zondag, september 19, 2004

Brian moest laatst naar de knutselclub. Vlak voordat hij weg zou gaan vroeg hij aan Soraida of hij Aggie op werk mocht bellen. Hij zei tegen Aggie dat hij niet kon gaan omdat hij verkouden was. Aggie probeerde hem te overreden toch te gaan maar hij wou het niet horen. Op een gegeven moment zegt Aggie: "Brian, je moet gaan want we hebben al betaald". Brian: "Oh, oh, oke". Brian hangt op en is gewoon naar de knutselclub gegaan.

zaterdag, september 11, 2004

Ivan 4
Vandaag voor het eerst mijn vader weten te bereiken. Hij was met collega's bezig via een boot naar Trinidad af te reizen. Dat lukte niet, de boot kwam niet of was nog onderweg. Nu hebben ze een vliegtuig weten te charteren die hun morgen naar Trinidad brengt. Van daar uit zal het makkelijker moeten worden om naar London af te kunnen reizen. Hij gaat niet meer terug naar zijn huis maar blijft bij zijn collega's. Het zou niet meer zo veilig zijn en heeft er ook geen voedsel meer.

Gisterochtend heeft Ivan nog een enorme regenbui over Aruba uitgestort waardoor Oranjestad voor een groot deel blank kwam te staan. Dit was totaal onverwacht, iedereen dacht dat het gevaar van Ivan reeds geweken was.

Labels:

woensdag, september 08, 2004

Ivan 3
Het wordt niks met Ivan, geen harde winden meer te verwachten, alleen nog veel regen. Het is nu echt heel rustig hier. Ivan is meer richting het noorden gegaan, en dus meer van ons af. De zee is wel hoog en bij Lagoen is er niets meer over van het strand!
Het wordt een rustig nachtje dus.

Labels:

Hi Paul,

Some very nice man from the Navy just rang me to say Harry is fit and well,
and sends his love, I have tried so many times to ring you but cannot get
through. Grenada has had a very bad beating this man said, but the Jetty is
still standing !!!

Batton down the hatches and talk to you soon.

Love
Terry.

Ivan 2
Vandaag waren scholen en overheid gesloten. Jossy is met haar belangrijkste hebben en houen hier naar toe gekomen. Toen ben ik naar werk gegaan waar Brian nog op de backup aan het zweten was die 's avonds niet had gelopen. Nadat alle PC's op de gangen gezet waren iedereen naar huis.

Ik heb nu het raam van de badkamer dichtgetimmerd, dat is onze "shelter" geworden. Alle foto's en belangrijke papieren in een jug of koffer gezet. Ook nog wat blikvoer gekocht. We are ready!

Inmiddels blijkt dat Ivan ongeveer 140 mijl boven ons langs zal trekken, dus geen full impact. Het heeft al veel geregend vandaag en af en toe wat wind, maar het valt toe nu toe nog mee. Maar goed, dat zei pappa gistermiddag ook, maar blijkt nu dat Granada keihard is getroffen met een hoop destructie en doden. Ik heb pappa trouwens niet meer kunnen bereiken maar de infrastructuur zal daar wel aardig op zijn gat liggen.

Ik heb de nodige voorbereidingen gedaan voor het geval dat. Ik wil niet in een chaotische situatie nog van alles bij elkaar gaan zoeken met 2 kleine kinderen en Jossy in huis. Zeker als ook nog eens de stroom weg is.

Ik hoor nu net dat het op het noorden van Bonaire al aardig tekeer gaat, maar aan de zuidkant is het relatief rustig.

Zubi komt net drijfnat binnenlopen. Die komt altijd pas binnen wanneer Brian en Romy naar bed zijn gegaan!

Brian en Romy rustig, weten dat er een storm aankomt, ze vragen ook elke keer: " Wanneer komt ie nou?". Ze zijn nu lekker naar bed. Als het goed slapen ze "stret" door de storm heen.

Bon, Jossy en ik wachten rustig Ivan af.

Labels:


Locatie en route van Ivan Posted by Hello

Ivan 1
We zijn nog ruim 12 uur verwijderd van orkaan Ivan die waarschijnlijk vlak boven ons heen zal gaan. Alle scholen blijven dicht en al het overheidspersoneel heeft vrij gekregen.
Jossy komt straks babysitten omdat ik naar werk moet omdat we daar eerst het calamiteitenplan moeten afwerken. Er was zware regen voorspeld om 6 uur maar tot nu toe is het droog, bewolkt en windstil.
Via www.intellicast.com kun je de storm goed volgen. Op Granada schijnt hij goed huis gehouden te hebben. Toen was hij nog een categorie 3 orkaan, nu categorie 4!

Labels:

eXTReMe Tracker