dinsdag, november 29, 2005

klassefoto's Brian


Van boven naar beneden en van links naar rechts (niet meteen gaan dansen):
 • Dion - Sergio - Sheggior - (?) - juf Deira
 • (?) - Reitly(?) - Arianne - Brian - Simran
 • Brigitte - Robin (vriend van Brian) - Shantely - Bjorn - Kimberly - Aldrion - Clevi

 • maandag, november 28, 2005

  tina turner
  Romy zit nu op turnen. Elke maandag van 4 tot 5 in de gymzaal van het SDK bij Brievengat. Ze vindt het hartstikke leuk. Die kinderen vinden het heerlijk, dat gespring over van alles en nog wat en dat gehang in die ringen. Zo heeft ze ook een bezigheid van haarzelf. Tot nu toe deed ze alles samen met haar grote broertje.

  Labels:

  zondag, november 27, 2005

  jarig
  En, Aggie is vandaag 42 geworden! Aardbeientaart.

  Labels:

  tussenrapport Brian

  Labels:

  sint en piet
  Gister is de Sint hier bij ons aangekomen. Hij maakt nog steeds indruk op de kinderen, de foto's spreken voor zich. Ik denk dat twijfel zich toch altijd weer meester maakt van hun (stel je voor dat ie toch bestaat?).
  Aan het eind van de dag hebben we Brian weer als Piet verkleed (en nog steeds blijft Romy er in geloven), wat pepernoten ingeslagen en de weg opgegaan. Eerst bij Ruthlin, Litsarah en Caroley binnengevallen. Ruthlin deed net of ze geweldig schrok, maar Litsarah en Caroley gaven natuurlijk geen kik. De buurkinderen daar durfden hun huis niet meer uit.
  Toen we bij ons door de straat reden stopten we ook bij jongens van Brian's leeftijd die in hun tuin aan het spelen waren. Die 2 jongetjes kwamen angstig wat pepernoten cashen bij Brian en dachten dat het om een hele echte ging.
  Als laatste bij Kyle van Cindy binnengevallen. Die is nog klein maar werd gelukkig niet bang. Toen Brandon, die de hele dag met ons op stap was geweest, thuis gedropt. In zijn straat kwamen er nog wat kinderen langs, de meeste sceptisch naar die kleine zwarte Piet die het meest verlegen was van iedereen. Tiana, zusje van Brandon, was helemaal niet bang. Die ging eerder van Aggie huilen als van Piet.

  vrijdag, november 25, 2005

  zwarte piet
  Brian gelooft niet meer in de Sint. Nu wil hij opeens als zwartepiet verkleed gaan, en wel als schrikpiet. Aggie heeft een pak voor hem gekocht en schmink. Zelf heeft hij nu het plan opgevat dat hij als zwartepiet naar creche "de Kikker" moet gaan. "Dan kan ik ook geld verdienen" zei hij.  Vandaag hebben Brian en Romy bij Brandon gespeeld. Ze schijnen wilde spelletjes (basketbal e.d.) gespeeld te hebben rond de box van Tiana, maar die vond het allemaal best en gaf geen kik. Toen Aggie de twee ging ophalen vroeg Brandon of hij bij ons mocht slapen. Dat heeft hij nog nooit gevraagd en Jenny was verrast. De drie bengels slapen al en een uurtje geleden belde Jenny op hoe het ging. Die kan het volgens mij nog niet geloven dat Brandon daadwerkelijk hier gaat pitten.

  puppy en moorkop
  De buurhonden (Bronco en Roxy) hebben een gezin gesticht, 3 puppies. Ze zijn inmiddels een klein maandje oud. Laatst vroeg Rita (buurvrouw) mij of we er niet eentje zouden willen hebben. Op zich had ik geen zin in nog een hond. Maar het is wel leuk voor Brian en Romy om een puppie te zien opgroeien en er voor te zorgen. Dus komt er over 2 weken toch een puppie bij.

  Brian en Romy hebben een paar dagen de tijd genomen om een naam te verzinnen, en geduld baart kunst want het is een hele mooie geworden. Brian twijfelde tussen "Mitsubishi" en "Doppie" en Romy kwam met "Manny" en "Chula". Geheel democratisch kwam Brian uiteindelijk met: "Doppiechula". Mooie naam of niet dan?  Verder moet er af en toe ook taart gekocht worden. We hebben Jossy gebeld wat voor taart ze wou en zijn het bij haar op gaan eten. We kwamen die ochtend trouwens ook nog Enrito en Nancy tegen in Centrum.

  vrijdag, november 18, 2005

  slaapstertje en kater
  Een foto waar Romy die nog heel graag wil doorslapen. Het is rond zes uur 's ochtends en tijd om op te staan. Micky hanteert natuurlijk zijn eigen schema. Zo ook vandaag toen ik hem heerlijk 'onthaast' in de plantenbak aantrof.

  klas Romy
  Twee foto's van de website van de Albert Zweitser gejat. De kwaliteit is belabberd, maar Romy zie je op de klassefoto helemaal links bovenin staan met blauwe outfit en brilletje (een hoog Marisagehalte!). Op de foto van de klas kun je haar lessenaartje zien waar ze elke dag op ligt te suffen. Het is het tafeltje waar je die gele 'piramide' ziet. Ze zit met haar rug naar het raam. Ze zit dus in groep 'geel'.

  Klik ook anders even door naar http://www.vpco.org/askleuter/lokaal_4.htm

  zondag, november 13, 2005

  regen
  Vandaag is het voetbaltournooi weer afgelast door de regen. De sky is vandaag echt typisch herfstig nederlands. Dat is jammeer want Brian was deze ochtend vol enthousiamsme opgestaan. Hij was het eerste van ons aangekleed en zat achter me aan om op te schieten met eten en douchen.

  De hele trip naar Mahuma voor niks gedaan dus. Wij zijn toen maar naar Danny's gegaan (amerikaanse diner, sfeervol Mickey Mouse eten) om daar nog een keer te ontbijten. Daarna nog even in de game room van het Holiday Beach geweest wat naast Danny's ligt.

  zaterdag, november 12, 2005

  Sinterklaas bestaat wel of niet?
  Romy: "Amyatai heeft aan Chiara verteld dat Sinterklaas al dood is"
  Aggie: "Oh ja? Is Amyatai op zijn begravenis geweest dan?"
  Romy: "Hij bestaat wel, he?"

  Chrisje en Sean vertelden lachend in de auto dat hun moeder een keer als Sinterklaas was verkleed en dat ze haar schoenen hadden herkend (ha,ha). Om er zeker van te zijn gingen ze van heel dichtbij het gezicht van de Sint bekijken. Sinterklaas begon toen vreselijk te kuchen, klaagde dat hij heel veel last had van zijn rug en was heel snel weg!
  Romy zegt dat ze denkt dat Sinterklaas toch wel bestaat!

  Brian is ervan overtuigd dat hij niet bestaat en dat mensen zich als Sinterklaas verkleden. Hij weet nu ook dat zijn papa jarengelegen als zwarte piet verkleed was bij een Sinterklaasfeestje van de Ennia. De dochter van een collega had hem toen aan zijn neus herkend en riep: "Mama, e zwarte piet ey ta e makamba ku nanishi grandi ku ta traha ku bo!" (Mama, die zwarte piet daar is de nederlander met die grote neus die samen met jou werkt!).

  woensdag, november 09, 2005

  tete's
  Aggie heeft net Brian van school gehaald en ze rijden over de Emancipatieboulevard richting Salina om Romy op te halen. Zegt Brian opeens tegen Aggie: "Oma's hebben geen tete's toch?" Brian is een nauwkeurig observeerder.

  Hij weet nu inmiddels dat oma's wel tete's hebben maar helemaal plat zijn geworden en de tepels naar beneden wijzen. "Oh, net als pannekoeken!" zei hij. Brian heeft een origineel voorstellingsvermogen.

  Labels:

  doodsoorzaak?... gescheurde broek
  Aggie staat me te vertellen dat dr. Hagens is gestorven en Romy staat naast ons mee te luisteren. Dr. Hagens is de gynacoloog die Brian eruit heeft getrokken.

  "Wat is er gebeurd? vraagt Romy nieuwsgierig als ze is.
  "Zijn broek is gescheurd!" zeg ik.
  "Er is iemand overleden" legt Aggie uit.
  "Wat is overleden?" zegt Romy.
  "Overlijden is hetzelfde als doodgaan" antwoord Aggie.
  "Oh, dus zijn broek is gescheurd en toen is hij doodgegaan!" zei Romy heel serieus.

  Ze kreeg trouwens geen kans deze laatste zin af te maken omdat Aggie en ik meteen in lachen uitbarstten.

  Labels:

  zondag, november 06, 2005

  voetbal
  Vandaag heeft Brian zijn eerste tournooi achter de rug. 's Ochtends om half tien moesten we er zijn. Brian was waarschijnlijk toch een beetje zenuwachtig want hij zei dat hij iets in zijn buik voelde.  De tournooien voor kinderen van deze leeftijd schijnen over het algemeen op tijd te beginnen omdat de kleintjes het niet zo lang volhouden (lees naar de trainer luisteren). Wij liepen helaar wel wat vertraging op omdat we dikke laag regen over ons heen kregen. Brian baalde en stond bij de deuropening te wachten tot het zou ophouden met regenen.  De eerste wedstrijd moesten zij voetballen tegen Mahuma. Die waren beter en Brian en zijn team verloor dan ook met 4-1. Brian heeft niet de hele wedstrijd gespeeld maar werd er halverwege ingestuurd. Hij vond het heel leuk (stille genieter) en kon niet wachten tot de volgende wedstrijd zou beginnen. Maar die kwam niet meer want het tournooi werd afgelast vanwege de regenbuien. To be continued volgende week.  Op de teamfoto staan op de voorste rij vlnr:
 • Dean Lourensz
 • Cody Helena
 • William Plaate
 • Jesuel Lanoy

  En op de achterste rij vlnr:
 • Brian de Jong
 • Mattew Plaate
 • Jermael Lanoy
 • Gideon Hellement
 • Justin Bernadina
 • Leo Plaate (trainer)

  Soraida was ook naar Brian komen kijken en ook Roy en Sita Penalver en Cora. Roy heeft zelf vroeger voor Mahuma gespeeld dus het was "zijn veld" waarop gespeeld werd.  Gisteren waren Chrisje en Sean bij ons blijven logeren. Die zijn ook meegeweest om naar Brian te kijken. Ze willen nu ook gaan voetballen en Cora heeft ze meteen ook ingeschreven, zij het bij een ander team.

  Labels:

 • zaterdag, november 05, 2005

  Romy: "Waar was je gisteren?"
  Paul: "Happy hour van een kantoor dat computers verkoopt."
  Romy: "Heb je bier gedronken?"
  Paul: "Ja"
  Romy: "Lekker?"
  Paul: "Ja hoor"
  Romy: "Heb je ook met iemand gekletst?"

  Labels:

  dinsdag, november 01, 2005

  divi divi
  De Divi divi school heeft weer behoorlijk wat nieuwe foto's op haar website geplaatst. Brian staat er ook een paar keer op die ik voor het gemak even hieronder heb geplaatst. Klik anders even door naar de fotopagina van Divi divi.

  Op de eerste foto zie je Brian (blauwe t-shirt) met zijn "leesmoeder". Op de tweede zie je Aggie en ik (de enige makamba, kan niet missen) in de klas bij juffrouw Deira tijdens een informatieochtend.

  dubbelganger?
  De gelijkenis is daar, dat beloofd nog wat!

  eXTReMe Tracker