woensdag, maart 29, 2006

kerstdiner Divi divi
Nog een foto op de Divi divi 'websait' gevonden van het kerstdiner verleden jaar van Brian's klas. Aggie was er ook bij als 'opschepmoeder'.


(c) niet ik in iedergeval

Labels:

zondag, maart 26, 2006

bril
Ooit was die modieus toen ik die bril in 1981 de Passage in Den Haag kocht. Ooit wordt die ook weer modieus. Maar anno 2006 in ieder geval niet. Niet lachen, mensen.


voetbal
Smiling Faces hadden vandaag een goeie dag! Van de drie wedstrijden hebben ze er twee, tegen Quick 60 (2-0) en Excelence (4-0), gewonnen. Marchena (1-5) was te sterk voor hun. Op de foto William, Jesuel, Justin (op de grond) en Brian in de aanval. Langs de lijn loopt Cody.Brian heeft ook een doelpunt gemaakt! Hij nam een vrije trap, de keeper liet de bal terugketsen en Brian kon hem er alnog in poeieren. Helaas werd het doelpunt afgekeurd omdat Brian hem niet indirect had genomen. Heeft hij niet door en voelt zich geweldig. We laten hem lekker in deze waan.

Nog ander leuk nieuws. Romy gaat het team 'versterken'. Straks krijgt zij ook een uniform en scheenbeschermers. Ik lach me rot. Op straat doet zij al lekker mee, net als Aggie vroeger. Aggie was zo goed destijds dat zij eerder werd gekozen dan sommige andere jochies (die dan woest werden).

kadootje
Romy: "Slapen met het kadootje naar boven".
Dat betekent op je rug slapen. Mogen jullie raden wat kadootje betekent. Heeft ze zelf verzonnen.

Labels:

donderdag, maart 23, 2006

Vandaag had Brian voetbaltraining en met penalty schieten ramde hij ze er allemaal minus 1 in. Prachtig voor hem want tot nu toe lukte het niet echt. Schijnbaar heeft hij nu de beweging erin zitten. Weer een stapje verder.

Romy traint inmiddels ook mee. Ze dartelt tussen de jongens door en voert de opdrachten veel nauwkeuriger uit als de boys. In Brian zijn 'league' voetballen jongens en meisjes gemixed. Er zijn wel meer teams waar er in meisje in meespeelt.

Labels:

honden
Gister met Mugsy & Doppiechula naar dierenkliniek Parera. Mugsy lijdt aan karpattenziekte, wordt weer bloedonderzoek gedaan, morgen terugbellen. De poep van Doppie gaf wormen aan, dus maar beide honden op wormenkuur gezet. Mugsy schijnt ook nog last van vlooien te hebben, dus vlooienschampoo mee. Rekening 130 gulden. Verleden keer was die hoger.Brian en Romy vinden het prachtig daar, vooral Romy zit zowat bovenop de dierenarts wanneer die bezig is. Ze waren in de kliniek ook nog een hond aan het operen en via het raam kan je het tot in detail volgen. Brian en Romy waren gebiologeerd, Romy vond het eng maar kon er toch niet van wegblijven.

Klote karpatten.

dinsdag, maart 14, 2006

voetbal
De eerste keer dat mijn kop in de krant kwam was ik ongeveer dertig en al 'over the hill'. Brian is het gelukt binnen 8 jaar. Van het weekend was namelijk de start van het voetbalseizoen van zijn leeftijdscategorie (Orfik) met groot ceremonieel. En de foto van Brian's team, de Smiling Faces, kwam in de Amigoe te staan.Het lachen is de Smiling Faces wel vergaan want beide wedstrijden werden verloren. Ze zijn uberhaupt een klein team en trainen maar 1x per week. En ze moeten zich weer 'regroupen' omdat twee belangrijke spelers wegens leeftijd uit het team zijn verdwenen. Komt wel goed. Brian is nu de laatste man die doorgebroken kereltjes naar de andere wereld moet schoppen en als het een beetje mee zit ook de bal.

Klik ook op deze link naar de Amigoe voor de online versie van dit artikel.

Labels:

zondag, maart 12, 2006

Romy: "Pappa, kun je voor me kaasschaven".

Labels:

triesters
Vandaag reed ik met Romy langs het oude klooster van Scherpenheuvel. Romy vroeg me wat voor gebouw dat was en ik legde haar uit dat daar priesters wonen. Uren later, nadat Brian klaar was met zijn voetbaltoernooi reden we op de terugweg weer langs het klooster en Romy zei toen: "Kijk Brian, daar wonen triesters".

Labels:

terug
Afgelopen 7 maart is oma Karin teruggevlogen naar nederland en Budy en Lien zijn gister weer vertrokken. Budy en Lien mogen niet klagen, die hebben er weer 3 maanden op zitten, oma Karin moest het met 3 weekjes doen wat eigenlijk veel te kort is.Oma Karin heeft nog een uur vertraging gehad maar kwam toch nog op tijd aan op schiphol. Hier nog een relaas van haarzelf naar aanleiding van 100% kontrole op schiphol:

Mijn reis was goed, een uur vertraging maar dat werd ingehaald omdat er veel wind mee was en dus toch nog op tijd op Schiphol.
Waar er toch ‘iets’ aan de hand was : er waren al in de slurf veel, heel veel douane, politie (+ honden), beveiligers en onze koffers moesten 4 x door een scan,
Intervieuws (2x) ..zij moesten zelfs Pauls naam weten en ook waar hij werkt.
Zelfs Shareen en andere mensn die buiten stonden te wachten, daar ging een lint omheen en niemand mocht er meer uit en ook zij werden onder de loep genomen en onderzocht.
Dus vanaf moment van het verlaten van het vliegtuig tot aan de uitgang werden wij gevolgd en bestudeerd door ‘’douane/politie/beveiligers etc.’’.
Maar duidelijk was wel dat er wat aan de hand was.


Ook Budy en Lien moesten het ontgelden op schiphol en hebben in een enorm lange rij moeten staan wachten.

Afgelopen donderdag zijn we nog hun en Mark en Inusha gaan eten bij El Canario. Hadden we beter niet kunnen doen, het eten viel behoorlijk tegen (El Canariool) en de service was slecht tot zelfs brutaal. We hebben hier jaren geleden ook eens gegeten en hadden toen dezelfde ervaring. Ik scheen toen precies een dubbeltje fooi te hebben achtergelaten. Hadden we dit keer weer moeten doen. Het was verder wel gezellig, we hadden een thema.

Voor de kinderen was het een leuke tijd, al die opa's en oma's over de vloer. Op deze leeftijd is er nu ook veel meer interactie tussen de generatie's boven en onder ons.

Wat hun is bijgebleven van hun opa en oma?
 • Opa Budy heeft rare piama's die veel te groot zijn.
 • Oma Karin kleurt haar ogen met kleurpotloden en ze heeft veel schoenen. • schort
  Oma Karin in de keuken met geimpoviseerd schort aan. Heerlijk, zo'n vaatwasser als gast!

  dienrentuig
  De laatste zaterdag van oma Karin op het eiland zijn we met haar, Brian, Romy en Chrisje en Shaun naar de dierentuin. De rode kar en allemaal bakken enzo moesten meegenomen worden. Ik weet niet waarom al die rotzooi mee moest en er is uiteindelijk ook helemaal geen gebruik van gemaakt.

  Binnen no time kwam Chrisje al heel relaxed - ik doe het hem niet na - met een haan onder zijn arm aanlopen. Hij is gek op dieren en kan niet van ze afblijven. Op Chincho zwerft hij ook uren door de knoek. Hij heeft overigens daar twee tamme duiven die bij Kiki op de porch wonen. Chrisje heeft laatst onder een boom een complete woonkamer voor die twee duiven ingericht.  Terug naar de dierentuin. Je kunt daar nu ook pony-ritjes maken. Doordat Chrisje, Brian en Shaun met die kar door de dierentuin aan het hollen waren - dat ding maakt een vreselijk kabel - was een van die pony's op hol geslagen. Het jongetje wat er toen op zat was op zijn kop gevallen. Wordt ie hard van.

  Behalve Shaun - die wou niet - en ik - die mocht niet - heeft iedereen een ritje gemaakt. Met entree naar de kinderboerderij, bakjes voer voor de beetsten en pony rit al met al weer bijna 30 gulden uitgegeven. Eindelijk zijn ze wat geld gaan vragen bij die dierentuin zodat de kwaliteit van dier en plant daar een beetje omhoog kan.

  dinsdag, maart 07, 2006

  Romy tegen oma: "Vind je jezelf mooi? Vind je jezelf sexy?"

  Labels:

  Romy: "gebreekte eieren"
  Brian: "omverkeerd"

  Labels:

  maandag, maart 06, 2006

  Oma: "Romy, oma gaat jullie missen"
  Romy: "Ik ga je ook missen, ik ga hard huilen. Maar het is ook goed voor ons want dan kunnen we uitrusten"

  Labels:

  zaterdag, maart 04, 2006

  hans en monique
  Hans, Monique, Didian "Did" en Robert-Jan zijn gister nog even bij ons thuis geweest in verband met uitprinten van de e-tickets.

  Romy: "Ik heb mooie nagellakjes".

  Labels:

  vrijdag, maart 03, 2006

  ankedote
  Oma: "Als Romy groot is dan komt alleen ze op vakantie bij oma".
  Brian: "Dan is oma allang dood".

  Labels:

  woensdag, maart 01, 2006

  marcha di despidida
  Dinsdagavond 28 februari vond de Marcha di Despedida plaats. Voor het eerst ook de kinderen meegenomen maar dat was toch niet zo'n goed idee. Wordt toch laat voor hun en in het donker is het allemaal wat minder overzichtelijk. Je kunt dan zelf ook niet 'los gaan'. Ze kregen het allemaal koud en we hebben ze toen wat vuilniszakken aangetrokken.  's Avonds vind ik het altijd leuker, het lijkt dan of de sfeer losser is. Verlichting is wel essentieel, de groepen zouden er nog veel meer uit kunnen halen met leuke lichteffecten.

  Jenny en Tico hadden nog wat gasten uit nederland meegenomen. Ook Ruthlyne met Litsarah en Caroley stonden weer bij ons. En mijn moeder natuurlijk. Op weg naar huis ook nog Fior en een vriendin van haar in de achterbak meegenomen en thuis gedropt.

  Max kwam zo af en toe bij ons staan om te jongleren met sigarettenpeuken (peuk tussen tong en lippen klemmen en naar binnen draaien). Op een gegeven moment had ie ook een cup met wijn. Kleine jongens worden groter.  Labels:

  eXTReMe Tracker