Gister hoorde ik voetbalstadiumlawaai uit de computerkamer komen (Brian) en een knetterend brommergeluid uit de woonkamer (Romy). Brian kan nog wel eens heerlijk vloeken.

Voor het browsen maken maken ze veel gebruik van wat ze noemen "historij".

chuchubipuppie (3)

Mohne is dood. Ik liet Doppiechula even los van de lijn en binnen een paar minuten had ze het arme vogeltje gevonden. Mohne had sinds eergister dus gewoon tussen de bosjes zitten schuilen. De moeder zit nu op het bankje op de porch te roepen. Wij krijgen dus blijkbaar overal de schuld van.

dinsdag, augustus 15, 2006

chuchubipuppie (2)

Even een update: het door mij gemaakte vogelnestje hangt nog steeds
in de boom, naar geen vogeltje. Ik vrees toch het ergste maar Brian
is er heilig van overtuigd dat ie terug is naar zijn eigen nestje.

maandag, augustus 14, 2006

chuchubipuppie

Er is bij ons een "chuchubipuppie" uit zijn nestje gevallen. Brian vond het op de grond en hij was daarmee dus eerder dan onze twee honden en twee katten. We wisten eerst niet wat we ermee moesten. Aggie had het eerst een schoteltje met water en suiker gegeven, maar ja, een chuchubi is geen barika hel. We hebben toen in een plastic bakje wat blaadjes en takjes gedaan en het beestje erin gelegd.

Vervolgens gaf ik Brian en Romy opdracht om wormen of insecten te gaan zoeken. Zij dus driftig graven in de tuin maar kwamen uiteindelijk terug met een hard geworden dood stukje duizendpoot. Toen heb ik snel een levende worm uit de tuin gespit. Maar het beestje lustte het niet. Soraide lukte het nog wel het beestje wat funchi te geven.

Later vond ik Brian en Romy terug in de woonkamer. Ze zaten er samen met het beestje televisie te kijken.Romy noemde het meteen "Mohne", zoals ze destijds haar speelgoed penguin genoemd had. Terwijl ik achter in de tuin bezig was hoorde ik Romy nog roepen naar de chuchubi moeder: "Moeder, moerder".

Later stelde Quito voor het gewoon weer terug in de boom te plaatsen. Chuchubimoeders geven niet gauw op, zij vindt hem wel weer terug. Dus ik een plastic bakje (met gaatjes onderin!) in de boom bevestigd. Blaadjes en vogeltje erin en nu maar afwachten. We zullen het morgen een beetje monitoren. En de katten weghouden.

gestukt

Romy: "Ik wil gestukte appel"

Labels:

zondag, augustus 13, 2006

back to school

Afgelopen donderdag zijn hier de scholen weer begonnen. Voor Brian was het niets spannends. Hij wist precies welk lokaal, welke juf, welke klasgenootjes. Voor onze Roompie was het andere koek. Ze gaf al dagen eerder aan dat ze het spannend vond en dat ze zenuwachtig was. Maar ook nieuwsgierig en ook blij omdat ze Chrisje en Sean zou gaan zien op het schoolplein.Dus donderdag eerst Brian gedropt. Gewoon buiten het hek, we mochten niet naar binnen. Een echte vent. Daarna naar de Albert Schweitzer met Romy. We hebben overigens nooit enige info ontvangen over waar, hoe laat, bij wie en dergelijke, maar goed. Romy wist zelf wel dat ze in de klas van juffrouw Simona zou komen, de kleuterjuf van Brian destijds.

Dus wij naar haar klas, maar Simona stuurde ons door naar juffrouw Jose. Gelukkig bleken Femy en Chiara, haar harstvrienden waarmee ze jaloersheid, intriges, valsheid en andere vrouwlijke eigenschappen aan het perfectioneren is, ook in haar klas te zitten.

Eerst niets aan de hand. Ik maakte nog een foto van haar samen met Chiara, maar daarna toch de traantjes. Van de spanning en emotie denk ik. 's Avonds had Romy opeens hoofdpijn en vond juf Jose veel te streng. De volgende dag ging het (natuurlijk) weer een stukkie beter.Toen Aggie, Romy en ik de eerste ochtend op het schoolplein liepen zijn we nog gekiekt door de schoolfotograaf. Bekijk dus de fotoserie van de Albert Schweitzer.

update: ze hebben de foto van ons op de startpagina van de website gezet!

Labels:

ex-kleuter Romy

De laatste les van Romy op de kleuterschool vond plaats toen Aggie en ik al in Nederland waren. Daarom hadden we haar eindrapport nog niet gezien. Aggie had het van de week even geleend. Bekijk haar eindrapport. Weer een tijdperk ten einde.

Afrika

Brian en Romy spelen elke dag lego. Dus wees ik hun in het atlas waar Denemarken is, het land met het eerste Legoland Park.
Toen we klaar waren liet ik hun op de wereldkaart aanwijzen welk land ze graag willen bezoeken.
Brian wees meteen op het continent Afrika en zei:" Hier wil ik niet naartoe want dan krijg ik niet genoeg te eten!"

Labels:

bruin

Romy over haar nieuwe klasgenootjes: "Sommige zijn bruin maar praten
nederlands"

Labels:

lui

Aggie: "Romy, heb je de poezen al eten gegeven?"
Romy (boos gezicht): "Ik heb vanochtend de honden eten gegeven en de
poezen eten gegeven en Brian zat heerlijk lui te doen!"

Labels:

donderdag, augustus 10, 2006

oorsmerig

Al een tijdje last van mijn oren, o.a. dat ze even dichtplakten wanneer ik aan mijn oor zat of dat ik Aggie niet meer verstond (!). Na de trip naar klein curacao bleven ze de volgende dag helemaal dichtzitten.

Afgelopen maandag ben ik ervoor naar de huisarts geweest. Die zag meteen dat het puur om vuiligheid ging. Ik moest de komende dagen maar mijn oren druppelen met gewone slaolie. Om de boel los te weken. Dus een paar dagen dressing in mijn oren gehad.

Daarnet met Brian en Romy weer teruggeweest bij de huisarts. Heerlijk gevoel was dat, dat frisse kolkende water in die kleverige kraters. En wat een rotzooi dat er uit kwam. Romy keek niet meer want die ging bijna over haar nek.

En het mooiste is natuurlijk die scherpe boventonen die ik weer kan horen. Geweldig. Ik heb net even aan de telefoon gehangen maar merk nu dat er niets mankeert aan dat ding.

Het is overigens een familiekwaal, overproduktie in de oren. Het ligt dus niet aan mijn hygienische gewoontes.

zaterdag, augustus 05, 2006

zeepels & hersens

Vandaag naar Porto Marie gweest. Brian ging snorkelen en kwam wild
entousiast uit het water en zei: "Het is heel mooi hier, veel
zeepels en hersens" [zee-appels en hersenkoraal].

Labels:

donderdag, augustus 03, 2006

heerlijk

Terwijl ik een glivecje neem vraagt Romy aan mij:
"Zijn ze heerlijk?"

Labels:

woensdag, augustus 02, 2006

broer

Romy: "Ik wou dat iemand anders mijn broer was"

Labels:

schotborgjes

Vandaag zijn de schotborgjes bij de dejongones geweest. Ze hebben van alles gedaan, boomhut, voetballen, spelen in de rooi, mcdonalds, televisiekijken enz. Ook was Leonard was van de partij. Die woont bij ons in de straat, had nog nooit eerder met Brian en Romy gespeeld, maar kwam vandaag voor het eerst zelf aanfietsen om mee te voetballen.

update: 's avonds werd de mcdonalds happy meal weer vrolijk voor de deur van de badkamer uitgekotst door Brian.

Kyle jarig

Het is al weer een jaar geleden dat Kyle 1 jaar werd. Reken maar uit. De fiesta werd thuis gehouden en Tio Ali was inghuurd om jong en oud te vermaken. Tio Ali doet het erg leuk. En sinds ik ooit de tambu (tobo) voor hem heb bespeeld toen Seantje 1 werd, is hij me niet vergeten. Ook dit keer moest ik weer spelen.Ook Romy was de pineut. Zij moest een liedje zingen ("M'a bai Soto, den un boto...") en deed het ook nog. Kyle is duidelijk een jaartje verder en was druk in de weer. Tijd voor bolo had hij niet.

Danny: volgend jaar meer bier inslaan!

dinsdag, augustus 01, 2006

posten via email

even posten via email testen

eXTReMe Tracker