maandag, augustus 30, 2004

Romy en haar nieuwe school
Romy heeft de afgelopen tijd elk keer gehuild wanneer de bel gaat en ze samen met alle kinderen in de rij moet gaan staan... toch moeite met het afscheid. Verder vind ze het wel heel leuk. Ze komt met allerlei nieuwe liedjes en versjes thuis en wist ook te vertellen dat er eerst helemaal niks was en God alles heeft gemaakt. Ze heeft een klasgenootje/vriendinnetje dat Marisa heet!

Labels:

Brian op zijn nieuwe school
Het gaat goed met Brian op school. Hij doet goed zijn best en vindt het volgens ons best leuk. Na de eerste paar dagen klaagde zijn juffrouw wel dat hij zo sloom en afwezig was. Sindsdien ligt hij klokslag 7 uur in bed en krijgt ie 's avonds nog maar heel weinig te drinken. Hij krijgt nu genoeg slaap en plast niet meer in bed, wat volgens mij echt het humeur van de rest van de dag bepaald.
Hij klaagt wel af en toe over buikpijn..misschien toch wat spanning?
Hij zit in groep A en zijn klasgenootjes varieeren van 6 tot en met 8 jaar, ieder op zijn eigen niveau. Brian heeft net geleerd hoe je "ik" schrijft.
Afgelopen zondag was het info ochtend. Elke ouder mocht achter het bureautje van hun kind zitten. Juffrouw Baank is direct en duidelijk, is gespecialiseerd in dit soort onderwijs en is zeer gemotiveerd. Ze heeft het ook over "Mi junan". Ik heb Brian een keer te laat afgeleverd en werk meteen afgestraft.

peddle pusher
Ik ben sinds een paar weken weer aan het sporten. Heb een mountainbike gekocht en al een paar tochtjes achter de rug, een keer Porto Mari, een keer de noordkust in de buurt van landhuis Ascension en van de week direct van huis via de noordkust naar Sint Jorisbaai heen en weer. Wel afzien met die zon, je moet hier of 's ochtends vroeg of aan het eind van de middag de fiets op stappen. Daartussen hoef je het niet te proberen, veel te heet. Het voordeel is dat ik vanuit huis meteen de fiets op kan stappen en geen afspraken hoef te maken om een beetje te kunnen bewegen. Ben er een beetje verslaafd aan het worden. Ik kan nu ook samen met Brian en Romy fietsen en zo vooral ook Brian stimuleren.

De nieuwe fiets Posted by Hello

woensdag, augustus 18, 2004

vakantie in New York

Onze vakantie naar New York begon op 2 juli (dia di bandera). We hadden allebei heel hard gewerkt met als gevolg dat we pas de avond ervoor de koffers hebben ingepakt. Paul was vergeten de koffers dicht te maken en Mickey (onze poes) had,waarschijnlijk uit wraak dat we weg gingen, gekotst in de koffer. Gelukkig niet op de kleren! Wij moesten in de vroege ochtend heel snel de "disiclin" erbij halen om de geur nog een beetje weg te halen.

Onze trip via San Juan Puerto Rico verliep goed en we kwamen 's middags aan in New York waar wij door Marisa en Eva werden opgehaald. Ella was met Carl mee naar werk omdat er anders geen plek was in de auto. De CFO bij Avesta in Rockefeller Centre, mr. O' Connell, werd op die die dag vervangen door miss O'Connell. De reis naar Tarrytown die een half uurtje zou duren werd twee en een halve uur omdat de Highway werd afgesloten, gelukkig niet vanwege een aanslag.

De eerste week moesten de kinderen natuurlijk aan elkaar wennen. "This is mine" zijn wel de eerste zinnen die Brian en Romy in het engels konden begrijpen en zeggen. Pas na 2 dagen kwam bij Paul en ik het "vakantiegevoel" en hadden we fut om wat dingen te gaan doen, onder andere een auto huren. De eerste dag waren we natuurlijk naar de "Pallisade Mall" in West Nyak omdat Paul zijn stinkschoenen,die een hoge emotionele waarde hadden voor hem, moest vervangen. Even voor de duidelijkheid, hij heeft geen geld (lees tijd) om nieuwe schoenen te kopen. Het hebben van een auto gaf ons wel een lekker gevoel van vrijheid. Op 4 juli hebben Paul en Romy het vuurwerk ivm met Independance Day meegemaakt in Tarrytown. Regelmatige tripjes waren naar de speeltuin in Hastings naast een Restaurant die eigen groenten verbouwt in de tuin, Stop and Shop Supermarket in Tarrytown en Dobbs Ferry, Pallisade Mall in West Nyack. Brian, Romy, Ella & Paul gingen naar de fim "Garfield" en ik naar Barnes & Noble in de Mall. Het was ontzettend fijn om in de boekhandel door te brengen. Thuis hoorde ik regelmatig van Eva en Ella "I love you" als zij voorbij liepen. In het begin was mijn reactie echt van "he?" "Holywood"en moest wel even lachen.Na de tweede keer begon ik ook "I love you too". We hebben de kinderen meegenomen naar de "Bronx Zoo" en ze hebben het ontzettend leuk gevonden. Brian wou heel graag de "Cheetah" zien omdat die heel snel kon rennen. Ze zijn ook in de kabelbaan geweest, wat voor hun een bijzondere ervaring was.Wij zijn met de kinderen gaan wandelen in het bos in Tarrytown. Ze gingen net als Tarzan aan de lianan.

Tarrytown is een hele rustige dorp met veel groen. Je komt echt tot rust. Bij Marisanan in de tuin zagen de kinderen dagelijks eekhoorns, de chipmonk (een soort hamster) en (rode vogel). Wij zijn samen met Marisa en haar vriendin Beth en haar twee zoons naar het zwembad in Tarrytown geweest. De kinderen hebben het echt naar hun zin gehad. We zijn met de trein (half uurtje) naar New York City gegaan. Brian wou heel graag de Wolkenkrabbers zien en zijn we dus naar de Empire State Building gegaan. Wij zijn via de Bryant Park naar Time Square gelopen. De kinderen vonden het maar niks al dat lopen. Toen zijn we maar in een ToysRUs gegaan. Ze maken de kinderen echt helemaal gek maar al die speelgoed en attracties. De amerikanen zijn top in het gebruik van psychologie voor de verkoop. Zo hadden zowel de kinderen als wij een leuke dag in de City. We zijn toen weer met de auto naar Manhatten gegaan om naar de Museum of Natural History. Brian is gek op dinosaurussen en mammoets. Brian was ook de enige die helemaal van het museum genoot. De rest wou ook al in het Central Park gaan. Op de terugweg naar de auto zagen Carl en ik een keukenset voor kinderne op de grofvuil. Ik bleef bij de speelgoed staan en de CFO reed achteruit met zijn SUV en hebben we de keuken in de achterbak gezet. De kinderen hebben allemaal met de keuken gespeeld (na een grote beurt van Marisa). In plaats van "This is mine", hoorde je nu "Ay no", "You have te veel","But I want meer", "Stupid", "Shut up", "ik ook","niet laughen". We zijn naar Bosten gereden met onze gehuurde "Chevrolet Monte Carlo". Wij zijn gestopt in Branford om wat te eten in een "Diner", en in Mystic om naar de Seaport Museum te gaan.

dinsdag, augustus 17, 2004


Middels Lego krijgen we te weten wat voor impressies Brian heeft opgedaan tijdens de vakantie. Hier heeft ie Manhattan nagemaakt, waarschijnlijk n.a.v. zijn bezoek aan de Empire State Building. Posted by Hello


JFK Posted by Hello


Brian's impressie van Statue of Liberty (heeft ie vanaf de ferry gezien) Posted by Hello


Op de Staten Island ferry met Manhattan op de achtergrond Posted by Hello


Hou dat touw goed vast Posted by Hello


Voor op de boot Posted by Hello


Sfeerfoto Posted by Hello


Trap Posted by Hello


Trap Posted by Hello


De sfeer is goed Posted by Hello


De twee dames Posted by Hello


De bende van vier Posted by Hello


Neef en nicht Posted by Hello


Count Dracula and his victim Posted by Hello


Nat! Posted by Hello


In de achtertuin Posted by Hello


Romy is voor onstekeing aan haar elleboog in Children's Hospital in Boston geholpen. De service was uitstekend totdat... Posted by Hello


... de rekening kwam, toch effe schrikke! Posted by Hello


Zwembad in Terrytown: Aggie links en rechts Marisa met vriendin Posted by Hello


Zwembad in Terrytown Posted by Hello


Zwembad in Terrytown Posted by Hello


Don't mess with my oatmeal! Posted by Hello


Ella met pet van Brian en bril van Romy Posted by Hello


Subway Posted by Hello


Subway Posted by Hello


Subway: pole dancing Posted by Hello

maandag, augustus 16, 2004


Nail Parlor: de beauty queens kiezen vakkundig hun eigen nagelak uit Posted by Hello


Nail Parlor Posted by Hello


Nail Parlor Posted by Hello


Nail Parlor:de nageltjes drogen Posted by Hello


Nail Parlor: het eindresultaat Posted by Hello


National History Museum Posted by Hello


Museum of Natural History Posted by Hello


Museum of Natural History Posted by Hello


Central Park: Op weg naar de auto Posted by Hello


Central Park: op weg naar de auto Posted by Hello


Central Park: Brian en Romy in de auto Posted by Hello


Central Park Posted by Hello


Central Park Posted by Hello


Central Park Posted by Hello


Central Park Posted by Hello


Times Square Posted by Hello


Times Square Posted by Hello


Brian op de Empire State Posted by Hello


Dutch Farm Posted by Hello


Dutch Farm: Romy duf, Ella sjagerijnig Posted by Hello


Dutch Farm Posted by Hello


Dutch Farm: effe uitrusten Posted by Hello

zondag, augustus 15, 2004


Bronx Zoo: Brian met schildpad Posted by Hello


Bronx Zoo: in het kabelbaantje Posted by Hello


Bronx Zoo: in het kabelbaantje. Posted by Hello


Bronx Zoo: ijsje eten Posted by Hello


Bronx Zoo Posted by Hello


Bronx Zoo: Romy droomt weg Posted by Hello


Bronx Zoo Posted by Hello


Bronx Zoo Posted by Hello


Boston: lekker in het hotel TV kijken Posted by Hello


Boston: net als Pink Panter in de wasserette! Posted by Hello


Boston: In de wasserette Posted by Hello


In een sportsbar (ete niet te vrete) Posted by Hello


Boston: klaar om in de tourbus te stappen Posted by Hello


Boston: effe kijke naar wat amateur softball in Fenway Park Posted by Hello


Boston: in de Ducktours bus op het water! Posted by Hello


Boston: in de Ducktours bus Posted by Hello


Vermoeid in Fenway Park op weg naar het hotel Posted by Hello


Van het ene bed naar het andere bed springen (Howard Johnson naar Fenway Ballpark van de Red Sox) Posted by Hello

schooljaar 2004-2005
Afgelopen donderdag 12 augustus iedereen weer naar school. Brian zijn eerste dag op de basisschool. Hij zit in group A en zijn juffrouw heet juffrouw Baank. Onderstaande foto heb ik van de website van de school geplukt. Hij staat hier met wat andere kinderen uit zijn klas en zijn lerares (korte haren en een bril, ze kijkt naar links). De welkomstspeech van het hoofd was net afgelopen en moesten alle kinderen door de juffrouw naar hun klas geleid worden.

Het ging goed met hem, geen protest. 's Middags vertelde hij dat de juffrouw had verteld dat ze niet mochten slaan en dat ze niet mochten weglopen als de juffrouw hun riep. Hij had 'monster' gespeeld met een paar van zijn klasgenootjes.

Romy kon ook niet wachten en ging heel trots met nieuwe tas en brilletje naar school. Roro zit in klas 4 bij juffrouw Arelis. Die is echter op dit moment op zwangerschapsverlof en wordt nu vervangen door juffrouw Shirley. 's Middags toen ik haar ophaalde was toch wel moe en wat stil, het was haar blijbaar niet in haar koude kleren gaan zitten. Ze was ziek zei ze, wat vaak inhoud dat ze niet meer wil en ziek zijn als excuus gebruikt. De volgende dag een heel drama, huilen enz. Overigens huilden die ochtend veel meer kinderen als de dag daarvoor.

Labels:

maandag, augustus 09, 2004

fietsen
Vandaag heeft Brian voor het eerst zelfstandig gefietst (zonder zijwieltjes dus). Zijn fiets is eigenlijk nog een beetje te groot voor hem wat het allemaal wat moeilijker maakt. En hij krijgt elke keer de slappe lach wanneer hij richting de berm gaat en wat dan dus ook gebeurt. Thuis fietst hij niet omdat de tuin daarvoor te klein is. Sinds kort zijn we gewoon voor bij ons op straat gaan oefenen. Dat scheelde een heel stuk, daar kan hij wel oefenen en zo kunnen ze ook in contact komen met de andere kinderen uit de straat die je ook meer en meer op straat ziet.
Ik ga zelf ook een fiets kopen (mountainbike) zodat ik ook samen met hem kan fietsen. Daarnaast heb ik nou ook vreselijke zin om hier op de Noordkust te krossen (in de buurt van Playa Kanoa enz).

Labels:

eXTReMe Tracker