zondag, oktober 30, 2005

Robin - Mugsy
Gister was Robin (Berggraaf) bij Brian komen spelen. Robin is de nieuwe 'beste' vriend van Brian. Robin is acht jaar en komt van de Marnix. Het is een leuk mannetje, heel spraakzaam.Vanochtend hebben we Mugy in de pickup gegooid en meegenomen naar Playa Kanoa om haar eens lekker te laten weken in het zoute water. Dit alles in verband met de strijd tegen de karpatten. Het was voor Mugsy de eerste keer in de zee. Brian en Romy vonden het geweldig en waren verbaasd hoe 'goed ie kon zwemmen'.

zaterdag, oktober 29, 2005

porch verven
Gister hebben Aggie en dejongones de porch geverfd. Het was binnen no time gepiept, de kleintjes hebben meegeholpen zonder te morren en zonder vroegtijdig af te haken. Straks nog de tweede laag. Aggie is nu naar de hardware want de kwasten waren niet goed schoongemaakt.

het begin Aggie doet de randjes

werkoverleg en nu nog opruimen

Romy: "Pappa, als je een puya hebt, puf het in hem gezicht".

Labels:

vrijdag, oktober 28, 2005

voetbal
Brian heeft zijn tenue binnen, het is daadwerkelijk het uniform van de braziliaanse nationale selectie maar dan zonder Nike logo. Hij heeft er ook sokken bij gekregen die zo lang zijn dat ie er zijn testikels in kwijt kan.We moeten nog voetbalschoenen en scheenbeschermers voor hem kopen. Op 6 november speelt hij zijn eerste wedstrijd. Ben zeer benieuwd,

Romy is trouwens afgelopen week naar turnen gaan kijken. Ze vond het wel leuk, dus na afzwemmen mag zij ook aan haar sportcarriere gaan beginnen. Ze probeer trouwens al weken lang op haar handen te staan en is ook vaak bezig met de koprol op ons bed.

karpatas
Sinds Toby bij ons gelogeerd heeft is de tuin vergeven met karpatas. Mugsy zelf zit er niet zo erg onder, Toby was een ander verhaal. Sinds Toby weer weg is zien we geen vrouwtjes meer (die dikke grijze rugzakjes) maar de mannetjes zijn nog steeds niet weg te slaan. 's Avonds komen ze allemaal de woonkamer binnenlopen en je begrijpt wel dat ze niet door ons zijn uitgenodigd.

Onze eerste vernietigingstechniek was die rotbeestjes met een tang te pakken en in een bekertje met diesel gooien. Te omslachtig dus gingen we telkens minder fanatiek over tot vernietiging. Toen ontdekte Brian de domino-techniek: gewoon met een dominosteen de karpatten verpletteren. Lekker snel en aggressief maar je pakt daarna een dominosteen nooit meer vast als voorheen. Onze huidge techniek is met tape. Lekker snel, makkelijk, hygienisch en je kunt er nog lekker van nagenieten ook. Karpatten zijn een van de weinige diersoorten die ik graag zie lijden.

donderdag, oktober 27, 2005

Gezellig
Vandaag is Aggie samen met haar vriendin Vydia en haar zoon Andrew gaan ontbijten bij Delifrance. Vydia woont in Nederland maar was naar Curacao gekomen in verband met de begravenis van haar vader. Het was heel gezellig, veel leuke herrineringen vooral de vakantie van de twee families in Venezuela (pepeganga, hotel martin, batido de papaya, duinen, parque los chorros, sapatos kinki, Ingrid onder de zeep bij het douchen en de watervoorziening viel op dat moment uit). "Bo sa kiko ta laf? Ora bo mama ta bao di douche i awa bai"

zaterdag, oktober 22, 2005

Brian: "Opengereerd" (geopereerd)

Labels:

vrijdag, oktober 21, 2005

Romy: "Ik weet waarom tante Jossy zo met haar hoofd beweegt. Ze heeft namelijk allergie."

Labels:

voetbal
Brian heeft gister zijn eerste voetbaltraining gehad. Zijn trainer is Leo, broer van Tuti en er wordt getraind op het veld achter SDK te Brievengat. Het is een klein groepje, perfect voor Brian dus. Ging best wel goed en Romy mocht ook meetrainen.

Aan het eind van de training werd nog een wedstrijdje gespeeld van drie tegen drie. Brian kwam zowaar nog tot scoren. Hij rende toen juichend en met de armen omhoog weg, precies a la Ronaldinho of van Mistelrooi. Hij kwam wel boos van het veld af want ze verloren uiteindelijk met 2-1 en volgens Brian was de laatste goal onterecht. Verliezen moet je ook leren.

dinsdag, oktober 18, 2005

juffrouw Deira
Vanmiddag was juffrouw Deira op bezoek. Zij is de juffrouw van Brian. Elk jaar brengen de leerkrachten van de Divi divi school een bezoek bij de kinderen thuis om de thuis-situatie van de kindjes te verkennen.

Zij is direct vanuit school naar ons toegereden en heeft Brian meegenomen. Wel grappig om hem achter bij haar in de auto te zien zitten. Zij heeft eerst meegegeten en daarna - de kinderen moesten even buiten "voetballen" hebben we de zaak Brian besproken. Op zich is ze positief over Brian, wat haar nog wel bezig houdt is het feit dat hij zo stil is in de klas en er weinig initiatief van hem uitgaat.Op deze manier krijgt zij best veel info over Brian en wij over hem in de klas en op het schoolplein.Blijkt dat juffrouw Deira ook uit St. Helena (de wijk waar Aggie is opgegroeid) komt. Ze is de zus van Roel, ook wel bekend als de "Zingende politieman" in Nederland.Brian heeft juffrouw Deira ook zijn boomhut laten zien en voor we het wisten was ze er zelf ook ingeklommen.

Labels:

het verschil tussen mannen en vrouwen
Romy: "Ik ben verliefd op Arie maar Arie is verliefd op Femy maar Femy is niet verliefd op Arie maar iemand anders"
Brian: "Een python kan ook leeuwen doodmaken"

Labels:

zondag, oktober 16, 2005

tussenrapport - monstertrucks - Ken
Ziehier tussenrapport van Brian. Vertellen is bijna onverstaanbaar en hij heeft een select gezelschap aan vriendjes.Gister zijn we naar de Monstertrucks gaan kijken in het Rifstadion. Samen met Jenny, Tico & Brandon. Voor de kinderen was het geweldig, Brian stond zelfs af en toe te dansen ( reggaeton-style!) van enthousiasme. Het was natuurlijk weer slecht georganiseerd waardoor de asocialen onder ons makkelijk konden voordringen en er in stadion wat spanning ontstond omdat er meer kaartjes als plaatsen waren verkocht.

Wij hadden nog geluk doordat de VIP sectie open werd gegooid net toen Tico er langs liep. Hij schreeuwen want wij waren er al voorbij gelopen en hoorden hem natuurlijk niet in de herrie. Uiteindelijk kregen we het toch door en hadden zo uiteindelijk toch nog een van de beste plaatsen in het stadion.

In de pauze zakten de kids een beetje in, het was al iets van half 10 geloof ik. Precies na afloop van de show begon het goed te regenen. Dus wat dat betreft geluk gehad.Hierboven ook nog een foto van "defuntu Ken". Romy had een nieuwe mannetjes barbie gekregen en dus besloten ze dat de oude Ken maar moest overlijden. Hij had per slot van rekening al een arm verloren. Brian heeft hem toen in de tuin begraven. Of door de regen of door Mugsy is hij uiteindelijk toch weer bloot komen te liggen.

Labels:

donderdag, oktober 13, 2005

Toby
Vandaag heeft Toby, de hond van Brian Hollander, ons weer verlaten. Hij heeft ruim 4 maanden bij ons gelogeerd. Het werd voor ons te veel, Toby bleef mager en zat onder de karpatten. De muur op de porch zag er af en toe uit als krentebrood met al die karpatten erop. Daarnaast loopt ie elke keer naar buiten nu we ons hek vanuit de rijdende auto lekker met de remote openen.

Brian en Romy vinden het erg jammer dat hij weg is. Ze hebben er veel mee gespeeld, het is echt een hond die met kinderen speelt. Van een bal werd ie helemaal wild.

Labels:

Tim
Foto van Tim, mijn halfbroer uit Ierland. Zo rond de ogen zie je de invloed van zijn (en mijn) vader, van de rest van zijn face liggen de roots toch wel overduidelijk in Ierland. Tijdens de grunge era had hij nog een baard en lange haren, een soort Jezus verschijning. Nu is hij weer tussen ons gewone mensen neergedaald.

Ik dacht eerst dat deze foto was genomen tijdens een business trip in de lounge van een of andere international airport. Maar deze foto blijkt genomen te zijn tijdens de begrafenis van oom Ed in Nederland.
Tim melde dat de enige business trips die hij af en toe meemaakt, die naar de winkel aan de overkant van de straat zijn.

Waarom die foto van Guiness erbij staat weet ik eigenlijk niet...

donderdag, oktober 06, 2005

tok-tok

dinsdag, oktober 04, 2005

tekeningen
Zo extrovert als Romy is, zo introvert is Brian. Maar af en toe komen zijn gevoelens er op andere manieren naar boven. Zo vonden we de volgende teksten die hij ergens opgekrabbeld had. Het is volgens mij ook voor het eerst dat hij zijn eigen zinnen op papier heeft gezet. Op de eerste staat: "Mama is in huis" en de tweede: "Waar is mijn mama ma ik wil mijn mama". Geweldig voor Aggie om te lezen.De twee hieronder zijn van de hand van Romy. De eerste is iemand op het strand met een hangmat met een kussen, de tweede "een kantoor met veel geld erin" (Romy). Vrolijk dakje voor een kantoor.De laatste is een tekening van Brian en stelt een brandweer wagen uit New York voor. Er staat "6010" en daarachter het logo van de New York Yankees (de Y ligt op de N).

vogels in de lucht
Ik heb net Romy van school opgehaald en we rijden naar huis.
Paul: "Romy, hoe was het op school?" (standaard vraag)
Romy: "Wij kennen alle vogels in de lucht' (thema is natuurlijk dieren deze week)
Paul: "Welke ken je dan?"
Romy: "Ben ik vergeten".

Labels:

maandag, oktober 03, 2005

verjaardag Romy
Romy is 6 jaar geworden. Op dezelfde dag jarig als Leidens Ontzet of de duitse eenwording. 's Ochtends toch nog voor haar kunnen zingen. Ik dacht namelijk dat ze al hartstikke vroeg wakker zou zijn. Toch slecht geslapen blijkbaar. Ze ging helemaal hyper naar school (ze mocht chips uitdelen). Ik ben in the meantime een fiets gaan kopen en daarna weer naar de landfill om de laatste rotzooi weg te gooien. Bij thuiskomst had ze toch niet heel veel aandacht voor de fiets, meer eigenlijk voor de voetbal die ik voor het feestje had gekocht. 's Middags haar even wat fietslessen gegeven want er zitten nu geen steunwieltjes meer op. Dat hield ze niet lang vol, best wel een beetje bang.Het feestje begon om 4 uur en de laatste pappa ging om half 9 naar huis (na x-aantal biertjes). Ging goed, geen ellende en dit keer ook geen pinata meer, heerlijk. Wie waren er? Femi, Chiara, Amyatai, Elique, Julien, Chrisje, Shaun, Brandon, Goito, Litsarah, Caloley, Rileyson, Nashantely, Kyle, Soraida, Sharina, Corah, Jossy, Cindy, Eric, Faridah, Ruthlyne & Rebecca. Mimi heeft ons nog uitstekend geholpen daar Aggie niets kon doen i.v.m. de operatie. Daarom hadden we niet te veel kinderen uitgenodigd en er geen groot feest van gemaakt.
Uitgeblust en smerig als mijnwerkers zijn ze uiteindelijk naar bed gegaan. Brian was nog even een probleem want die hand geen taart gehad en dacht daar pas aan toen wij het commando 'tandenpoetsen' gaven. Veel kinderfeestjes eindigen vaak met een dissonant.

Labels:

zondag, oktober 02, 2005

zielige muziek
Ik had gister wat klassieke muziek op staan (deiPodjaja). Brian en Romy vinden dat maar niks en ze noemen het 'zielige muziek'. Volgens Brian houden alleen maar rijke mensen van zielige muziek. Ik denk dat hij er niet eens zo ver naast zit.

Labels:

galblaas
Bij Aggie is afgelopen vrijdag de galblaas verwijderd. Er zat een poliep in en gezien haar historie was het beter die er uit te halen. Tegenwoordig gebeurt dit middels een kijkoperatie en ze heeft dus 3 kleine sneetjes in plaats van een grote jaap.
De recovery gaat dan ook veel sneller. De service in het St. Elisabeth hospitaal is uitstekend, ondanks alle negatieve berichtgeving de laatste tijd.

Labels:

driveway
De driveway of parkeerplaats met automatisch openend hek is zo goed als klaar. Er moet nog wel een afvoer gemaakt worden want als het regent blijft het water midden op de parkeerplaats staan. "No worry" zei hij nog tegen me toen ik hem er nog attent op maakt dat ik geen natte voeten wou krijgen bij het uitstappen, maar goed. Ook moet ik nog stalen deksels laten maken zodat de dop van de beerput en de controlput mooi afgedekt zijn. En nog een verfbeurtje natuurlijk.

Wel heerlijk hoor als je aan komt rijden, een druk op de remote en je ziet het hek van verre al voor je openen. De honden snappen er niets van, de kinderen vinden het prachtig.
Als je goed kijkt zie je rechts op de derde foto een Haitiaan onder de boom liggen. Hij was bezig met het installeren van de motor.

Gister en vandaag nog ongeveer 1.000 kg aan beton kapot geragd met een "moekel". De diverse 'waste management' bedrijven hier op het eiland zagen er vanaf die zware dingen mee te nemen (blaadjes lijkt al te zwaar voor die gasten). Dus die plaaten zelf maar helemaal aan gort geslagen, werk voor in de Goelag archipel. Op de laatste foto zie je Brian mij een (klein) handje helpen.

eXTReMe Tracker