zondag, januari 30, 2005


La fotomodelle.

Kindercarnaval
Vandaag zijn we naar Kindercarnaval geweest. Dit keer stonden we weer op Plantersrust (tegen over de moskee). Je hebt vanuit deze plek mooi uitzicht en zit precies tussen Roodeweg en Weg naar Welgelegen. Vrijdag is er tienerparade, zaterdag Zongo, zondag Gran Marcha en dinsdag avond Marcha Despedida. Daarna vallen we in een groot gat.

Roro op de helling.

Labels:


Onze plek in de schaduw.


Ergens zie je Romy zitten.


Brian op de helling, Lucille op de achtergrond met carnavalsmuts op.


Moeder & dochter


En maar wachten.


Romy, Caroley , Brian & Litsarah.


Julien, Elique, Romy, Brian & Litsarah.


Paul, Budy & Gino Samson, op de achtergrond de rolstoelen van Verriet.


Seantje (Quito) en Brian hadden Romy vastgebonden.


Zelf uitgekozen (in ieder geval niet door mij).


Brian bij de pedicure


Nog voor het ontbij een dooie rat uit de badkamer verwijderen.

dinsdag, januari 18, 2005

adsl
Sinds gisteravond hoeven we niet meer in te bellen maar gaan we met adsl het internet op. Heerlijk, snel (256) en continue geconnect. UTS belde me verleden week op of ik deze week aansluitkosten kon betalen. Dat heb ik nog steeds niet gedaan, maar gister stond toch mooi UTS voor de deur.

Labels:

zondag, januari 16, 2005

Piraeten Feescht
Gister was Brian's verjaardag feessie. 's Ochends nog druk bezig geweest met afmaken van de boot, de spullen klaarzetten en het huis schoonmaken. Dat laatste is eigenlijk helemaal niet nodig want na een half uur kinderfeest is het toch 100% chaos en smerigheid.
Ik heb nog vrijdag tot 1 uur 's nachts aan die boot zitten werken en Aggie aan die vlag met doodskop.

Om 2 uur kwam Brandon als eerste aan. Bijna iedereen is gekomen - alleen 4 kinderen uit zijn klas zijn niet geweest, wat meer is als ik verwachtte. De meeste klasgenootjes zijn rustig, er was er echter een bij waar we in het begin wel effe van schrokken.

De pinata was heftig en er werd een hoop geschreeuwd. Goito was boos geworden want ze hadden geld van hem afgepakt. Ruthlyn zei toen tegen hem: "Maar jullie zijn toch piraten? Piraten stelen toch van elkaar!".

Op een gegeven moment was het echt oorlog tussen de piraten en de achterbuurkinderen met stenengooien en al. Daar moesten we toch even tussenbeide komen.

Na zessen werden de meeste weer netjes opgehaald. Budy & Lien, Kiki, Quito, Jossy, Tico & Jenny, Cyrillia, Rita (buurvrouw), Farida (andere buurvrouw) waren nog tot later gebleven. Het was gezellig. De overgebleven kinderen (Brandon, Chrisje, Sean, Karel, Elique, Julian, en natuurlijk Brian en Romy) hebben nog muziek gemaakt (doe die deur dicht!).

Ik heb nog niet alle cadeaus gezien maar deze vond ik wel het mooiste:

Brian's eerste eau de toilette!

De laatste mensen waren om om een uur of 10, half 11 naar huis. Brian was nog boos omdat hij vond dat alle kinderen tot 12 uur hadden moeten blijven.

En hieronder nog een heleboel fotos van het feest.

Labels:


Het is vrijdagmiddag en de bouw is begonnen. Ik heb vanochtend nog 13 pallets opgehaald bij Carribean Cargo (inclusief gratis duizendpoot!). De mast komt in de katrol. De boot heeft zijn groffe vorm, nou de boel aan elkaar schroeven en er gaande weg iets van maken. Brian en Romy willen hartstikke graag mee timmeren, maar ik ben bang voor uitstekende spijkers en losse onderdelen.

Labels:


Romy vraagt zich af: "Moet dit nou een piratenboot worden?".


Scheepswerven gaan 's avonds gewoon door. Zo ook deze. Ik ben nog tot 1 uur 's nachts doorgegaan. Het begon toen namelijk te hozen en ik zag ons Pireaten Feescht even niet doorgaan door wateroverlast!!


Het is zaterdag ochtend en de boot is klaar!

Labels:


Brian heeft de boot "Kabrabra" gedoopt. Het bordje was te klein - of de letters te groot - dus nou heet ie "Kabra".


De boot is super stevig gemaakt. Daar kunnen echt een paar volwassen op staan, no problem. Ik ging voor stevigheid en safety want ik wou geen ongelukken. Ook geen uitstekende spijkers en schroeven. De wind staat goed, de zee is nog kalm. De bemanning is in vrolijke stemming, niet wetende want hun te wachten staat!


Aggie is hier bezig de pinata in elkaar te zetten. Het wordt een schatkist waarvan de bodem er door de kinderen middels touwtjes eronder uit gerukt moet worden. Wat gaat erin: nep dollars, "Heaven Money" dat Chinezen voor religieuze doeleinden gebruiken, nep coins, snoep in de vorm van geld, armbanden, speelgoed enz.


De kinderen zijn hier de boot aan het verfen. Even was er een beetje rust. We hadden op de uitnodiging de ouders al gevraagd om oude kleren aan te trekken. Een kinderfeest zonder modder- en verfvlekken is geen kinderfeest. Liefst nog wat kleerscheuren en hier en daar een pleister. Dan pas hebben ze zich echt uitgeleefd en vallen ze op de achterbank meteen in slaap.


Chrisje en Brandon beschilderen het zeil met doodskop en zwaard. Let op de concentratie van Brandon.


Sergio, Roro en Brian.


Roseann & Poppy hielpen ons op creatief gebied. Aggie had allemaal doeken en WC rolletjes geregeld. De rolletjes waren om verrekijkers van de maken. Ook hadden we die zwarte piemels van de flamboyan geregeld waar de kids zwaarden van konden maken.


Aggie deed de kostuums.


Caroley, Sheggi, Jumacio en Sergio verlaten het schip via de emergency exit. Het touw is van kunststof, brand vreselijk als je naar beneden glijdt! Ik heb er een paar met de handen zwaaiend zien wegrennen.


Kimberly en Shantely op de uitkijk. Ik weet effe niet wat Bernardo hier aan het doen is.


Bernardo, Caroley, Carlo, Gerard en kapiteyn Brian.


Carlo, Luis, Bernardo, Sean, Caroley en Arnold.


Aggie heeft de pinata gemaakt. Het is een schatkist. Dit keer werd er niet geramd met een stok, daar is onze aansprakelijkheidsverzekering niet toereikend genoeg voor. Dit keer moesten alle kids tegelijkertijd de bodem eronder uit trekken. Het concept werkte goed en mijn angst dat de hele kist naar beneden zou komen was ongegrond. Chrisje (Quito) en Litsarah (Ruthlyn) kijken naar de camera. Poppy is mij hier aan het helpen met het ontrafelen van de touwtjes.


Iedereen is ready for it, de ouderen staan op veilige afstand en het wachten is op het signaal.


En duiken maar!


Alsof ze in dagen geen eten hadden gehad. Je ziet nog net mijn arm links bovenin. Ik probeer hier een klein meisje onder de menigte uit te trekken!


De pinata maakt een hoop emoties los bij de club. Het wordt ons allemaal een beetje te agressief. De lichaampjes zijn een stuk groter en sterker geworden. Brian had weer een hoop zitten schreeuwen, anderen huilen. Dit was echt de laatste keer dat we een pinata hebben gehad. Alhoewel?


De taart was weer door Maureen gemaakt.


Het feest is nu echt afgelopen, de stemming grotendeels verdwenen.


The mouring after. De boot heeft gisteren de zwae storm overleefd. Nu ergens een trailer lenen om hem naar Caracas baai te brengen. Misschien dat we vanmiddag even aanmeren bij Barbara Beach.


The mourning after part 2, je kunt goed zien wat een kleurrijke bende het is geworden.

donderdag, januari 13, 2005

Muziekstokje
Ik kreeg laatst van Henk een muziekstokje. Stokjes zijn blijkbaar een fenomeen binnen de blogwereld. Ik vind het zelf een beetje zonde van de bandbreedte maar heb Henk wel beloofd dit stokje als een dolle hond te apporteren.

Wat is de totale grootte aan muziekbestanden op je computer?
Totaal 3.08 MB, opgeslokt door 1 nummer: "All Star" van Smash Mouth. Leuke band, gedownload voor Brian die dit associeert met baseball. In verband met bandsmalte eigenlijk nooit overgegaan tot downloaden van muziek. Maar ik heb DSL besteld, dus wie weet.

Wat is je laatste gekochte CD?
Een CD van Bob Marley, maar niet voor mij maar voor mijn collega Celcio. Wanneer ik zelf een CD heb gekocht kan ik me niet meer herinneren! Ja, toch wel: Windows XP.

Wat is letterlijk het laatst geluisterde nummer voordat je dit bericht las?
Dat nummer dat Belgische artiesten hebben gemaakt voor de Tsunami slachtoffers (op de TV). Ik vind de Belgen overigens een beter nummer hebben dan de makamba's.

Geef 3 nummers door die je heel vaak luistert, of die veel voor je betekenen en waarom?
  • "Sept jours de la semaine" - Shleu Shleu - jeugdsentiment
  • "El Jibaro y la naturaleza" - Bobby Valentin en Marvin Satiago
  • "The Dawn" - Osibisa - de sfeer en ook jeugdsentiment

Aan welke 3 personen geef jij het muziekstokje door en waarom?
Aan niemand want behalve Henk (USA) en CasaSpider ken ik geen andere bloggâhs.

woensdag, januari 12, 2005

Brian 7 jaar

Brian is vandaag 7 jaar geworden! Het is nu 22:00, ongeveer de tijd dat Brian in de handen van de dokter gleed. Vanochtend heeft hij zijn piratenboot gekregen. Ik wou eerst een papegaai voor hem kopen, maar was vergeten dat het beschermde diersoort was. Vandaag geen feest, dat wordt zaterdag gehouden. Gezien de regenachtige sfeer hier bestaat er nog de kans dat we dit moeten uitstellen, even afwachten. Vandaag Brian en Romy gaan zwemmen bij Baya Beach met Budy, Lien, Elique en Julien.

Labels:

zondag, januari 09, 2005


Vandaag ben ik met Brian naar de St. Joris baai geweest om hout op te halen. Voor zijn feestje aanstaande zaterdag willen we namelijk een piratenboot in de tuin bouwen. Thema van het feest is inderdaad - een piratenfeest. Eerst zijn achter bij de struisvogelfarm geweest en daarna langs de noordkust bij St. Jorisbaai. Ook nog over de oude dragrace strip gereden. We hebben best veel (en goed) hout gevonden. Ben alleen bang dat ik nog een keer moet gaan. Na het feest zullen we de piraten boot wel weer slopen. Maar dan hebben we genoeg hout voor boomhutten enzovoorts. Klik hier voor de uitnodiging van zijn feest.


Een paar lange planken meegenomen, dus maar een rode deksel opgehangen voor achterop komend verkeer. Op de achtergrond de ingang van de St. Joris baai.


Mickey is er meteen bij. Het zal wel hier en daar en vis ruiken.


Hier maar eerst effe onder het dak opstapelen. Al maanden lang moeten hier op Curacao rekening houden met regen!


Klassefoto van Brian's klas. Zijn juffrouw heet juffrouw Baank. Ze weet heel goed met haar 'cursisten' om te gaan. Brian heeft respect voor haar. Er missen een paar kinderen op de foto. Met het Indiase meisje rechts kan hij niet zo goed opschieten, van het meisje helemaal links heeft ie me ooit eens toevertrouwd dat hij haar wel een beetje sexy vindt!


Brian & himself

vrijdag, januari 07, 2005


Oops, wegwezen!

maandag, januari 03, 2005

doopfeest

Gisteren is Cyara gedoopt. Cyara is het dochtertje van Enzjamien, die op haar beurt weer de dochter van Lien van Budy is. Duidelijk? Het meisje hield zich hartstikke goed, geen kik heeft ze gegeven. Een flinke meid wordt dat. Op de foto: Inusha (tante en madrina), padrino, Cyara, Enzjamien en Elique (dochter van Inusha).
Romy vroeg nog terwijl de pastoor een meter naast haar stond: "Mamma, waarom heeft hij - de pastoor - een jurk aan?". Romy doet trouwens flink, haast aanstellerig mee met bidden.
En Brian deinsde nog als een Power Ranger terug toen de pastoor een kruis op zijn voorhoofd wou tekenen.

zaterdag, januari 01, 2005


Happy new year. Iedereen de beste wensen. Aggie moest gister thuisblijven want die had wowitis (ooginfectie). Ik ben met de kinderen naar de pagara van ENNIA en Amerfoortse geweest. Daarna ben ik tot 8 uur in de stad geweest (Julianaplein, PWC en KPMG). Thuis gekomen weer wat vuurwerk met Brian afgestoken. Romy heeft 12 uuur niet gehaald, die lag voor de TV te pitten. Brian heeft het voor het eerst wel allemaal meegemaakt. Aggie is om half een gaan slapen, Brian heeft het samen met mij tot 1 uur weten te rekken.

Labels:

museumbezoek Kura Hulanda
Afgelopen donderdag zijn we met Brandon (zoontje van Jenny & Tico) naar Kura Hulanda geweest. Hoe leg je jonge kinderen uit dat de opa van mijn opa de opa van de opa van Soraida uit Afrika heeft meegesleurd. Ze begrijpen er niets van maar hun geloof in de mensheid heeft vast weer een flinke deuk opgelopen.

Brandon, Brian en Romy bij de waterval en stukje oerwoud in hartje Otrabanda.


Mama Africa.


Een tsunami heeft een cruiseboot in Otrabanda geworpen.


Romy tussen afrikaanse monsters maar je ziet er eigenlijk niet veel van.


Twee maal Brian en Brandon.


M'butu akwesi m'basha.

kerstviering Divi Divi school
Met Kerstmis is Brian met school naar de Emmakerk geweest (Groot Kwartier). Er werd daar o.a. een toneelstuk of zoiets opgevoerd en Brian vond het hartstikke leuk.

Hier zit hij op de 2e rij, 2e van links.
Klik op http://www.vpco.org/dividivi/pagina_foto.htm voor de rest van de fotos.

eXTReMe Tracker