zondag, januari 29, 2006

waterlek
Sinds een paar dagen hoorde ik telkens het gesuis van een openstaande kraan maar kon maar geen lopende kraan vinden. Blijkt nu dat de waterleiding in de tuin gesprongen is, een grote natte plek. Aqualectra gebeld maar die vertelden me bij aankomst dat zij dit niet repareren omdat het lek zich in mijn tuin bevind. Dus morgen gauw een loodgieter regelen (de neef van Cyrillia). In the meantime sluit ik het water zoveel mogelijk af en goochelen we hier met jugs en emmers. Het lijkt wel of we aan het kamperen zijn. Brian kwam vanachtend onze slaapkamer binnen: "Mamma, ik heb slecht nieuws, al het water is op".

zaterdag, januari 28, 2006

oldones
Foto van Leo en Aggie op een feest van Hugo Sounders. Leo en Aggie zijn hier resp. 3 en 2 jaar oud. Dat moet dus rond '65 zijn geweest. Ik vind het een schitterende foto en wat lijkt Brian hier op Leo.

verkiezingen
Gister wezen stemmen en we mogen niet klagen. FOL en PLKP hebben een lesje gekregen. En PAR en MAN hebben met hun respectievelijk frontvrouw en frontman gezamenlijk de meeste binnengehaald. Was duidelijk dat deze twee ook meer op het sentiment hebben ingespeeld. Met rouwe cijfers alleen - zoals je de IJstijd kunt karakteriseren - kom je er niet.

Marisa is al weer jaren weg uit Curacao maar nog steeds ontvangen we elke keer haar stembiljet. Marisa, we hebben jouw stem uitgebracht op je oude vriend Maurice Adriaens!

donderdag, januari 26, 2006

samulai
Vandaag met Budy en Lien wezen eten in Samurai, een Japanse tent zonder Japanners. Het eten is niet echt bijzonder maar voor Brian en Romy is het actie met die kok aan tafel. Brian mocht een restaurant uitkiezen om met zijn opa zijn verjaardag te vieren. Die zat namelijk op Bonaire tijdens zijn verjaardagsfeest.Zoals je op de foto's kunt zien mochten dejongones zelf ook in actie komen en een ei door midden hakken. Ze hebben aardig hun best gedaan met de stokjes maar haalden er uiteindelijk wel een lepel bij. Ik heb in deze tent de sake ontdekt en vind het erg lekker. Heerlijk die alcohol op temperatuur.


maandag, januari 23, 2006

of deze..
Ook heerlijk jongens: lemon curd met tomaat, komkommer en een worst dushi (salami) er boven op. Wat zal het morgen worden?

zondag, januari 22, 2006

culinair
Moeten jullie ook eens proberen, dit recept van Brian:
stokbrood met file americain, berliner leverworst en als topping lemoncurd.Brian gebruikt wel vaker lemon curd in zijn recepten.

zaadjes
We hadden het daarnet aan tafel over de ballen van Brian.

Paul: "Hoeveel webu's heb je?"
Brian: "Twee"
Paul: "Hoe weet je dat?"
Aggie: "Kun je dat voelen?"
Brian: "Nee, dat kun je zien als je naar je sak'i webu kijkt"

Paul: "Zijn het eieren wat er in je sak'i webu zitten?"
Brian: "Nee, het zijn eigenlijk ballen"

Paul: "In die ballen van jouw zitten miljoenen zaadjes"
Brian: "O"
Paul: "Daar kun je kinderen mee maken"
Brian: "Dan moet je wel een moeder hebben"

Romy, die tot nu toe nog heel stil was geweest, misschien wel geshockeerd, zei toen out of the blue: "Zaadjes zijn vies"

Labels:

stil
Het was vanochtend erg stil is huis. Romy was namelijk gisteravond naar een sleep-in. Haar schoolvriendinnetje Femy is vandaag jarig en dus mochten haar beste vriendinnetjes gister blijven overnachten.

Pas als ze er niet is valt op hoeveel lawaai ze maakt. Zingen, gekke geluiden, kletsen tegen Brian, roepen naar Doppiechula of Mickey, ze is nooit stil. Heerlijk rustig was het vandaag dan ook met Brian alleen. Aggie heeft uren met hem gekletst. Romy weet eigenlijk heel goed de aandacht te trekken of de aandacht van Brian af te leiden. Moeten we in de gaten houden, meisjes zijn listig.

Labels:

dinsdag, januari 17, 2006

smaque
Brian eet tegenwoordig palingworst met lemon curd. Misschien doet hij het ook om ons een beetje te shockeren, maar hij vreet het wel mooi op. Hij heeft het ook al eens pindakaas met ketchup geprobeerd.

maandag, januari 16, 2006

grappig
Romy: "American Funniest Videos is het grappigste van mijn leven".

Labels:

zondag, januari 15, 2006

feest Brian
Gister heeft Brian zijn verjaardagfeestje gehouden. Het begon om 4 uur en Jonathan uit Brian's klas was de eerste. Het druppelde al snel daarna vol en binnen no time warren we de controle over onze huis en tuin kwijt.

We hadden Iliani ingehuurd, zus van Goito. Die hielp de kinderen met drinken, maakte de snack's en fungeerde later ook als DJ bij stoelendans. Ze heeft ons goed geholpen en dat is wel zo prettig anders ben je alleen maar aan het werk.Bij de stoelendans ging evenwel goed mis. Brian was een van de eersten die uit was maar kon het niet verkroppen dat hij op zijn feestje niet mee mocht doen. Ruzie, Brandon werd tegen de grond gegooid. Nog een paar keer waren er heftige momenten. Het is altijd moeilijk want je weet nooit waar nou precies de waarheid zweeft tussen al die verschillende versies van de getuigen. Maar ondanks de strubbelingen af en toe hebben ze aardig te keer kunnen gaan en lekker genoten.

Brian heeft aardig wat geld geincasseerd en zeurt nu om een Play Station. Wordt denk ik wel tijd om nu zo'n ding voor hem aan te schaffen. Het is sneu als al zijn vriendjes zo'n ding thuis hebben en hij niet. Op die manier verliest ie ook altijd en daar houden jongens niet erg van met al dat testosteron in hun body.Aan het eind van de middag/avond kwamen ook Kiki, Michael en Sentia, Cindy en Danny, Jenny en Tico, Cyrillia, Ruthlin en Farida erbij. Jossy was er al vanaf het eerste uur bij evenals Rosanne. Michael en Sentia, Jossy en Ruthlin waren de laatsten die vertrokken en dat was om een uur of 11.

Die kinderfeestjes brengen de familie wel weer bij elkaar moet ik zeggen. En gelukkig komen deze meer voor als de begrafenissen.

Labels:

donderdag, januari 12, 2006

sint maarten
Goede kans dat Harry alias "Opa Ierland", Terry & Jules komende september voor 2 jaar naar St. Maarten vertrekken. Opa Ierland gaat daar aan een breakwater werken voor de cruiseboten. Dit opent natuurlijk leuke mogelijkheden voor bezoeken aan SXM en zien we elkaar ook weer wat vaker.

klassefoto Romy
Laatste klassefoto's op de kleuterschool. Ik zeg elke keer tegen Romy: "Als je de CITO toets goed maakt mag je naar de basisschool. Als je de toets niet goed maakt ga je naar de dierentuin waar ze je in een hok stoppen en als aapje verder moet".

jarig
Straks om kwart over tien 's avonds is het precies 8 jaar geleden dat er iets in onze schoot werd geworpen wat wij meteen Brian noemden. In deze acht jaar heeft hij veel van ons geleerd en wij nog meer van hem. Wist hij toen nog niets, nu herkent hij al de meeste automerken, weet precies hoe elke transformer heet en hoe je bij de Movies of de Bowlinghal moet komen.

Budy heeft gisteravond bij ons gelogeerd zodat hij tot Brian's verrassing ook 's ochtends (half 6) zingend de kamer binnen kon vallen. Verder was het gewoon naar school. Maar wel met 2 rugzakken vol chips. Met zijn vriendjes Robin en Jonathan heeft hij elke leerkracht een zakje getrakteerd.
's Middags mocht hij bepalen waar we gingen eten en het werd Burger King. Ik had de middag vrijgenomen. Hij mocht vandaag doen waar hij zin in had en werd het dus heel veel televisie kijken.Vandaag kwam er ook een dik pakket uit Ierland binnen voor Romy en Brian. Het was Opa Ierland die een tig-tal oude stripboeken uit mijn jeugd had opgestuurd. Asterix & Obelix, Suske & Wiske (ik schrijf bijna automatisch whiskey op!), Guust Flater enz. Leuk om zelf weer eens te lezen.

Komende zaterdag vieren we zijn verjaardag. Dit keer gedownsized, alleen zijn beste vriendjes en familie en gewoon thuis. Dit keer even geen bouwwerken als een piratenboot of boomhut.

Federico van Quito & Fior is ook vandaag jarig. Drie jaar geworden. Hij geeft zijn feestje zondag zodat Chrisje, Shaun en Federico zaterdag gewoon naar het feestje van Brian kunnen komen.

Labels:

zondag, januari 08, 2006

duikboot
De betonnen duikboot in de dierentuin. Ik hoop dat ze dat ding nooit weghalen. Marisa, Shareen en ik hebben erin gespeeld. Nu Brian en Romy. Maar wie van Curacao is er niet doorheen gekropen. Steven Martina, Anthony en zusje Mirna Godett, Andrew Jones, Chicu Capriles, volgens mij zijn zij er allemaal in geweest.

ennia-ansari-whiskey
Sinds afgelopen vrijdag vormt ENNIA geen onderdeel meer uit van Delta Lloyd. De Parman Group onder leiding van Ansari heeft ons gekocht. Eigenlijk heeft deze Ansari eerst Banco di Caribe gekocht en Banco di Caribe heeft ons weer gekocht.

Ansari is een schatrijke amerikaan van iranese afkomst. Hij was ooit nog minister van economie onder het bewindt van de sjah van serzie. Hij heeft miljoenen, zo niet miljarden, verdiend aan volgens mij in eerste instantie de olie business in Texas. Hij schijnt ook directe banden te hebben met Bush.

Hij heeft ons afgelopen vrijdag nog een speech gegeven. Ik vond het wel goed. Het was direct en het ging niet over zaken als winst en rendement wat woorden zijn die verreweg de meesten in de zaal al meteen wantrouwen. Maar meer over wat je als individu kunt bereiken, maar dus ook dat je er zelf wel wat voor moet doen. Dus geen speech van een investeerder aan een bedrijf maar een levensles van mens tot mens (maar wel met een bedoeling uiteraard).

Na de speech en weer terug op de afdeling hebben we nog wat 'nagefilosofeerd'. Daarbij werden ook wat flessen whiskey uit de kerstpakketten opengetrokken. Gewoon pure whiskey in koffiebekertjes. Het ging er lekker aan toe en het was heel gezellig.

Ik ben daarna nog Quito gaan opzoeken en doorgezakt tot iets van 2 uur. De volgende dag ging het allemaal wat minder en was niets waard. Een beetje in dezelfde staat als Sharon. De onderstaande foto heeft Aggie zaterdag gemaakt, dus een dag later. Ik ben toen in een vreemde houding bewusteloos geraakt. Grappig, op deze foto lijkt het alsof ik bijna geen haar meer op mijn kop heb zitten.

Labels:

parkeren
Aggie ging laatst de auto parkeren. Maar met slippers aan zit het gaspedaal en de rem akelig dicht bij elkaar. Vandaar dat ze dus bijna de badkamer binnen reed. Meteen CRS opgebeld. Die waren er binnen een kwartier. Hij - de CRS man dus - wist zich nog te herinneren dat ik ooit in mijn achteruit tegen dezelfde auto was opgeknald. No claim zal nu wel op 0% staan. De 16e wordt de auto uitgedeukt.

Labels:

woensdag, januari 04, 2006

eXTReMe Tracker