zondag, januari 25, 2004

Godettverderrie
Zoals de meesten van jullie wel zullen weten is de politiek op de Antillen tot een historisch dieptepunt gedaald. Een beetje vergelijkbaar met de LPF tijd in Nederland. Antilliaanse studenten Nederland hebben een weblog over kabinet Godett opgestart. Leuk voor het overzicht en je kunt reacties plaatsen.
Ga naar www.godett.com

donderdag, januari 15, 2004

Ome Kobus
Ome Kobus
Luister naar dit door Romy bezongen tragisch voorval. Mocht je niet uit de tekst komen, klik dan even hieronder op de link [View/Post Comments].

Labels:

woensdag, januari 14, 2004

Brian 6 jaar!
Hij kon niet wachten. Elke keer als hij vroeg hoeveel nachtjes hij nog moest slapen verdacht hij ons ervan er telkens een nachtje bij te smokkelen.
‘s Ochtends in alle vroegte met zijn drieeen voor hem gezongen en snel de kadootjes opengescheurd: lego en een damspel (kijken of we hem van dat ganzebord afkrijgen!). Aggie heeft hem naar school gebracht met 35 zakjes chips (kinderen hebben liever iets hartigs dan zoetigheid!).
Brian 6 jaar!
We hadden party centrum La Hacienda afgehuurd (zie foto’s) waar de kinderen lekker konden ravotten in het gras. Er was een Power Ranger taart en een Power Ranger piñata.
Brian genoot van zijn verjaardag, hij vond het prachtig. Alleen bij het losbreken van de piñata kon hij het niet hebben dat alle kinderen alles weggraaiden en was hij even een half uur ontroostbaar.
Hij was kapot aan het einde van zijn feest. Maar toen we eenmaal thuis waren had hij toch weer energie om weer effe verder te spelen met zijn lego helicopters en duikboten (wat is dat lego mooi spul).
Overigens zorgde zijn nieuwe speelgoed erg volgens mij ook voor dat hij de volgende ochtend meteen opstond toen we hem wekten. Normaal lukt dit dus niet.
Klik hier voor de fotogallery

Labels:

zaterdag, januari 10, 2004

Mousepad ENNIA Automatisering
We hebben met onze afdeling een mousepad laten maken waarop onze 'geliquifiede' fotos staan afgebeeld. Intussen werkt een groot deel al weer niet meer bij ons.

Liedjes
Hier nog wat oude opnames van Romy en Brian
brian06-01-2002 autorijden.wav
brian06012002berendbordje.wav
brian06012002kapoentje.wav
romy 06012002 kapoentje.wav
roompie 22-2-2001.wav

Labels:

Gekke bekken
Brian kan tegenwoordig niet meer normaal op de foto. Er moeten meteen gekke bekken getrokken worden. Hij is de laatste tijd erg uitbundig - ook wanneer hij kwaad is - en dat zie je dus meteen terug in de fotos. Volgens mij beeldt hij hier een of ander gemeen stripfiguurtje uit. Klik hier voor nog meer gekke bekken.

een soort gemeen stripfiguurtje

donderdag, januari 08, 2004

Fotogaleries
Hier hebben we wat foto galeries opgenomen..sommigen wat ouder dan de anderen. Maakt niet uit. Ook wat tekeningen van Brian gepublished.
Fotos gemaakt in 2003
Closeups van Brian en Romy
Granada juli
Tekeningen van Brian Autos voor het stoplicht is mijn favoriet.
Brian's eerste dag op de kleuterschool
Okido 2001 - 2003

"Roosbloem" by Romy 2002

maandag, januari 05, 2004

Life of Brian
Dit zijn oude aantekeningen over Brian die ooit op de oude website stonden.

Grand Prix - juli 2000 Brian is gek op Grand Prix racing. Voor hem is Teletubbies daar niets bij en waag het niet naar een ander kanaal te zappen.

Donker - 23 juli 2000 Brian liep 's avonds in de tuin en maakte op de volgende wijze duidelijk dat hij het toch wel donker vond: 'Lampe uit, mamma, lampe uit".

Pastechi - 22 juli 2000 Aggie was die dag met Brian stiekum een pastechi gaan eten bij Promenade. Brian treuzelde met zijn pastechi en toen hij even niet keek at Aggie de rest van zijn pastechi op. Maar even later had Brian het door en begon hij keihard, totaal verontwaardigd over het terras te schreeuwen: "Eten op..". Kwaad stond hij daarna op, liep naar de bar toe en schreeuwde daar tegen een dominicaanse keukenhulp weer: "Eten op..". Oppassen met hem dus.

Slaapkamerongeluk - 18 maart 2000 Die zaterdag wou Brian maar niet aan zijn middagdutje beginnen. Hij was daarbij blijkbaar uit zijn bedje geklommen - wat al wel vaker gelukt was - en daarbij ongelukkig op de grond gevallen. Aggie hoorde een rare gil en is in paniek naar hem toegegaan. Toen ze binnenkwam wou hij opstaan maar viel meteen flouw. Hij heeft nog een tijdje duf op de bank gezeten maar was daarna weer helemaal de oude. De volgende dag hebben we maar de tralies van zijn bed verwijderd. Tot nu toe blijft hij 's ochtends netjes wachten/schreeuwen totdat we hem uit zijn bedje halen.

Chimpansee - Ik kreeg van de week een verjaardagskaart met daarop afgebeeld een chimpansee met een zonnerbril op en een leren jas aan. Toen ik deze kaart aan Brian liet zien zei die meteen: "Bèbi". Daar bedoeld hij dus Romy mee!

Waterrat - 13 februari 2000 Vandaag zijn we wezen zwemmen met Reno en Usi-nan bij Daaibooibaai. Brian was niet uit het water te slaan en zwom voor het eerst alleen - oftewel los met zijn bandjes. Golven doen hem ook niets, hij speelt rustig door. Als je hem uit het water haalt begint ie asociaal te krijsen - en gelijk heeft hij!

Neus! - Van de week zaten we aan tafel en Aggie en ik waren met elkaar aan het kletsen - Brian kreeg geen aandacht dus - toen Brian zo maar uit het niets "Neus" zei en wees daarbij naar zijn neus. Overigens in accentloos nederlands.

Patat met snot - Het is januari 2000, het wil maar niet stoppen met regenen en alle kinderen, inclusief die van ons zijn allemaal verkouden - groene kabel tijd dus. Brian heeft sinds kort door dat je patat altijd in een of ander sausje moet dippen. Hij kreeg dit keer echter geen ketchup of mayo van mama & papa. Dit was echter geen probleem, hij had zelf nog wel wat. Hij dipte de patat eerst in zijn neus en daarna werkte hij het met smaak naar binnen!
Vandaag, 30 januari heeft hij papa uitstekend geholpen met het wassen van de pickup.

Alweer 2 jaar - Brian is inmiddels twee jaar oud. Zijn verjaardag werd dit jaar gevierd met een taart van 'Teletubbies'. Een taart van Tinky Winky en Dipsy voor de creche en eentje van Laala en Po voor thuis. Op 15 januari 2000 zingt hij het liedje van teletubbies.

Ze blijft toch maar even? - Op 3 oktober krijgt Brian een zusje, Romy Natasha. Hij vond het maar een raar wezen en had in het begin moeite met de aandacht die de baby kreeg. Hij heeft Romy een paar keer flinke klappen verkocht. Gelukkig is dit over en geeft hij Romy het speentje als ze begint te huilen.

OKIDO - Op 1 juli gaat Brian naar het 'Kindercentrum Okido' voor halve dagen. Soraida past dan alleen 's middags op hem. Een maand later, op 14 juli, gooit hij zijn moeder met de 'zuurkool met worst' die hij helemaal niet lekker vond. En terecht hoor, sindsdien heeft hij dit gerecht niet voorgeschoteld gekregen. In augustus kan hij eindelijk zelf fietsen op zijn fiets 'muis happy harry'.

Met beide benen op de grond - Na lang wachten is Brian op 19 maart gaan lopen. Hij had gewacht totdat opa Harry en tante Marisa op Curaçao waren om dit te kunnen aanschouwen. Op 17 april 1999 is hij zover dat hij op de eettafel klimt. Twee dagen later is hij gaan lopen op de 'Koredor', hij kon eindelijk zelf een wandelingetje maken.
Op 15 mei vindt hij dat hij niet genoeg aandacht van ons krijgt en gooit zijn bal op tafel terwijl wij aan het eten zijn. Een maand later denkt hij dat hij 'superman' is en springt van de tafel van de porch. Hij dacht dat hij dat makkelijk kon maar was geschrokken en bleef verstijfd op de grond liggen.

The beginning...
Brian de Jong kreeg al met 4 maanden tandjes, net op tijd voor zijn eerste fruithapjes. Twee maanden later in juli (6 maanden oud ) is hij gaan zitten. In augustus is hij begonnen met zichzelf verplaatsen (tijger-kruip).
Brian is op 25 augustus 1998 voor het eerst in een vliegtuig geweest en wel richting Nederland om naar zijn oma en opa's te gaan. Terug op Curaçao is hij gaan kruipen (8 maanden). Op 6 oktober wist hij een boos gezicht te maken. Hij was toen bijna 9 maanden en had al 3 tandjes en 5 die nog eruit moesten komen. Op 24 november trok hij zichzelf op aan de sofa om de remote-control te pakken. Ondertussen had hij al acht tandjes ( 4 boven en 4 beneden) en de kiezen begonnen eruit te komen. Op 1 januari 1999 heeft hij 'mamama' gezegd wat Aggie natuurlijk enorm ontroerde.

Op 12 januari is Brian 1 jaar geworden. Zijn verjaardag werd gevierd met een taart en een pinata van Mickey Mouse. Een stuk of 15 kinderen hebben 'happy birthday' voor hem gezongen.
Begin februari 1999 laat hij al los als hij staat. In dezelfde maand kan hij al bukken, op de stoel klimmen, de krant lezen en de tv aan doen met de remote-control. Brian las altijd alleen de voorpagina van de 'Amigoe' en dat ging 'blablabla' (gebrabbel). Een poging van zijn moeder om hem de 'Napa' (week-end bijlage) te geven om zelf de krant te mogen lezen leidde tot groot protest.

Labels:

Brian's verjaardag
Volgende week is Brian jarig. Aggie heeft La Hacienda afgehuurd. Is een soort speeltuin met gras en palmbomen..wel een lekker plekkie. Romy heeft het nu over een "grasfeest".
Brian wou het eerst thuis vieren maar nu hij de plek gezien heeft ziet hij het weer zitten.

Labels:

Nieuw
Net blogger ontdekt en het lijkt me wel de juiste tool om familie en vrienden op de hoogte te houden (en omgekeerd). Voorals nog even apart maar dit ga ik nog wel in www.dejongones.net "hangen".

Labels:

eXTReMe Tracker