zaterdag, december 31, 2005

nog 2 uurtjes
Net al wat vuurwerk afgestoken. Brian en ik doen het werk, de rest zit achter het hek te kamperen. Budy is nu bij ons. Brian moest net wat bier voor mij en Budy halen. Normaal drink ik Polar, maar Brian vond die niet en kwam toen met een blikje Amstel aan. Hij vroeg mij toen: "Pappa, wil je een Hamster?"Doppiechula? Die was binnen een kwartier na het pilletje weg. Die ligt nu in een hoek er en geeft geen sjoege meer. Hij leeft nog wel, maar volgens mij moet het echt een overdosis zijn voor zo'n klein beestje.

Labels:

de laatste 6 uurtjes
resten ons nog van 2005. Een jaar wat ons niet in de koude kleren is gaan zitten maar toch ook weer een hoop leuke dingen hebben meegemaakt.

Brian en Romy wachten nu tot het donker wordt zodat we wat vuurwerk kunnen gaan afsteken. Ik heb weer een leuk setje bij elkaar gekocht. Hoe ouder ik wordt, hoe meer ik aan vuurwerk koop. Wel alleen maar siervuurwerk, geen donderbus of night shells en dergelijke.Het is trouwens wat vuurwerk betreft erg stil, was paar jaar geleden wel anders, maar dat is volgens mij ook sterk afhankelijk van het aantal pubers in je buurt.

We vieren het rustig thuis, Budy en Lien komen om 8 uur langs. Ik heb net Mugsy haar pilletjes gegeven maar Doppiechula heeft er een van naar binnen gewerkt. Die is veel te jong voor die tranquilizers, dus ik ben benieuwd hoe die er straks aan toe is!

Morgen is weer een dag en maandag gewoon weer aan het werk. Rest mij niets anders dan iedereen te wensen:

Labels:

vlechtjes
Romy heeft net vlechtjes in haar haar laten zetten. IJdeltuit dat ze is. Ze staat hier nu te popelen om het aan Farida te laten zien. Brian komt ook nog aan de beurt. Hij wil een professionele hanekam met kleur! Moet nog zien of het doorgaat.

maandag, december 26, 2005

kerst
Onder de kerstboom lag gister (1e kerstdag dus) een ouderwest gezellig kado: een Monopoly spel. Meteen na het kerst ontbijt (croissants en flensjes) de doos opengemaakt. Voor de kinderen is het behoorlijk verleidelijk al dat geld. Ajo kerstgedachte.

Aggie lag te pitten dus was het alleen ik en de twee kleine Dagobertjes. Het begon energiek en ouderwets gezellig, iedereen vrolijk en zo. Maar toen ontving Brian de kaart Ga direct naar de gevangenis.
"Nee!" schreeuwde hij, "ik ga niet naar de gevangenis!" en hij holde boos naar zijn kamer.
Volgens mij geniet Romy altijd stiekum wanneer het met Brian even niet goed gaat. Na wat sussen schoof hij weer aan bij het spel.

Wat verder in het spel onving onze Brian de kaart Betaal schoolgeld. EUR 150,-.
"Waarom?" schreeuwde Brian, "ik betaal het niet!". Uiteindelijk kwam hij toch over de brug.

Ook houdt hij niet van belasting betalen. Dan valt elke keer het woord "shit".

Uiteindelijk raakte ik bankroet en won Romy het spel.

We zijn gister met Budy, Lien, Ciara en tante Tintina gaan eten in Rose Garden. Was best lekker, buffet, snel klaar, wel druk en onrustig. Brian heeft 3 maal opgeschept, chinees is zijn favoriete eten.
Daarna zijn we gaan uitwaaien op Brionplein tot een uur of 6.

Toen ik Brian eergister vertelde dat we naar de chinees gaan met kerst toen zei die: "Pappa, toch niet bij Lee How Fuk?"
Lee How Fuk is een pueblo chinees in Brievengat waarvan de naam is blijven hangen bij Brian.

Vandaag weer een spelletje Monopoly gespeeld. Dit keer ontving Romy in haar tweede of derde beurt de beruchte ga-direct-naar-de-gevangenis-kaart. Drama, huilen, gesnotter en neerhangend hoofdje. Het is nooit meer goedgekomen en ze heeft uiteindelijk huilend de speeltafel verlaten. Als er iemand is die niet tegen haar verlies kan is zij het wel. Hoe leuker het spel is hoe heftiger de reacties.

Hieronder zie je Brian het spel opruimen dat is afgebroken zonder winnaars en een hartverscheurd verliezertje.

zaterdag, december 24, 2005

zuinig
Pas vandaag (!) zitten er lampjes in de kerstboom. Daarnet trekt Brian de stekker van deze lampjes er uit nadat ze pas een kwartiertje aan hebben gestaan.

Ik vraag: "Waarom doe je ze uit?"
Brian: "Het kost te veel stroom, toch?"

vrijdag, december 23, 2005

stekelmat
Brian noemt een spijkerbed een "stekelmat". Deed me denken aan de "emmermuts" van Jules (helm).

Labels:

woensdag, december 21, 2005

kerstviering
Afgelopen maandag hadden Brian en Romy kerstviering op school. Beide moesten in nette kleren naar school. Ik heb geholpen met het opscheppen van eten voor de klas van Brian. Het zag er allemaal heel lekker uit en de klas was ook mooi versierd.

zwemdiploma c
Brian en Romy hebben afgelopen zaterdag hun zwemdiploma c gehaald. Ze zijn natuurlijk heel trots en ook heel blij dat ze niet meer naar zwemles moeten.

Op de foto hier rechtsboven waar Brian zijn diploma uitgereikt krijgt, is ook Paul Rauchbaar te zien met blauwe kleding, zonnebril en snor. Naast hem staat zijn vrouw en een van zijn dochters!

Labels:

zondag, december 11, 2005

Fotos van Marisa & familie: Klik http://share.shutterfly.com/action/welcome?sid=8AbuHLdi4Ys2Oa

gezinsuitbreiding
Eindelijk is Doppiechula er. Ze is vanmiddag officieel aan ons overgedragen (over het hek gegooid). Romy kan er niet vanaf blijven. Als je even niet oplet loopt ze weer met die arme hond te zeulen. Ze beschouwt het als een levende barbie. Ze kan door het hek haar zusjes zien, dus ik verwacht nog wat gejank vanavond.

Labels:

jurk
Gister zaten we Paul de Leeuw te kijken en hebben we dejongones het fenomeen homosexualiteit uitgelegd. Dat ging ongeveer zo:

Paul: "Een mariku is een meneer die verliefd is op een andere meneer"
Brian: "O" (de wereld begint al iets ingewikkelder te worden)
Paul: "Zo is Paul de Leeuw getrouwd met een meneer".
Romy: "Wie had dan de lange jurk aan?"

Labels:

tuk
Gister een leuk VPRO filmpje gezien over een leraar die helemaal uit zijn dak ging in de lerarenkamer toen hij dacht dat hij de miljoenenloterij had gewonnen. Daarin viel nogal eens het woordje kut.

Die zelfde middag nog zei Brian: "Mamma, Romy doet kuttig". Ook 's avonds in de auto zei hij weer volmondig "kut!" toen er iets mis ging. Toch maar weer wat meer NCRV programma's kijken.

Labels:

donderdag, december 08, 2005

kleine irritaties
Op weg van SDK naar huis reed Renny Maduro, een ex-collega van mij die bij ons in de straat woont, voorbij en groette/toeterde.
Romy, geirriteerd: "Hij rijdt de hele dag op en neer!".
Aggie, verbaasd over haar reactie: "Oh ja, is dat zo?"
Romy: " Elke keer als wij aan het voetballen zijn op straat, rijdt hij voorbij!. Dan moeten we elke keer weer stoppen!".
Vanochtend reed hij weer voorbij ons huis en zoals altijd groetend/toeterend.
Romy, heel venijnig: "Zo meteen rijdt hij weer terug!"

Labels:

staart van een stier
We hebben deze week alle videotapes van het door mij opgenomen materiaal laten digitaliseren. Dat was ook hard nodig want mijn camera deed het niet meer en konden we ze niet meer afspelen.

De afgelopen dagen hebben we dus weer veel opnames bekeken. Gister waren we met zijn allen aan het kijken naar een opname van Brian en Romy in de douche, volgens mij rond 2001 of zo. Het valt dan meteen weer op hoe groot geschapen die Brian is (dat pakken ze hem in ieder geval nooit meer af!).

Brian zat zelf ook te kijken en zei opeens: "Mijn dollie is net zo lang als de staart van een stier". Soraida kwam niet meer bij.

Labels:

vreemd & verdacht
Ik weet niet of het aan sinterklaas ligt, maar de opruimwoede van Brian (en nu ook Romy) heerst nog steeds. Het huis moet nog steeds net zo netjes zijn als een hotel. "Hotel, hotel, hotel" wordt er door hun geroepen als ze weer gaan opruimen.

De afgelopen 2 dagen zijn ze ook eerder op als ons en hebben ze al gedouched voor mijn wekker afgaat. Paradise zou je zeggen. Hell zal zo wel weer de overhand krijgen. Misschien dat de Kerstman ook hetzelfde effect heeft.

Hun vreemde en onnatuurlijke gedrag zal wel iets te maken hebben met het verwachtingspatroon ten aanzien van de te ontvangen kado's.

zondag, december 04, 2005

Ondanks dat Brian niet meer gelooft (in de sint dan), is hij nu druk bezig het huis op te ruimen. Nooit een hobby van hem geweest, maar zelfs onze kamer wordt helemaal opgeruimd en ik zag hem net de douchemat rechttrekken (!). Verwacht hij soms dat de sint morgen bij ons een stuk uit rug gaat laten vallen? Jammer dat er elke keer 364 dagen tussen die opruimwoedebuien zit.

Romy noemt mij de laatste tijd vaak "schatje patatje".

Labels:

sinterklaas
Vandaag om half negen (!) 's ochtends was het sinterklaasfeest voor de kids, georganiseerd door de personeelsvereniging van de ENNIA (o.a. Rebecca). Het werd gehouden in El Rancho hier vlak bij ons. Leuke plek, veel paarden, pony's, schapen, herten en zelfs een lama!

Lourens Keesen was de sint dit jaar - actuaris die veel werk voor ENNIA doet. Helaas was het meer een fluisterinstallatie dan een geluidsinstallatie en waren de subtiele grapjes van de sint niet te verstaan. Brian kreeg zijn monstertruck en Romy haar kassa (Centrumpje spelen). Ze had al door dat je de barcode moet scannen.


werkje spelen
Romy pakte laatst wat artikelen van mij die ik van het internet had geplukt, trok haar mooie schoenen met hoge hakken aan, ging in de computerkamer achter de computer zitten en begon toen net te doen of ze aan het lezen was.
Toen ik haar vroeg wat ze aan het doen was zei ze: "Werkje spelen". Let op de titel van het document.

Labels:

eXTReMe Tracker