zondag, juli 31, 2005

Kyle jarig
Morgen wordt Kyle 1 jaar maar vandaag hadden Cindy & Danny zijn feestje georganiseerd in speeltuin vlak naast de kerk van Sta. Rosa - leuke plek. Kyle vond het allemaal leuk, alleen bij de pinata kreeg hij het een beetje benauwd. Verder wou hij gewoon overal bij zijn en liep Mary constant achter hem aan. Brandon, Chrisje, Sean, Brian & Romy hebben heerlijk samen gespeeld.
Voor pappa en mamma heb ik ongeveer 50 fotos geschoten die op de CD gaan. Hier enkele ervan.


Overigens, Brian plast de laatste tijd bijna niet meer in zijn bed. Over de afgelopen 2 weken maar een keer. Ik houd nog rekening met een terugval als ie weer terug naar school gaat. Maar nu is het heerlijk zo, geen stank en geen dagelijkse was. Hij is er erg trots op en komt het ons elke dag vertellen. Daar mag hij me best voor wakker maken.

Gistermiddag belde Harry (arts zonder grenzen) ons op of we wilden BBQen op Daaibooi. Er waren wat mensen op het eiland die ooit nog met de juristen hadden gevoetbald. Ook Jan Schreder en fam was op het eiland en Cecil en dus op de BBQ.
Het was erg druk op het strand, ook toen de duisternis al gevallen was. Het heeft wel wat 's nachts op strand bivakkeren. Misschien toch nog eens proberen met een club op het strand te overnachten.

Straks naar verjaardagsfeest van Kyle (van Cindy en Danny).

boomhut
Hij staat (of hangt) er alweer een week of twee, maar toch de fotos van de nieuwe boomhut. Ik heb er al het hout van de piratenboot voor gebruikt. Het duurde wel wat langer omdat je enorm moet puzzelen hoe je, gebruik makend van de takken, zo'n boomhut erin krijgt.

Het is goed stevig. Dat moet ook wel want het eerste wat kinderen doen die hier komen spelen is de hut in. En ik wil uiteraard geen ongelukken. Ze kunnen er nog wel uitvallen maar dat is voor eigen risico. Kinderen moeten immers leren klimmen en leren omgaan met risico's en gevaar (opvoeden is loslaten!).

Ik heb veel gebruik gemaakt van pallets. Ik heb ook de oude antenne gebruikt als "brandweerpaal" zoals mijn vader dat ooit ook gedaan had bij onze boomhut in de de Jan Haayenweg.

Klik hier voor de rest van de fotos.

Brian aan de paal hut Romy op level 2

Labels:

dinsdag, juli 26, 2005

bruiloft

Afgelopen zondag zijn Quito en Fior getrouwd. Om vijf uur was het verzamelen bij Kranshi. Ik moest op tijd zijn want ik was getuige. Quito kwam zelf als laatste opdagen. Chrisje, Shaun en Frederico waren er ook bij natuurlijk. De sfeer was goed, dat zie je ook op de foto's, Fior een beetje zenuwachtig, Quito constant grapjes maken. Toen bruid en bruidegom elkaar de kus gaven draaiden alle kids zich om en bedekten hun ogen (een kus op de mond vinden ze maar vies).


Na Kranshi met zijn allen naar Rondeklip 73. Daar was nog een klein ceremonietje georganiseerd met wat religieuze liederen en een klein stichtelijk woordje. Daarna was het feesten.Sneu voor Fior maar de kabritu die ze had voorbereid was bedorven en Marina moest nog snel ergens vlees gaan kopen. Ik weet niet meer precies hoe laat de mensen weg zijn gegaan. Cindy, Danny en ik waren als laatste over en ik ben zelf uiteindelijk om half drie naar huis gegaan.

Voor degenen die QuickTime Player hebben (of nu direct gaan downloaden) is hier een slide show van alle fotos die wij gemaakt hebben die dag.

Labels:

zondag, juli 24, 2005

restaurantje
Brian en Romy hebben vandaag gekookt en zitten nu in hun eigen restaurant te eten. Brian is bezig met een bordje erwtensoep en Romy geniet van een hotdog. Misschien ook overgehouden van vakantie want toen aten we immers ook elke dag in een restaurant (wat al snel gaat tegenstaan).

maandag, juli 18, 2005

tand en fastfood
Romy voortandjes zitten al een tijd los maar het kwam er maar niet van. Vandaag keek ik eens wat verder in haar mond en zal zowaar een grote-mensen-tand achter haar melktandjes. Ze zullen er dus wel binnenkort uitgedrukt worden.

Vandaag hebben Brian en Romy een McDonalds gemaakt van Lego. Het Galapagos effect neemt af en hun fantasie is weer teruggedaald naar het normale niveau. Niet veel klanten vandaag zo te zien.

leo
In verband met zijn verjaardag (16 juli) had Leo Budy & Lien (en anderen zoals Reina) vandaag uitgenodigd. Hij had echter een verrassing voor hun in petto: Marisol en Monserat waren naar NL gekomen en Budy wist niet wat hem overkwam. De foto's had wij eerder binnen dan dat Budy weer thuis was dankzij Reina.

Van links naar rechts en van boven naar onder: "El Cubano", Monserat, Mamma, Pappa, Opa

zondag, juli 17, 2005

smaque
Brian eet hier pindakaas met ketchup. Echt lekker was het blijkbaar niet, want hij heeft het nooit meer herhaald.

rapportjes
Klik op onderstaande links om de rapportjes van Brian en Romy te bekijken:

 • 2e rapport Brian
 • 2e rapport Romy

  Labels:

 • vrijdag, juli 15, 2005

  kikker
  Sinds de vakantie hebben we er een loge in de badkamer, een klein kikkertje. Het zal er wel lekker vochtig zijn. Hij kijkt uit die overloop gleuf lekker naar buiten.

  P1010411

  Ik hoop dat kikkers tegen een lichtflits kunnen anders ziet het er niet goed uit voor hem. Deed ik laatst ook op de Galapagos. "Please make sure your camara doesn't flash!" zei onze gids. Ik eerst testen en geen flits. Toen ik uiteindelijk op de schildpad richtte, flitste die wel. De gids keek me toen minachtend aan en ik voelde me toen een echte super toerist.

  We zijn inmiddels weer een aantal dagen thuis. De kinderen hebben alleen maar met Lego gespeeld en bouwen luchthavens en boten. Zo komen we erachter wat de meeste indruk op hen gemaakt heeft.

  Ben gister bovenop Aggies auto gereden die voor het huis geparkeerd stond. Ik reed achteruit en was vergeten dat haar auto er nog stond. Schade is aanzienlijk en ben vandaag weer naar ENNIA geweest om schade aan te melden.

  Heb gister ook een PowerBook 4G van Apple gekocht. Een geweldig ding en schitterende software. Ik zocht al langer een nieuwe laptop maar was al door de iPod gecharmeerd van de Apple produkten. Na eerst de Hp's, Dell's en Acer's een testdrive op de Apple gedaan en was meteen verkocht.

  Dag 11


  Vlucht van Quito naar Bogota en Bogota naar Curacao achter de rug. Op luchthaven van Bogota nog een iPod mini gekocht (bleek later duurder te zijn als hier in de winkel).

  Op Hato opgehaald door Michael en Roseanne tegelijk. Dus ben ik en Brian met Michael meegereden en Aggie en Romy door Roseanne. Bij aankomst was het alsof er meer licht rond ons huis was. Bleek dat onze buurvrouw alle - maar dan ook alle - planten tot ongeveer 30 cm boven de grond heeft laten kortwieken omdat ze voor de 2e keer wat onderdelen van haar auto hebben 'geleend'.

  Labels:

  Dag 10 Eligido park
  Vandaag was onze laatste gehele dag in Equador en we deden het een beetje rustig aan. In het Eligido park geweest en op het gras gelegen. Daarna weer terug naar het hotel, beetje internetten en toen besloten thais te gaan eten. De front desk clerk wist er eentje te noemen in de buurt van het hotel. De taxi chaffeur kende hem niet en we hebben uiteindelijk zeker 20 minuten rondgereden. Uiteindelijk maar naar de Tropi Burger, wat een trieste tent maar goed. Toen nog een taxi terug nemen want lopen 's avonds werd ons toch afgeraden ondanks dat we het hotel in de verte konden zien.

  Labels:

  zaterdag, juli 09, 2005

  dag 9 Cotopaxi
  Vanochtend vroeg om 6 uur opgestaan om de tour naar Cotopaxi te nemen. De Cotopaxi is de hoogdte nog actieve vulcaan ter wereld met een perfecte vorm, echt wat je van een vulcaan verwacht.

  Eerst met de bus Quito uit en afgezet bij een stationnetje - met uiteraard weer Indianen die mutsen, sjaals en handschoenen verkopen. Had ik er maar wat van gekocht.

  Het treintje - de Chiva Express - is eigenlijk een omgebouwde bus maar wel grappig gedaan. Bovenop zijn er stoeltjes aangebracht zodat je er bovenop kunt zitten. De trein rijdt over de rails die van Quito tot aan Cuenca loopt.
  P1010325

  Het is een perfecte manier om van het landschap te kunnen genieten en tegelijkertijd grote afstanden leggen. Ver van de weg is het altijd mooier en je rijdt echt letterlijk door de mensen hun achtertuin. Veel bezigheid op de kleine veldjes.

  We waren er toch niet goed gekleed voor en we verkleumden wel totaal. Eerst een stop gemaakt in de heel mooi rustiek hotelletje. Daarna etappe 2. De kids zijn beneden in de trein gaan zitten. Aggie en ik wouden toch zoveel van het landschap genieten dat we de kou voor lief namen.

  Daarna in het Cotopaxi park geweest en daar nog een wandeling gemaakt. Heel veel diversiteit aan begroeiing. Het is daar uiteraard zo vruchtbaar als de pest op de helling van de vulkaan.
  Op de terugweg ergens gegeten en toen weer richting Quito. De chaufeur dacht dat de kinderen na zo´n maaltijd wel in de bus in slaap zouden vallen maar niets was minder waar. Anderhalf uur lang melig doen in de bus.

  We zijn nu allemaal wel behoorlijk afgekoeld, dus straks een half uur lang hete douche!

  Labels:

  vrijdag, juli 08, 2005

  dag8 Quito
  Vannacht hebben Aggie en ik slecht geslapen, te kleine bedden met te zachte vering en ik nog een Brian naast me die in zijn slaap karate oefent. Anyway.

  Vandaag zijn we naar de TelefériQo gegaan - zo spel je het. Het is een complex met kabelbaan en kermis, net een week open. De trip naar boven was geweldig en bij aankomst zit je op 4.100 m hoogte. Aggie had erg veel last van de hoogte en Romy is bij haar gebleven. Brian en ik zijn nog verder naar boven gaan klimmen, waarbij ik eindelijk het echte Andes gevoel had.

  Het was overigens wel zwaar, je merkt echt dat je zuurstof te kort komt en veel minder energie hebt - maar dat vind ik wel uitdagend. Uitzichten zijn schitterend, zowel over Quito zelf als het uitzicht op de Pinchincha vulkaan.

  P1010304

  P1010301

  In het complex hebben Aggie en ik nog een kwartiertje aan de zuurstofbar gehangen. Ik merkte er niet veel van maar Aggie was er wel wat van opgeknapt.

  Verder vonden Brain en Roompie de kermis natuurlijk het leukste. ´s Avonds weer naar de Mariscal maar nu bij een Argentijn gegeten (T-bone). Brian en Romy beginnen nu "gracias" te zeggen wanneer ze bedient worden.

  In het hotel hebben ze nogal wat feesten. De laatste keer zijn we zelfs van de 12e verhuisd naar de 9e - ajo uitzicht - omdat we anders te veel last van het feestkabaal zouden hebben. Gister was het feest, vandaag is het weer raak en iedereen heel chique gekleed. Daar houden die latino´s wel van.

  Labels:

  dag 7 Galapagos - Quito
  Galapagos zit er weer op en vandaag in alle vroegte vertrokken. Eerst met de speedboot weer 2 uur terug. Deze keer hadden we er een met grotere motoren anders had het nog langer geduurd. Nog wat dolfijnen onderweg gezien. Uiteindelijk na 2 uur dus aangekomen in Puerto Baquerizo Moreno op San Christobal. Grappig haventje met ook daar weer zeehonden die liggen te zonnen op de verankerde bootjes. Blijft leuk om te zien.

  De vlucht is prettig, eerst weer anderhalf uur naar Guayaquil en vandaaruit een in een half uurtje naar Quito. En daar begin weer de strijd tegen de altitude sickness. We hebben die namiddag nog een taxi genomen naar Mariscal - een leuk uitgaanswijkje - en hebben daar nog een chinees gepakt. In elk land moet je ook de chinees proberen. Was niet slecht.

  Daarna naar bed want zo´n reis gaat je niet in de kouwe kleren zitten.

  Labels:

  donderdag, juli 07, 2005

  dag6 Galagapos
  Vandaag es een keertje gewoon aan land gebleven en een tochtje naar het binnenland van Santa Cruz gemaakt. Eerst in een gebied waar we de reuzenschildpadden in het wild konden aanschouwen. En ja hoor, laat net ons het geluk hebben om een neukend stelletje tegen te komen. De gids herkende het geluid en raakte zelf ook volenthousiast. Ben blij dat ik geen reuzenschildpad ben, het duurt soms wel 2 uur voordat hij hem er uberhaupt inkrijgt! Het was dus een regenachtige dag zoals je ziet.
  P1010265

  Ook nog in een lavatunnel geweest die dag en wat kraters bezichtigd. Het zijn mooie eilanden als je van rauwe natuur houdt. Sommige gedeelten is bijna net als onze noordkust, andere delen weer heel erg groen.

  Vandaag vroeg klaar met touren en in het stadje Puerta Ayora gegeten - je wordt het hotel eten snel zat. Nog wat rondgelopen daar maar je loopt zo het dorp weer uit.

  Terug in het hotel nog een kayakje gèpakt met Brian.
  P1010283

  Brian en Romy zitten hier nog wat na te tafelen in het hotel.
  P1010261

  Labels:

  dag5 Galapagos
  Vandaag weer met dezelfde boot naar de Las Plazas eilandjes ten westen van Santa Cruz. De club aan boord is veel kleiner en dat is wel zo prettig en de trip duurde ook niet zo lang als gister. Brian hebben we trouwens vanochtend een anti-zeeziek pilletje gegeven.
  Romy moest onderweg nog bidden maar ik weet niet maar wat ze aan haar almachtige vroeg.
  P1010189

  We gingen voor anker tussen de 2 eilandjes in en overal op de rotsen zag je zeeleeuwen pitten. Rondleiding op het eiland was als eerste op het menu. Brian zie je hier met de eerste lading richting het eilandje gaan - oranje t-shirt en rode pet.
  P1010193

  Bij aankomst op het andere eilandje moest je eerst de zeeleeuwen wegjagen - die blokkeren elke keer de pier.
  P1010203

  Tijdens de rondleiding uiteraard weer de landleguaan, maar ook her en der luierende zeehonden, Darwin vinken, zeeleguanen en de boobies - dit keer met rode voeten. Ook nog wat dooie zeeleeuwen gezien.
  P1010210

  Na de rondleiding was het snorkeltijd. We waren niet in het water - Brian en ik - of we waren direct omsingeld door zeehonden. Geweldig was dat en speels dat die beesten zijn. Soms komen ze recht op je duikbril af en vlak voor je wijken ze af. Of ze knabbelen even aan je flipper. Brian vond het schitterend en was helemaal niet bang. Ik vond het in ieder geval de mooiste ervaring van de vakantie tot nu toe.

  Na het snorkelen weer een lekker maaltijdje aan boord en toen weer terug naar het hotel.
  P1010253

  Omdat we redelijk vroeg terug waren konden Brian en Romy eindelijk in het zwembad van het hotel zwemmen.

  Labels:

  dag4 Galapagos
  Vandaag met busje naar het noorden van Santa Cruz gereden. Klik overigens hier voor de kaart.
  Toen de boot in - de Nortada en op naar Bartolomeo. Het is best een lange trip. Onderweg dolfijnen tegen gekomen die vlak voor de boot gingen zwemmen.
  P1010144
  Het waren er een heleboel en je kon ze ook horen. Ook zag je af en toe een zeeleeuw (zeehonden zijn er niet op de Galapagos).

  Bartolomeo is een jong eilandje met nauwelijks begroeing - op sommige stukken is het net het landschap van Mars. Romy en ik zijn het eiland opgeweest en hebben de heuvel beklommen. Brian en Aggie waten terug gegaan naar de boot omdat Brian zich niet goed voelde.
  P1010157

  Na de klimpartij gingen we snorkelen op een strand vlakbij. Het lag achter de bosjes die je rechtsonder op de foto ziet. Grappig was dat in de hoek van de baai 2 zeeleeuwen lagen te pitten. Snorkelen was niet mis: een schilpad, een haai (!) en een pinguin - deze laatste is echt komisch onder water.
  Brian zwom trouwens lekker met mij mee, Romy durfde zoals gewoonlijk niet.

  Vlakbij zaten er ook nog 2 pinguinnetjes te zonnen.
  P1010173

  Brian heeft last van zeeziekte en had het vandaag af en toe best moeilijk. Na een kotspartij leefde die weer helemaal op maar later kwam het toch weer terug. Romy en Aggie zijn wat dat betreft echte zeelui.
  P1010177

  Na het snorkelen kregen we een maaltijd geserveerd - ik heb er maar een beetje van gegeten - mijn maag was nog niet in orde sinds de paella van gister.

  ´s Avonds terug in het hotel een goede hete douche en voor het eerst eens echt lekker doorgeslapen.

  Labels:

  dinsdag, juli 05, 2005

  dag 3 Galapagos
  Vanochend met de bus naar de airport gebracht en met Tame naar Galapagos gevlogen. Niet naar Baltra - die is voor onderhoud gesloten - maar naar San Christobal.
  P1010114
  Het luchthaventje doet je echt denken aan Flamingo Airport van vroeger, nog lekker klein en open. Met busjes en pik-ups worden de toeristen (de meesye eco natuurlijk) naar de haven gebracht. En toen met zijn twaalven in een speedboot voor een tocht van ongeveer 2 uur.
  P1010118
  Helemaal rechts op de foto zie je een wat oudere amerikaan zitten. Die kreeg al vrij snel aan het begin allemaal druppeltjes op zijn voorhoofd en zag er geel en paars uit. Hij ging gauw voorin zitten en heeft verder de hele tocht in een verkrampte houding zitten. Pas helemaal aan het eind vlak we van boord gingen hield hij het niet meer binnen en begon met veel kabaal te kotsen in een zak. We - inclusief zijn vrouw - kregen allemaal de slappe lach. Brian had het overigens ook moeilijk gehad maar niet gekotst.

  Onderweg stopte de motor 2 keer. De kapitein zelf bleef rustig, dus ik ook maar sommigen hadden er wat meer moeite mee.
  P1010121

  De aankomst was leuk. Want geen taxi´s maareen dingy die ons naar de pier vlak bij hethotel bracht en rest moesten we lopen.
  P1010133

  Mooi hotel trouwens en lekker rustig, bijna geen gasten. Wel die meid overigens die in Stars Wars speelt.
  P1010289

  Meteen na inchecken weer de dingy in om naar de Darwin Research Center te gaan voor de eerste kennismaking met de reuze schilpadden en iguanas. De gele zijn de landleguanen en de zwarte de zeeleguanen.
  P1010128

  ´s Avonds nog een paella genuttigd in het hotel die er bij ´s nacht weer naar boven kwam. En de volgende dag zouden we gaan varen!

  Labels:

  zaterdag, juli 02, 2005

  dag2 Quito
  Vandaag zijn we naar Otavalo en Peguche geweest. Deze stadjes liggen boven de equator richting Colombia. Het is echt Indianengebied. De tocht er naar toe was schitterend, door de bergen en weer Indiaantjes zittend in de berm. In Otavalo is een (touristische) Indianenmarkt. Aan ons niet besteed maar wel leuk om de Indianen van dichtbij mee te maken. Wat zijn het kleine mensjes, opaatjes en omaatjes gezien die nog kleiner waren dan Brian!

  In Peguche zijn we nog binnengeloodst in een huis waar iemand zat te weven. Daarna werden we ook nog even doorgeleid naar een keuken die vol zat met caviaas. Deze arme beestjes worden hier als lekkernij beschouwd en zitten vol proteine (klik hier voor het recept).
  Onderweg ook nog een lama tegengekomen, geinige beesten, totaal niet verlegen en gelukkig niet gespuugd.

  De Equadorianen hebben ooit fries stamboekvee geimporteerd, want we hebben er een hoop gezien. Ook doen ze sinds een jaar of 9 aan rozenkwekerij, daarom ook veel (plastic) kassen. Dus af en toe was het even net Nederland.

  Terug in Quito nog even in het park hier vlakbij doorgebracht - werd ontzettend veel gesport. Daarna naar de mall, KFC voor de verandering en nu weer terug in het hotel. Morgen vroeg op voor de vlucht naar de Galapagos.

  We zijn trouwens net gevraagd van kamer te wisselen want boven ons is het penthouse en daar is het vanavond feest. Maakt niet uit want morgen zijn we toch weg hier.

  P1010084
  Op de evenaar

  P1010092
  Lamaaien

  P1010099
  Indiaanse wever in Peguche

  P1010100
  Naar de keuken mat caviaatjes (cuy)

  P1010104
  In de keuken met caviaatjes

  P1010107
  Bedelaartje in de bus

  Labels:

  vrijdag, juli 01, 2005

  dag1 Quito
  Vluchten zijn goed verlopen, lekkere kort, niet 9 uur afzien.
  Op de airport van Quito zijn we goed opgevangen. We hebben wel slecht geslapen, ik lag met Brian in bed en die slaapt onrustig. Aggie en Romy zijn om 4 ´s nachts gaan baden want ze konden niet meer slapen.

  We zijn gewaarschuwd voor de "altitude sickness", moet veel water drinken en zodra je wat hartkloppingen voelt effe op een bankje zitten. Brian voelt volgens mij helemaal niets - bij hem gaat altijd alles normaal door - maar Romy is een beetje ziek, ze wil de hele tijd kotsen maar er komt niets.

  Trouwens, het toetsenbord waar ik nu op zit te tikken is geconfigureerd voor spaans. De indeling is helemaal anders. Je krijgt er met veel gemak een á,ç of ñ uit, maar bij mij vaak onverwachts.

  Vanmiddag gaan we naar het oude gedeelte van Quito. We hebben net even in de buurt van het hotel een wandelingetje gemaakt. Rustig, schoon en gekke bomen. Het is wel mooi hier met al die bergen. Niks geen poldermodel hier.

  P1010062
  Uitzicht vanuit onze hotelkamer


  P1010058
  Eerste wandeling in de stad in buurt van het hotel.

  P1010057
  Het lijkt warm maar dat is het alleen in de zon.

  Vanmiddag zijn we naar het oude centrum van Quito geweest. Echt een Andes stad met oude spaanse geveltjes, duiven en kinderen die je schoenen willen poetsen.
  Af en toe speelde de duizeligheid of buitenademheid ons wel parten. Romy was trouwens weer helemaal de oude.

  P1010082

  P1010080

  Labels:

  eXTReMe Tracker